Hurry hurry

Luftslottet som sprängdes var absolut en film att rekommendera! Fast jag gillade inte slutet, det var alldeles för tvärt. Annars försvann två timmar där vi satt på de lila salongstolarna. Jag var kissnödig som vanligt, så det blev till att knipa. Sen följde jag syster till bussen innan jag påbörjade min vandring hem till Stenfalksgränd. Benen var som piggelin, näsan bortdomnad och ögonfransarna frös ihop. Sebbe mötte mig vid statoil, och när vi kom hem trodde jag att jag skulle kissa istappar.

Ida är fortfarande här, det är trevligt. Känns bra att hon är här lite, eftersom jag varit där så mycket senaste tiden. Nu ska jag duka fram frukost till fröken :)


Saknar Sebbes syskonbarn och syster! Snart ses vi :)



Jobb ikväll till tio, vi hörs senare!

today tomorrow...toyota?

Var hemma hos mina föräldrar i Örsan igår. De ska flytta från huset där jag bodde mina första arton år i livet, inte ett dugg sorgligt faktiskt! Jag tycker att det är ett bra beslut, varför ska man lägga tid på ett stort hus med tomt när man inte behöver? När ungarna flyttat ut och man inte gynnas av småortslivet längre? Det tar bara energi, blir en massa onödiga måsten och det är bättre att lägga den tiden på varandra :) Hur som helst så skulle jag ta med mig alla mina saker hem, saker som legat i förrådet och som jag inte tog med när jag flyttade hemifrån. Packa ned arton år i kartonger, där mer än hälften skulle kastas, slutade i fyra-fem lådor med allt från barbiedockor tills porslin. Skönt att vi fick det gjort, och att jag nu bara sparat de som jag vill ha kvar till mig eller till mina framtida barn :) Samlade dessutom ihop en kartong och en kasse med mjukdjur och leksaker som Sebbes syskonbarn ska få när vi ses. Sånt som var i bra skick men som varken jag eller syster kände att vi hade plats att spara! Nu vet jag att de kommer att komma till nytta :)

På kvällen var Ida hos oss. Trevligt! Vi skulle dricka vin och snacka skit. Som vanligt hann jag inte riktigt med i Idas tempo, hon blev jättefull vilket resulterade i att hon däckade lagom till att jag blev smådragen vid elvatiden. Vad som hände mer under kvällen får Ida berätta själv, om hon vill, men man kan säga som så att hon ändrade möblemanget på toaletten för att det inte passade fröken. Hon vaknade här mitt på dagen, söt som få med smink under ögonen och en ansiktsuttryck som ett frågetecken (Inuti hennes huvud pågick stor tankeverksamhet, "vad hände igår egentligen?). Den där flickan, med henne har man aldrig tråkigt. Vi är väldigt olika, men på något sätt går vi fruktansvärt bra ihop! :) (Ni hittar henne på pecadora.blogg.se)

Ikväll blir det bio med syrran :) Vi ska se Luftslottet som sprängdes. Har sett de tidigare två, och nu bara hört positivt om den sista! Spännande!

Baka baka liten kaka

Ställde mig och bakade efter jobbet för att vi hade ingredienser i kylen som snart nått sitt bästföredatum. Blev en chokladmarängtårta och en blåbärspaj. Hade tänkt plocka ner julen ikväll, men jag får göra det imorgon bitti istället. Helt slut i kroppen, och i pallet, det blir nog till att ta ett bad innan välförtjänt nattsömn :) Måste testa mitt nya schampo och balsam ju, just glow, en nyhet i hyllan framställt av frisörer. Fina flaskor, så jag hoppas att de är bra. Haha.

Kort inlägg ikväll, ses imorgon!


Annandagen (spännande rubriker III)

Jobbar idag, tjänat kosing och haft dubbelt betalt. Inget drag på kooperativet, tyckte synd om stackars Frida som skulle sitta till klockan tio. Men jag hann städa nästan hela finkem, och samla ihop tre påsar med skräp och tomma kartonger så det känns bra att jag kunde göra något man normalt aldrig hinner. Blir ju väldigt rörigt på helgerna annars, många som handlat så det blir en salig oreda om man inte är där och snyggar till mellan varven. Det ska se fint ut när kunderna gästar oss, av principskäl och av det enkla skälet att de faktiskt betalar vår lön :P

Lånade svärmors bil och tog oss till Örsan. Träffade Moster med familj, lillkusinen (som inte är liten längre) var så nöjd med sina julklappar och det faktum att han inte visste att vi skulle komma! Glad i hågen körde vi lite singstar innan jag och Sebbe åkte upp till Helena som bor på samma gata. Hade en barnflicka när jag var liten som tog hand om mig hela min uppväxt och Helena är hennes mamma. Vi ville hälsa på när vi fick chansen och de kommit ner från Dalarna:) Alltid lika trevligt, hade kunnat stanna längre och vi borde definitivt ses oftare! Fick fina julklappar och en födelsedagspresent, varsin kopp till mig och Sebbe som grabbarna målat bland annat våra självporträtt på (Sebbe var tjockskallig och jag såg manisk ut, haha). Jättefina, och helt perfekt eftersom vi bara har småkoppar. Vi fick även ett kort på barnen, som ska in i vitrinskåpet och sen fick jag ett presentkort på Espirit.

Hade sagt till svärmor att vi skulle vara hemma klockan tio, men helt glömt bort det. Så himla stressad nu, trots att jag inte åstadkommer något, att saker är som bortblåsta ibland. Bad så hemskt mycket om ursäkt, men hon var inte alls arg. Bara orolig att vi åkt av vägen! Lite pinsamt sådär ändå, när man lånat saker att inte göra som man sagt. Aj aj.

