Alla får ligga

Idag ska det pluggas familjerätt, vårdnad, sambolagen, äktenskap, äktenskapsskillnad och arvsskifte. Det vill säga den praktiska biten från att du föds, tills du flyttar tillsammans med någon, tills du gifter dig, skiljer dig och sedan dör. Ett avbrott blir klockan fyra, för då kommer min snälla pappa och hjälper till att sätta upp vår nya tavla! Ska lägga upp bilder på vardagsrummet ikväll eller imorgon, det har hänt lite nytt där på väggarna må ni tro:)

"Säg inte inte, och nej tíll nej" skriver Henrik Fexeus i sin nya bok Alla får ligga. Boken i sig handlar om hur man bör ta kontakt med människor för att fånga deras intresse, och det här avsnittet framhäver att den positiva människan är mer attraktiv. Så, bemöt alla människor med att acceptera vad de säger, använd ordet ja och undvik ord som "nej" och "inte". Fexeus skriver följande, "Det är väldigt lätt att vara negativ. Att påstå att man inte tycker om något är det enklaste sättet som finns för att låtsas ha en egen åsikt. Allt man behöver göra är att ta något som redan finns och lägga till ett inte på det." Jag håller med. Det visar ingen förmåga på tankeverksamhet om någon plockar ut en formulering och vänder det till negativ form, men däremot en person som uttrycker sin åsikt med nya och egna ord är för mig intressant. Fexeus skriver ju ingenting nytt och revolutionerande i sin bok, de flesta vet redan vad som är intressant och inte samt vilka typer av människor som fångar ens uppmärksamhet. Men jag tror ändå att många människor, inklusive mig själv, skulle kunna säga mer ja - och mindre nej.


Boken i sin helhet får 3 av 5 i betyg. Mestadels för Henrik Fexeus sköna författarstil, innehållet är som sagt egentligen ingenting nytt. Men det finns mycket man behöver bli påmind om i sitt möte med andra människor för att fånga deras intresse! Vad ens intentioner är kan skifta, trots att han fokuserar på den som vill ligga.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0