T-day.

Jobbat hela dagen idag, mycket tryck hela tiden och väldigt trevliga kunder. Alla är glada att påsken och vårvädret är här. Härligt! Snackat med både chefen och Anna (som har hand om oss extrafrassar), blir alltid bra bemött när jag tar upp någonting. De hade planer som ännu inte delgivits mig, ska börja kundtjänstträna på mina söndagar istället om jag förstod det hela rätt. Att jag inte fått information om tiden idag, eller om varför mina söndagar var borta var en miss för Anna ville prata med mig först. Så kan det bli ibland! Och nu kan jag också andas ut vad gäller den ekonomiska biten, skönt :)
.
Imorgon blir det Stockholm hela dagen, föreläsning på eftermiddagen till kvällen och sen ska jag möta upp Ida på donken där hon jobbar. Vi ska hem till henne och jag ska äntligen få se hennes lägenhet, det ska bli superkul :) Vi har lite snack att ta igen också känner jag, inte blivit så mycket på senaste.
.
Även räkningarna är betalda. Till skillnad mot många andra tycker jag inte att räkningar medför ångest, jag är stolt över att jag kan betala allting varje månad även om det inte alltid blir så mycket stålar över. Jag har så jag klarar mig, och kan unna mig någonting extra då och då. Sambon och jag har allt vi behöver, och mer därtill. Vardagen är något vi alla borde vara stolta över :)
Saknar Guffa och Eira, mosters små troll, men även svägerskan Malin såklart!

KOM IGEN NU DÅ!

För två veckor sedan började jag ett försök att få kroppen - och hjärnan - i trim (eller tillbaka i fas, ganska man ska säga). Har samlat på mig lite mer än tio kilo på ett och ett halvt år (sambofett + sjukdomar + medfödd godisråtta), vilket bara är onödigt. Första veckan gick strålande, tappade ganska mycket och kände resultat. Blev både piggare och lättare!
.
Förra veckan fuskade jag rejält med kosten, blev ett par djupdykningar i påskägget, fika och snabba cheeseburgare på donken (jag som aldrig äter på McDonalds gjorde det två gånger samma helg, haha). Men jag började om på ny kula igår, kändes onödigt att plocka tillbaka de kilon jag tappat - när det gick så himla bra! Förra veckan blev det gymmet två gånger, denna vecka blir det förhoppningsvis tre. Måste komma ned till normalvikt igen, för enligt BMI är jag överviktig och borde göra något åt saken. Bäst att sköta sig, man vill ju leva länge! Vikten är inget hysterimoment för min del, bara jag får känna mig fräsch och pigg så är jag nöjd. Men det där går ju hand i hand trots allt.
.
BMI: 25.5
Mål-BMI: 23
.
Vi är ett par stycken som gör ett ryck just nu, på varsina håll, med olika mål och startvikter. Hoppas att det går bra för er andra!

älskade mor och far <3

Jag har ju glömt att berätta att mamma och pappa äntligen är hemma igen! Saknat dem, och det bästa med att de åkte bort var att de kom hem igen (hade man aldrig sagt för fyra år sedan). De har varit i Egypten, lyxkryssning på Nilen i en vecka och hotellsemester en vecka.. Man blir inte ett dugg avundsjuk, speciellt inte när man tittar i spargrisen och det är ett svart hål med blänk av någon ful brun peng som snart är ovärdig längst ned i botten... De kom hem med fina presenter, trots att jag alltid säger att de inte ska släpa på en massa. Men vad ska man göra när ens föräldrar har bananer i öronen :) Spenderade hela fredagskvällen i Örsan, det var underbart och det enda som saknades var systern som blivit sjuk och fick ligga hemma i bingen.

Helgen

Vilken helg! Middagen igår var jättetrevlig, gubbar och tanter vet hur man festar. Hade Henric till bords, en mycket trevlig liten karl som såg till att mina glas var fyllda till ytspänningsförmåga hela tiden. Det stod kyckling a la Tobbe på menyn, men vi fick fisk. Henric utbrister: "Om ni inte sagt att det skulle serveras kyckling så hade jag kunna svurit på att det här var fisk". Haha. Efter x antal glas vin, öl, snaps, dessertvin och allt vad som nu konsumerades under kvällen bjöd min vän till bordet upp mig till en foxtrot! Alla som känner mig vet att jag dansar ungefär lika bra som Willy i Let's dance, om inte ännu sämre. Men jag har charmen, liksom han, dock är jag befriad från den gigantiska näsan. Hur som helst så fick jag mig en svängom, det var riktigt roligt. Blev lite bugg sen också, fick snurra så att vinet skvalpade inombords och hjärnan roterade ett par vändor runt sin egen axel innan svärfar bjöd upp mig till ett lugnare tempo. Vi tog tåget hem och var hemma mitt i natten, men jag älskar att få krypa ned i min egen säng och framför allt vakna upp i den dagen efter.
.
Vaknade imorse, gjorde mig i ordning i det lilla lugna och tänkte att det var helt lugnt. Plötsligt ringer Sebbes mobil. Han ligger fortfarande och sover. Det är lilla mormor som vi skulle vara hos klockan 11. Bara det att vi glömde ställa om klockorna innan vi slumrade in så vi kom dit klockan 12 istället (Märk väl 11 i våra huvuden). En trevlig fika (läs: frukost) med sju sorters kakor och kaffe, sen blev man människa igen. Pratade länge innan vi var tvungna att bära av hemåt eftersom jag jobbar udda söndagar. Men nu gör jag inte det längre, upptäckte jag när jag kommit dit. Det var min sista söndag på ett tag. Schemat hade gjorts om, till min nackdel. Inte alls roligt för hushållets ekonomi och det var med stor besvikelse man begav sig hemåt efter sista söndagspasset ikväll... Jag som älskar att jobba!
.
Bilderna ligger på kameran fortfarande, hittar inte sladden så jag får vänta tills imorgon när stora datorn är ledig innan jag kan lägga upp dem :) Det var en sak i sig att gå i långklänningen genom hela stan, alla stirrade och där gick jag med ett leende som en annan speciell!
.
En dum en trodde hon skulle hinna läsa ut våldsanvändningsboken under helgen, det misslyckades jag brutalt med. Blir lite jobb i veckan, men på onsdag bär det av till stora staden på en föreläsning. Måste börja tentaplugga nu också, om det ska bli något av denna kurs! Tycker den växt med tiden, det har blivit mer och mer intressant trots mitt första intryck och aningen negativa inställning.
.