Grabbarna Grus


Jobb imorgon 9-17.15, känns som att det är helt oändligt långt men när jag väl är där vet jag ju att det går av bara farten. Det är kul att jobba! Hoppas det är mycket folk, då går det ännu snabbare. Annars får jag trösta mig med att jag har dubbelt betalt och tjänar ungefär en fjärdedel av min normala lön under endast ett pass :P

Har dessutom kommit underfund med att det verkligen inte är värt att lägga ned tid eller kraft på en del människor. Man kan stryka dem ur telefonboken och leva ett fullt så gott liv utan dem. En del suger bara i sig, de ger inte mycket -om något alls- tillbaka. Bättre att ta hand om de vänner som ställer upp, som man själv ställer upp för och som förgyller ens liv. En del av dem kommer man i kontakt med varje dag, andra väldigt sällan. Men de människorna kommer alltid att vara det viktigaste man har. Alltid.


Natti Natt.

Juldagen

Traditionen är att åka till Farmor & Farfar på juldagen. Gav dem ett kilo choklad att knapra på, och vi blev bjudna på en välsmakande lunch. Det var roligt att komma dit, önskar de bodde närmare!

Hade bjudit in till förkrök här ikväll. Blev inte alls som det var tänkt, hade jag orkat hade jag blivit förbannad faktiskt fast det är inte värt energin. Men de som kom var hjärtligt välkomna och det var trevligt! Intensivt, kändes lite stressigt nästan och jag var inte alls på humör för en utekväll... Följde med in till Uppsala ändå, höll mig lugn för att jag inte ville förstöra stämningen. Malle och jag drog till Subway medan de andra rände till krogen innan Emelie kissade i byxorna. Lång kö, kallt så in i Norden och förmodligen tjuriga vakter kändes inte alls lockande vilket ledde till att jag och Malle stannade kvar på Subway. Vi hade full uppsyn över polisens bravader på krogen mitt emot och vi kunde prata med varandra i lugn och ro inne i värmen. Helt perfekt, mycket bättre än ett svettigt dansgolv just idag. Kvällen löpte ut i en trevlig mättnad efter fyra kakor från menyn. Pinnade till bussen, lämnade av fröken Haglund dessförinnan och träffade folk i väntan på det gula åbäket. Kom till slut till byn, höll kramaktigt tag i överfallslarmet Malin skickat med mig och sprang hem från centrum! Blåste isbjörnar, eller så var det bara jag som sprang väldigt fort. Förmodligen det sistnämnda.


"Att bara dricka alkohol är fylleri, att sjunga innan man dricker alkohol är kultur" - Mormor

Min mormor spred visdom på julmiddagen.

Julafton (sitter ihop för alla som ens överväger att särskriva på självaste dopparedagen!)

Vi lever i det nya, inte sant? Så självklart måste jag blogga även på julafton!

Om Tomten får lite whiskey kanske han dansar Macarena nästa år?

Jag är verkligen nöjd med hela dagen, den har varit perfekt. Tog sovmorgon och julmyste lite innan det var dags att ge varandra morgonklapp - på sängen i år! Sebbe fick en röd skjorta att bära upp dagen till ära, och jag fick massor med skraplotter (älskar att skrapa - men vinner aldrig). Har inte vunnit något ännu, men har några kvar. Hjärtat hade planerat att jag skulle vinna en miljon, det skulle räcka för mig.

Tog en vinterpromenad till svärmor och svärfar. Hjälpte till med mat och dekoration innan lilla mormor anlände och julfirandet kunde börja. Vi åt mat, för en gångs skull åt jag inte som om jag inte sett mat på två år utan precis lagom. Mätt och belåten blev det julklappsutdelning, alla var jättenöjda och det verkar som om Tomten tyckt vi varit snälla i år. Sebbe har ju inte ätit sina grönsaker, så det fick han bakläxa på, men eftersom farbrorn med det vita skägget fått nys om att han tycker om att laga mat så fick han atteraljer som skulle ge honom bättre förutsättningar för det. Tomten sa även att han skulle laga många goda middagar åt sin älskade sambo och bjuda henne på ett glas vin. (Låter kanske som en efterkonstruktion, men det vill jag inte kalla det. Självklart var det dessa ord, i exakt återgivelse, som han använde).

Gled vidare i svärmors bil, som hon var rar att låna ut, hem till mina föräldrar i Örsan där familjen, mormor, Bengan och syskonen Backman väntade. (Vår bil är på sjukhuset, den behöver en akut lungtransplantation och ingreppet skulle förväntas vara klart i mellandagarna. Vi får alltså snart tillbaka den, med bytt fläktsystem och nytt bältelås. Fem tusen svenska riksdaler, so long farewell auf Wiedersehen adieu. Väl "hemma" så blev det mera mat. Mamma skulle ju inte ha så mycket till julbord i år, men när vi kom dit såg det ut som att hela byn var inbjuden utom Jansson - Janssons Frestelse. Drog igång Kalle Anka eftersom vi inte såg det på utsatt tid då mormor var trött, för att sedan se Karl Bertil (min personliga favorit) och Svensson Svensson. Julklappsutdelning nummer två, och jag fick vara nisse. Eftersom vi inte har några små barn i familjen längre så kan man tänka sig att det inte är så noga, där har ni fel. Vi har en hund, och gör man inte i rätt ordning så fungerar det inte. Man måste gå ut, plinga på, och sen komma in igen. Hon blir superglad och sitter vackert för hon vet att den med tomteluva har något till henne. Vi delar ut paketen, och Tova (hunden) är den enda som slipper vänta tills alla under granen är slut innan det är dags att öppna. Hon fick en ny mjuk "säng" för att hon har börjat frysa på ålderns höst och sen en massa olika typer av godis.

Känner mig så nöjd. Sebbe kastade sig framför TV:n för att testa sitt nya bilspel till x-boxet som han fick av mamma och pappa i julklapp. Jag landade tungt här framför datorn en stund och bara njuter av alla minnen och fina julklappar som denna dag fört med sig!

Är ni nyfikna på vad jag fått?

Kaffebryggare + kaffe + kaffefilter (svärmor och svärfar var uppenbarligen trötta på att bli bjudna på pulverkaffe)
New York-tavla 140 x 200 cm
Svarta jeansleggings
Nagellack
Elektrisk nagellackstorkare - Perfekt för mig som inte kan sitta still!
Pengar
Presentkort
Skraplotter
Halsband + örhängen
Handgjort halsband i silver
One tree hill säsong 1 + 2 - Sebbe hade slagit på stort och rimmat! *imponerad*
Bok - Filip & Fredriks "Tårtgeneralen"
Bok - Elizabeth Gilberts "Lyckan, kärleken och meningen med livet"
2 skärp - matchade hårbanden jag fick av syster i födelsedagspresent
Mixerstav - Ingen mer gaffelmosad guacamole

Dan för dopparedan

Kom hem från Ida vid lunch, trött som ett åbäke eftersom vi fortfarande var uppe i ottan. Tack fam. Nilsson för födelsedagspresenten, det var inte nödvändigt, men väldigt rart :)

Kvistade förbi byn och inhandlade lite extra julklappar för att jag kände mig snäll :) Nu ska det sättas upp tavlor i vardagsrummet, tvättas och sen bär det av till arbetet. Ska till sängen utan att passera gå när jag kommer hem strax före elva, för att vakna utvilad i morgon! Åh jag längtar! Sebbe och jag ska ha lussebullefrukost i soffan först med morgonpaket innan vi åker till svärmor och hjälper till med vad som hjälpas till med kan. Efter julfirandet med den sidan, blir det med den andra sidan - min familj. Inte alla som hinner med båda, men i år gör vi det! :)


G O D   J U L  &  G O T T  N Y T T  Å R !


Önskar speciellt till Ida att hon får ett bra avslut på dagen trots den dåliga morgonen.

Fail

Det sket sig. Hade inga stora förhoppningar, men jag trodde ju att det skulle gå bättre. Kanske sätta en fråga åtminstone, men det ville sig icke.  


Nu: vin på Charlottenberg :) Det är tomteverkstad och vinsmuttande här med familjen, fint folk kommer sent så jag kom runt halv elva... Lagom snyggt.

Vinar med Ida fortfarande, klockan är i denna stund 04.24. En mysig pratstund om livet - som alltid. Vad ska DU göra med DITT liv, är den ständiga frågan. Jag är snart en Nilsson, med tanke på alkoholintag och dygnsrytm.




Tentaångest

Fruktansvärd tentaångest...

Frågan är inte om jag kommer göra bort mig, utan hur mycket. Kanske kan jämka resultatet med tanke på den oskäliga tid de lagt tentamen på? Eller kanske tillämpa 28§ AvtL då jag tvingades att äta tårta på min födelsedag..? Möjligtvis kan jag även hävda att jag inte alls var där, förneka det dåliga resultatet? Känns inte som att det skulle hålla av någon outgrundlig anledning, det blir till att bita ihop.

Vad fanns i kuvertet egentligen?

Testskrivit två gamla tentor. Jag ligger på gärdsgår'n att snubbla över godkänt tror jag, börjar bli lite nervös. Trots att jag inte har några förväntningar alls just nu så skulle jag bli mäkta besviken om jag inte klarade den. Egentligen förstår jag inte varför, har inte direkt lagt ned stor energi på pluggandet och jag vet att allt kommer lösa sig om jag tar lite tid på sidan av och söker om på nytt igen. Det här är ju definitivt en utbildning för mig, det har jag känt från dag ett. Kanske är jag mest irriterad för att jag vet att om allt varit som det skulle så hade jag fått AB på eländet, det är alltid en ångest att inte prestera sitt bästa.

Fick massor med post idag. Julkort från rara vänner och släktingar med olika motiv och hälsningar. Från Barcelona kom ett Feliz-navidad-spelande kort från Mulle, farmor och farfar skickade en ängel och sedan ett jättegulligt fotokort från lilla Neija. Men det fanns ett kuvert till, Sebbe kände inte igen handstilen och det gjorde inte jag heller. Vem kunde det vara? Han sprättar upp det och vi öppnar, fulla av förväntan. Det var en inbjudan till ett bröllop, Sebbes styvbror och hans fästmö ska nämligen gifta sig! Vi trodde att de hade alldeles för många på måste-listan redan, med tanke på deras arbeten, och att vi inte var prioriterade. Men se på maken! Vi blev jätteglada :)

Ikväll ska jag och Sebbe ut och äta, fira min födelsedag lite till :) Det ska bli så trevligt och jag bara längtar efter att få ha en trevlig kväll ensamma utanför Stenfalksgränds dörrar! Funderar på om jag ska byta om, och styla håret, eller om fiskbensflätan och ylleboleron är uppstyrt nog...


Fiskbensfläta

Bjuder på ännu en mobilkamerabild, suddig och dan :)
Lyckats få till en fiskbensfläta på mig själv idag!
Dags att plöja gamla tentor. Hörs ikväll.












































Hur gör man fiskbensflätan? Jo, man delar upp en tofs i två delar. Sen tar man lite hår får yttersidan av den ena delen och för den till den andra delens insida. Därefter tar man lite hår från yttersidan av den andra delen och för till insidan på samma sätt som tidigare. Upprepa tills flätan är klar! :)

19 december - tillbakablick

I lördags hann jag inte blogga, men det var nämligen så att jag var på julbord med min pappas sida av släkten. Bosse, pappas bror har två år i rad fixat med julbord på Rånäs slott. Trevligt att träffa alla, Josefin kom hem från London och Kenneth kom upp från Göteborg så alla utom Kenneths barn och min Sebbe var där. Hoppas detta blir en tradition! Kan verkligen rekommendera Rånäs slott! Personalen är trevlig och hjälpsam, man har en egen värd/värdinna till sitt sällskap som tar undan tallrikar och serverar nubbe. Buffén bjuder på allt från det traditionella till larver, zebrakött och krokodilköttbullar. Sträcker sig från kalla rätter, till varma, till efterrätt. Utsökt!

KusinernaLilla Farmor :)FolketDen obligatoriska egobilden?

20 december 2009

Nu är födelsedagen över, den bara flög förbi med ett trevligt friskt vindslag. Mamma, pappa, syrran, Tova (hunden), Sebbes mamma och Sebbes styvpappa var här på fika. Hade ordnat med tårta och en herrans massa andra godsaker dagen till ära. Blir inget stort kalas i år, finns varken tid eller ork till det, utan det får bli nästa år när jag fyller jämt :) Fick presenter, den bästa var en Björn Axén-hårtork med tillhörande vårdande kräm till håret. Min förra hårtork brann upp, och jag vill ju inte komma med blött hår på julafton! Efter ett två timmar långt bad nu i kväll, silkpeeling och en halv flaska hudlotion så testade jag min nyfunne älskare. Håret blev helt gudomligt mjukt av krämen och fönen var det ett sjujäkla drag i :) Kan även använda mitt guldhjärta jag fått av Sebbe igen, han köpte nämligen en ny kedja till den då den förra gick sönder förra veckan. Tack för det och tack underbara Syster för allt fint :)


19 blås!

FÖDELSEDAG

För nitton år sedan låg jag med stjärten först i mammas mage, åkte kana ut och från 03.35 började jag att ställa till det här i världen. Jag var flintskallig, men jag hade inte lika avlångt huvud som Freddie Reinfeldt så det känns okej ändå. Jag var inte ful, men min syster var en fruktansvärt vacker unge och dessutom  hade mina föräldrar förväntat sig en liten Oskar. Men det kunde de ju fetglömma. Håret växte ju som åren gick som tur var. Hade en lycklig barndom, vilket totalt sabbade en eventuellt rap-karriär så jag insåg som åtta-åring att jag skulle bli en sån som bestämde - just precis, en sån (Att min syster inte kunde säga Elin och kallade mig Lenin får ni tolka hur ni vill).

Men det var inte alltid lätt att hålla rätt på armar och ben! Blev en ganska tystlåten tonåring med otaliga järn i elden, vill inte påstå att jag var besvärlig men jag var nog inte speciellt lätt att handskas med eftersom jag aldrig svarade med meningar längre än tre ord. Så fort jag vaknade ur min dvala och återvände till planeten Jorden körde jag mitt eget race, styrde och ställde för att få mitt liv på den bana där tåget mot framtiden gick. Kärade ner mig i en förbaskat trevlig man, efter att han jagat mig med blåslampa i två år. Nu är vi sambos och förhoppningsvis åker vi samma tåg nu, efter vår egen tidtabell och oavsett rådande väderlek.

Här sitter jag nu, lagom tjocka Karlsson och inser att om trettioett år så börjar rynkorna i pannan skrynkla ihop sig med påsarna under ögonen och krisen för uppenbarelsen att livet faktiskt kommer att ta slut känns påtaglig. Just i den stunden ska jag minnas hur jävla bra det är att fylla år, äta extra mycket tårta och minnas hur jag en gång satt med en fånig liten blogg och hade förväntningar på livet som en liten unge har när tomten kommer på julafton. Underbart!



GRATTIS PÅ MIG! OCH JA, JAG ALLTID KOMMER VARA BARNSLIGT KÄR I MIN FÖDELSEDAG...


Tentaplugg

Nu är det hög tid (alldeles för sent) att börja tentaplugga! Den förbaskade skrivningen är på tisdag mellan 17-21, må det gå vägen!





Fick ett roligt julkort av Melina som jag tänkte dela med mig av! :)

http://sendables.jibjab.com/view/EsrCKgswAslYgoTg

Spånga nästa!

Lämnade in PM:et i toppen av juridicum två timmar innan deadline. Jag ville inte riskera eventuella missöden på vägen och åkte in tidigt. Men denna dag då jag skulle kunna ha överseende med förseningar, med tanke på (och jag citerar SL) "rådande väderförhållanden", så är tåget i tid. Fantastiskt. Livets ironi och så vidare.  Men jag älskar  i  övrigt att det alltid blir kaos vid första snön, att vi blir lika förvånande varje år när det vita täcket lägger sig över hav och land här uppe i norr.

Kuttrade runt på stan som en snögubbe för att spendera presentkort på Gallerix och köpa lite julklappar. Har blivit lite bättre på att hitta i hufvudstaden nu, tack och lov. Det är med skräckblandad förtjusning jag andas in Stockholms hets och jäkt. Andas ut gjorde jag inte förrän jag satte mig på pendeln till Spånga, där min moster med familj bor. Syrran anslöt och det serverades middag samtidigt som vi umgicks allihopa över ett glas vin. Hemma mitt i natten efter en färd runt halva mellansverige, kollektivtrafiken i mitt hjärta.

Fick en studentkasse (de delar ut den då och då utanför tunnelbanan vid universitetet) och den innehöll förutom Cosmopolitan, saft och lite annat smått och gott, ett nikotinfritt snus. Jag vet inte riktigt vad jag ska med det till, men det kliar ju i fingrarna att stoppa ned ett par i Sebbes dosa. Tråkigt nog luktar de fruktbutik och påsarna är alldeles för ljusa för att det skulle fungera...  :P

Godnatt

Klaaaar!

Kan det vara så att jag faktiskt är klar? - Jajamänsan! Det tog fruktansvärt lång tid att skriva så lite text, men min koncentrationsförmåga var i klass med en sjuårings på julafton. Skriva ett ord...gå och ta en knäck i kylen... skriva två ord... gå och ta en knäck i kylen... ta bort ett ord, tänka om... gå och värma glögg... - Ni förstår varför det tagit hela dagen! Låt nu hoppas att det räcker till ett B (Godkänt) och att jag inte gör bort mig på tentan i JIK:en på tisdag så att jag får B på den också. Tröttsamt att åka på efterkälken, även om jag ändå kommer att vara lite efter om jag klarar dessa moment. Men då kan jag i alla fall se lite ljus i tunneln, och möjligheten för att gå kvar med de andra skulle kännas närmare! :)

Ska åka in runt nio i morgon för att vara säker på att jag hinner in till klockan tolv när det är deadline för inlämning, jag litar inte på SJ när det är väder ute.

Do you speak whale?

En från min seminariegrupp sammanfattande arbetsprocessen väldigt bra:

"Deeeet gååååår vääääldigt låååångsaaamt fraaamåååt..."






Lite kvar att skriva, källförteckning, rättning och uppstyrning av dokument kvar. John Blund, vi ses en annan dag.

Sista dagen

Nu är det till att ta sig i kragen och skriva så att tangentbordet glöder. PM i civilrätt 1 ska in i morgon, jag ska skriva en rättslig analys av arbetsgivarens möjligheter att genomföra narkotikatest på anställda. Om jag var mitt vanliga jag skulle jag säkerligen ha massa åsikter i frågan och engagerat mig aningen mer, men som det ser ut nu så vill jag mest ha en någorlunda schysst hög med papper att lämna in i tid. Självfallet vet jag att jag ljuger för mig själv och innan den här dagen är slut så kommer jag ändå ha åsikter i frågan och förmodligen posta dessa här på bloggen.

Laddat med en höjdarfrukost, glögg, pepparkaka och lussebulle. Det borde göra susen!
PIP PIP PIP - Kör!


Min egen bild ville inte fungera, så här är ett resultat av google.

Snö på Stenfalksgränd och länk till sången

Det är helt vitt ute, väldigt vackert om man är på rätt sida av fönstret. Annars är det mest kallt och jävligt. Men som Uppsalabo i själen fortsätter jag att hojja, så förhoppningsvis har inte låset på cykeln frusit.


Jag har träffat pappa i dag, vi var och handlade ett par saker. Fick en mixerstav i julklapp bland annat, tack för det! (ingen mer klumpig gaffelmosad guacamole). Tiden rusade i väg. Vi skulle luncha lite snabbt på Donken, men alla som varit i Enköping vet att Donken inte är snabbmat här. Spelar ingen roll hur dött det är, man får alltid vänta. Om jag var föreståndare på McDonalds Enköping skulle jag vara nervös nu när Max ska öppna, dags att stryka skjortorna!

Nu är det till att plugga intensivt i två timmar, för att sedan gå och jobba. Nya PM:et är inte ens påbörjat skrivmässigt ännu och jag inser själv att jag brustit i planeringen. Men det känns som att all min planering, även den som inte existerar, faller ur händer på mig. Blir till att bita sig fast tills det går över. Ge mig vårsol och en glass på stan så ska det här nog ordna upp sig!

Här kan ni se och höra när jag och Sarah sjunger Stilla natt på Lucia. Ursäktar kvalitén.


http://www.facebook.com/video/video.php?v=1278338474295&saved


Chokladkampen -ett enda stort missförstånd

Detta kan inte stämma! Jag skrev tidigare om aladdinasken, att en pralin ska bort för att göra plats åt en ny brun kompis. Frågan är vad som hände, även om det inte är med sorg i hjärtat jag meddelar att ägglikören blir den som får lämna oss. Körsbärslikören gick ut som vinnare, som den godaste pralinen i hela det röda paketet! Folk måste ju missuppfattat röstningen. I stället för att rösta på sin favorit, så röstades det hej vilt på den pralin som skulle öppna för att det inte blir helt omöjligt att få börja nalla på det undre lagret. Det måste ju vara så det var! Jag nämnde ju tidigare att själva röstningssystemet var märkligt, man borde ju röstat på den som skulle bort, och här står vi nu med vad enligt mig kan konstateras som ett felaktigt resultat. Eller så är det ännu en gång så att jag och svenska folket har delade meningar om hur saker och ting ska vara, haha.


Renovering pågår...


Håller på att renovera lite på bloggen.
Exempelsidorna känns opersonliga, men mina datorkunskaper sträcker sig över facebook och word (ibland inte ens det) så det kommer jag inte speciellt långt på. Sofie hjälpte mig så gott hon kunde, och det är jag djupt tacksam för! Men så fort jag får tag på någon som kan fixa detaljerna ska sidan se ut som på bilden ovan :)

syntax error

Så mycket att göra, så lite tid och så lite motivation...

Gäller att blåsa av denna ineffektiva, tidspotimistiska och lata trend till våren,
greppa tag i mitt hektiska men välplanerade liv
- där ingenting är omöjligt.





Little bird, mina damer och herrar!
Lisa Miskovsky är bra, märkligt nog är det hennes allra sämsta låtar som blivit mest kända.


Lucia

Idag har jag sjungit i kyrkan med Sarah :) Vi tog oss an Stilla natt och Julen är här. Med tanke på att vi började öva mitt på dagen (bra där) så tycker jag att det gick bra! Lite svårt att sjunga när någon annan än den man är van vid (alltså jag eller Sarah) spelar, men vi är glada att Micke hade tid även om det inte var helt lätt att komma in rätt på en del ställen. Nettan fick turen att höra oss när vi övade, när det lät kalas. Hur som helst så var vi en helt okej pausundehållning mellan luciatåget och julshowen, låter oglamoröst men så var det egentligen.  Trots det fick vi fick många komplimanger efteråt, må hända att jag är lite överdrivet självkritisk dessutom.

Traditionen för damkören Voices att sjunga på lucia fortsätter även nästa år, och förhoppningsvis är det fullsatt även då! Mysig tillställning :) Jag ska försöka få upp ett filmklipp på mig och Sarah senare! (För en fyra år sedan eller så var jag lucia...)




I afton har middag i form av tacos serverats på Stenfalksgränd. Vi gästades av Sarah och Adam, som nog ätit 90 % av övre lagret i vår chokladask på vardagsrumsbordet. Men så tänkte Adam nalla på det undre lagret utan att det övre tagit slut (äckliga körsbärslikören gör sig påmind) fast där satte jag stopp! Haha

Fått en datormus av Sebbe för att han snott min. Den är rosa och toppenfin :)


Julbord

Melina anslöt idag lördag och det var väldigt kul att se henne igen! Vi har inte setts sen i somras, vilket jag inte fattar, men så är det. Fick inflyttningspresent (som sagt, längesen vi sågs) i form av en glasskärbräda med ett motiv jag valt ut själv och födelsedagspresent i form av ett body butter med jordgubb. Helt perfekt!

Skärbrädan! Fotot taget, om jag inte minns helt fel, av Johanna Tegebro som också är en klasskamrat från gymnasiet.

Framåt eftermiddagen lämnade jag Charlottenbergs julstök, han dock vara kreativ en stund ovh färdigställa både en tomte och en smällkaramell. Det vankades julbord i en annan del av Bålsta, jättemysigt litet ställe med god mat. Servicen var väl inte den bästa, men sällskapet desto bättre så det gjorde ingenting! Det var Sebbes styvpappas och mammas barn och barnbarn där. Åt så att man skulle kunna tro att jag skulle leva på kvistar i tre år framöver. Invigde nya skorna, snygga som fan och dessutom fick jag känna mig lite lång (läs: längre)

Ikväll blir det mest mys, Sebbe är görtrött och jag känner att det får vara nog med pillandet i lägenheten efter att jag tagit itu med disk och torkat i köket. Godnatt! :)

Imorgon ska det sjungas i kyrkan, herregud. Vi har inte direkt övat, men det där löser sig. Kyrkan brukar ju bara vara fullsatt vid detta tillfälle men vi behöver ju inte skämmas för lika många som om det vore idol och globen, så egentligen kan vi ju vara lugna. Förhoppningsvis är både jag och Sarah fullt friska tills imorn  och då kommer det nog att låta någorlunda bra ändå :)


Friday i'm in love

Spenderade fredagskvällen och natten med mina gamla gymnasieklassrävar Ida och Johanna E. Det blev mycket vin för min del, lite för mycket om jag får säga det själv, men jag låg fortfarande i lä jämte de andra. Vi lagade mat, Ida bakade en kaka (utan smör, för det hittade vi i mikron imorse) och spelade spel! Blev inte så mycket snicksnack denna gång, men det kommer väl vid nästa tillfälle!


Jag kände att John Blund var min bästa vän runt fyra-snåret och bäddade in mig i Idas lillasysters säng (vilken jag för övrigt drömde om sedan. Hon var jättearg för att Ida låtit mig sova på hennes territorium. Jossen liksom, världens lugnaste i verkligheten men i min dröm var hon hulken själv. Lite mycket vin, så var det ja). Den som tror att jag fick sova ostört på Charlottenberg trodde fel, eller är rent av korkad. Vid sex så tågade Ida och Jörgen in hos mig och drämde fingrarna på lampknappen. "Jag ser ljuset" tänkte jag, sen såg jag en stor ocn en liten figur med flin upp till öronen i dörren och insåg att livet bara börjat. Jörgen satte sig på mig, Ida låg och vispade runt på golvet. Till slut blev det brottningsmatch och det tog väl ungefär femton minuter från att jag sa att det kanske var dags att gå till sängs till att de lämnat rummet. Självfallet gick de inte och la sig, de åt pizza i köket och drack säkert något glas vin till också.

Men nu kanske ni undrar vad som hände med Johanna? Hon smög i väg under biljardmatchen  ett par timmar tidigare och skulle "vila sig lite". I själva verket däckade hon i fosterställning i Idas rum och vilostunden blev till nattsömn. Haha underbara människor!

Tr3 apor

"Alla känner vi de som inte lyssnar, inte ser eller pratar alldeles för mycket"


Tonight's gonna be a good good night

Jag är sjukt taggad på vad kvällen har att ge! Vinet och väskan packad, och om ett par timmar är jag också packad. Underbart :)

Hörs!






(Tacka söta Alexandra för ditt inlägg "lucka 9". Jag blev superglad! För en toppenblogg om livet en liten nykläckt prinsessa: neijas.blogg.se)

Mer från Tomten och bildbevis på baket

God jul Elin önskar Tomten! -igen. Snäll jag måste varit i år. Fick lite mersmak av gårdagens shoppingtur så jag kvistade ner på torget, kom hem med 3 påsar till mig själv och en påse med två julklappar till Sebbe. Det blev ett par till jeansleggings, halsband, second skin foundation, två basic långärmade tröjor (svart/röd), hårband, glasnagelfil och två blusar. *nöjd*


Pepparkaks- (som blev lite mjuka) och lussebullsbak (som blev lite hårda)



Rosorna jag fick av Sebbe på vår tvåårsdag <3


Dagen O

Vaknade alldeles på tok för sent och insåg att halva dagen försvunnit, alarmet behagade inte att ringa och det betyder ännu en sen natt. Jag som skulle vända tillbaka på dygnet. Varit någorlunda produktiv ändå de här timmarna! Ringt och fixat med pappas present jag beställde på nätet i går och insåg att även räkningen skulle skickas till honom (God jul pappa, du får betala själv, önskar Elin & Sebbe - inte så schysst!), ansökt om nytt studiemedel till våren (Heja mig, jag gör ett försök att komma i fatt!), fått i väg liveit-boxen till Mallemolusk och just i denna stund har jag lussebulledegen på jäsning. Bildbevis kommer, när min telefonöverföring behagar fungera. Lika så med pepparkakorna jag bakade i går framför Bonde söker fru.

Apropå Bonde söker fru. Herregud, var ju nästan mjukporr i detta avsnitt! - Åtminstone om man jämför med tidigare, haha! Jag vet inte vad jag ska säga om Roger, han verkar älska sitt liv så jag är glad för hans skull, men hur kan föräldrarna göra så mot honom? Han umgås med sina vänner på en bridgeklubb där medelåldern är 78, inte haft någon tjej sedan gymnasiet, bor med sina föräldrar, mamman sköter allt i hushållet medan Roger sköter gården. Han är i affären en, i bästa fall två gånger, om året vilket är dubbelt så många gånger som han är ute och tar en öl En förälders arbete är ju att förbereda sina ungar för att de ska klara av att leva sitt eget liv. Man måste lära barnen hur marktjänsten ska skötas och sätta ramarna för hur man beter sig så att när man som förälder släpper taget kan luta sig tillbaka några hekto och så småning om få uppleva sitt barn skaffa en egen familj. Hoppas Roger hittar en fruga nu så det kanske blir lite fart i stugan!

Senare på eftermiddagen ska jag cykla ner på byn, köpa lite prylers som jag glömde i går och fixa någon till julklapp. Förmodligen kommer jag att cykla så fort hem med tusen påsar att inte ens Blixten hinner se mig eftersom jag måste börja söka information till nästa PM som ska in om en vecka. Go go go!

Kurt Nilsen är min bästa vän när jag är ensam hemma. Andra har katt, jag har Kurt. (om ni inte redan gjort det, kolla in Hallelujah, vänta tills Kurt kommer och du får gåshud ända upp i huvudet!

Toppendag =)

Haft en helt sjukt trevlig dag! Unnade mig en dag på stan efter att PM:et lämnats in. Jag och Ida har myste runt i flera timmar. Men min favorithändelse under dagen inträffade på Buttricks, där Ida skulle pilla på det mesta men framför allt en liten kista som en läskig piratdocka höll i. Hon stod nästan med näsan i lådan när locket small igen, vilket gör att hon blir helt skräckslagen! Ett gott skratt (som hela affären hörde), haha! Två par skor, en bolero, ett par jeansleggins, örhängen, julklappar, ett glatt humör och ett antal pengar fattigare kom jag hem med efter en cykeltur från stationen med alla dessa kassar. I köket möts jag av tjugo röda rosor, på två årsdagen från Sebbe. Glad :)


Inte bara jobbtisdag

Vaknade av ett sms i morse runt halv tio, det var en del av mitt samvete som skrev "Om du inte redan gör det ska du upp och plugga nu madame". Klockan var alldeles för mycket men jag kände att snoozen var oundviklig. Väl uppe blev jag bundis med brödrosten (och smygåt en knäck), testade den för första gången bara för någon dag sedan. Fick den när vi flyttade, men det har inte blivit av, hade nästan glömt hur gott det är!

"1000gr motivation, 50gr självdisciplin, 200gr kunskaper i svenska språket, 75 gr ork att söka information... Säg mig vem kan baka en studiemotiverande kaka åt mig?"

Så kände jag innan jag började. Men efter bara två timmar var jag i stort sett klar med PM:et. Nu återstår enbart att styra upp källförteckningen och göra en utskrift, vet inte om jag vågar korrekturläsa för då hittar jag väl en massa fel. Lika bra att bara lämna in den, jag bryr mig ärligt inte mer än att jag vill ha den ur världen och att bli godkänd ska väl inte vara omöjligt? Uffä kanske är snäll när han rättar? (skrattar inombords åt min totala förnekelse och att blotta tanken på att en lärare på juristprogrammet inte skulle lägga märket till alla detaljer inte finns på världskartan). Ser åtminstone ljust ut att få in den, och det är ju bra, med tanke på hur jag känner mig och har känt mig på senaste...

Det är ingen vanlig dag idag, det är inte bara "jobbtisdag". Sebbe och jag har varit tillsammans i två år, vi får väl se hur vi firar det i morgon. Kanske man kan förvänta sig en blomkvast eller dylikt? :) Kärlek, det finns det gott om, gäller att inte glömma bort hur viktigt det är <3


Jul på Stenfalksgränd

Jul på Stenfalksgränd


(För mig är det här ett stökigt vardagsrum, men jag har lovat Sebbe att inte städa bort hans saker om vi inte ska få gäster eller att jag ska använda utrymmet. *kliar i fingrarna*).

ANDRA ADVENT

Andra advent. Magistern skriver på facebook "ja just det, 2:a advent idag, kanske ska tända staken?", med kommentarer som innehåller ordet "sprutvärk", påpekanden om att han har "fyra små ljus hemma redan" och hans fru oerhört tydliga budskap om att det enbart handlar om adventfirande där hemma känner jag att kvällen fick ett bra slut. Med ett gott skratt.

Jobbat hela dagen, för att svida om från blåstället och ankomma till ljuspartyt hemma i Örsan. Jag och min syster var värdinnor och folk handlade glatt så vi fick fina prylar för nästan två tusen och betalade sjuttiofem riksdaler var, helt okej faktiskt. Speciellt med tanke på att jag verkligen är i behov av så många fler ljusstakar hemma, krimskrams över huvud taget finns det alldeles för lite av. Man skulle kunna säga att det var livsviktigt, om man vill. Skämt åsido, trevligt att träffa alla som var där och det var en mysig liten tillställning (trots att alldeles för mycket godis hamnade i min mage) :)

Jag kommer att få hem tre stycken glaslyktor (Se bilden) i olika höjder som man ska ha votivljus i, vilket jag också beställt, bland annat doften päronchampagne som är min personliga favorit!




Lördag.

Jobbat hela dagen, haft ont i armen efter sprutan och mått lite konstigt. När jag kom hem lagade sambon mat, jag var helt död så det var verkligen skönt att slippa göra något. Det blev riktigt gott, som alltid. Senare på kvällen tänkte vi att vi skulle mysa lite framför TV:n, men varken Madagaskar på svenska eller Robinson var något att hänga i julgranen. Slutade med att vi gick och duschade, i säkert 45 min, så att det blev blött i taket och droppade ner som strilande vårregn när vi klivit ur. Fick ta golvmoppen och torka taket, haha. Nu mitt i natten har vi gjort knäck helt impulsivt, ser sjukt gott ut! Känns bra att göra lite saker tillsammans, prata, umgås, ha roligt och hjälpas åt. Det betyder mycket. Alldeles för lätt att glömma bort att ta hand om varandra i vardagsstressen. Ljusen är tända på vardagsrumsbordet och om jag får bestämma somnar jag ganska snart och får sova en hel natt för första gången på väldigt länge...

Livet känns lite lättare för en stund, men vi har en lång väg att gå. Allt kommer tillbaka, det kan vi vara säkra på...

Elin-terapi

Nu har jag som egen billig terapi i manisk och hysterisk Elinanda plockat undan och julpyntat i hela lägenheten. I morgon hoppas jag på att orka städa, koka knäck och göra klart marsipanfigurerna. Har köpt så att vi kan göra pepparkakshus, kanske har Sebbe ett intresse för att bygga ihop det? Annars får det vänta, precis som lussebullarna och pepparkakorna. Är riktigt nöjd med kvällens verk, mysigt som tusan med ljus i gran och fönster :)

Klockan har tickat över till lördag, det betyder att jag om några timmar ska upp och arbeta. Känner ingen lust att göra någonting, men det är alltid kul när man väl kommer dit. Bra att tänka på något annat, och framför allt åstadkomma något vettigt. Till skillnad från senaste tiden, där mest hjärtat värkt och tankarna flugit runt. Har skolarbeten som ligger och väntar på mig, nästan retar mig, samt en hög med böcker att läsa och en tenta att plugga till... Känner ingen motivation. Jag behöver styrka, men just nu är det jag som måste vara stark här hemma. Jag hoppas att jag orkar. Otroligt vad man kan göra för kärlekens skull, det finns en extra växel fast man inte tror det. Men blir det inget underhåll inom en rimlig tid så är soppatorsken oundviklig. Jag bävar för den dagen, ber till Gud att den aldrig kommer. Kärleken finns där, har alltid funnits där, det måste räcka.

Ska försöka lägga upp bilder senare


...

Jag hoppas att jag orkar, för både din och min skull...

I'm all at sea

Har tagit knorrsprutan nu, gick till mammas jobb för de hade några doser "över" så där behövde man varken vänta eller trängas. Känns lite märkligt, att de kan ha doser över när folk har huggsexa på vårdcentralerna. Men det var skönt för mig att jag kan bocka av det på min oändliga att-göra-lista.


Som jag skrev tidigare, och förklarade den dåliga uppdateringen, så har det varit tungt ett tag. Mitt liv har som stått stilla för en stund och det har pågått väldigt mycket tankeverksamhet. Förhoppningsvis tar livet ett kliv i rätt riktning från nu. Hur som helst så kommer det bli till att ta ett kliv, åt vilket håll som i höger eller vänster är ännu ovisst men för min del blir det oavsett ett kliv framåt.

Skolan har tyvärr fått ta mycket stryk, vilket känns både ångestladdat och tråkigt men jag vet ju vad jag vill och att jag kommer att nå dit råder det ingen som helst tvekan om i nuläget. Klart att det känns jobbigt att det eventuellt blir så att det kommer att ta längre tid med utbildningen, men som en klok människa sa till mig så är den tiden ingenting när jag är klar och ser tillbaka. Jag kommer gå med nyttiga lärdomar ur det här, och framför allt kommer jag att hinna jobba (ungefär sådär knappa femtio år...)!

Det viktigt att komma ihåg vilka som ställer upp för en, både vänner och familj. Man känner en stor tacksamhet, men det är så svårt att säga någonting som är i klass med vad det betyder...



I'm all at sea, where no one can bother me.
If only for a day, just me and my thoughts sailing away.

Dålig uppdatering

Dålig uppdatering på sistone, men det finns en anledning till det. Livet har bjudit på en del utmaningar och det mesta känns väldigt jobbigt just nu. När jag är tillbaka på banan kommer inläggen att rulla in igen!

RSS 2.0