Håret

Det tog lite mer än en timme. Hade ingen spegel att se hur det såg ut i bak så jag fick ta kort med kameran för att se vad som behövdes ändras. Blodstopp i armarna! Nu är det bara sminket kvar :)

SHN-middag

Ikväll är det frackmiddag! Jag vet ungefär hur jag vill att håret ska se ut, men jag har ju ingen som kan hjälpa mig, så just nu önskar jag att jag hade fyra armar och ögon i nacken...
Nu börjar piffningen! Fyra timmar tills tåget går. Jag hinner.

Jag är så duktig att du borde ha dåligt samvete

Faktiskt.

Nyladdade batterier

Efter två dagar som spenderats huvudsakligen med huvudet i påskägget känner jag att det är dags att vakna igen! Nu bär det av till jobbet, sen till gymmet och sen hem till mina böcker. Ska försöka klämma boken om Internationell våldsanvändning i helgen, men det känns som att det är lite väl optimistiskt eftersom det är många timmar som är planerade att gå till andra - mycket roligare - evenemang :)
Blev en stor kopp kaffe nu på morgon, bara fånga dagen med ett leende så ska vi nog se att det här blir en skön fredag :) Älskar när jag har tider att passa på morgonen, det är något visst med att vara uppe tidigt. En skräckblandad förtjusning som är rätt så behaglig!

@

Irriterad. Själv?

samvetskval

Jobbar istället för att gå på seminarier... Jag har väl ingen uttömmande kommentar på den, det kanske är dumt men samtidigt så är det klirr i kassan och man ställer upp för jobbet. Dock sviker man ju sin grupp, och tar upp en plats man inte utnyttjar som någon annan kunde nyttjat. Jag läser just nu på egen hand, följer med och gör alla uppgifter här hemma. Vilket jag vant mig vid, eftersom jag ständigt legat ett moment efter tidigare. Men nu är jag ju ikapp, och jag tror inte min hjärna registrerat det ännu. Hur som helst, det är totalt sex stycken seminarier (tre denna vecka, tre nästa), är det respektlöst mot de andra att "glida in" nästa vecka när hälften redan varit? Nu blir det till att läsa ut en liten fisbok och sedan hugga in på seminarieuppgifterna så att jag ligger i fas inför nästa vecka (oavsett om jag går eller inte, hjälp mig att fatta ett beslut!).
.
Skulle träffat Ida imorgon och sett hennes nya lägenhet, samt bli introducerad till hennes Odefinierade. Blev väldigt besviken att det inte blir så, även om det är mitt val, och har nu försökt styrt upp nya planer så jag hoppas att hon nappar på dem :)
.
.
.
Hur kommer det sig att en del hellre lever ovetande än hör sanningen? Många av oss uppskattar ärlighet, säger vi i alla fall. Men hur reagerar vi när någon sätter sanningen på papper och gnuggar trycksvärtan i ansiktet på oss? Det är oftast obekvämt. Precis som med allt skiljer det sig hur vi reagerar. En del suger i sig och vänder ut och in på sig själva, en del vänder taggarna utåt och andra tar avstånd. Men sedan är det ju så att sanningen är relativ, vi uppfattar saker olika och har olika värderingar. Det som är sanning för dig, behöver inte vara det för mig och vice versa. Det finns brutalt ärliga människor, det finns falska människor. Men linjen är inte så hårddragen. Man kan bestämma sig för att balansera på en lina av att välja sina tillfällen när man ska yttra sig och inte. Jag skulle vilja säga att majoriteten är mer av de senare, som anpassar sin ärlighet efter den relation man har med mottagaren.
.
Kanske är det inte så viktigt att säga att din avlägsne kusins nyinköpta tröja är skitful när han frågar på släktfesten? Men är det din bästa kompis som undrar kan du förmodligen säga rakt ut att den ser förjävlig ut och att en rad av tillfälliga sinnesförvirringar är den enda förklaringen till varför den lämnat fabriken - och inte minst att hamnade på den snygga kroppen! Ni lämnar det med ett gott skratt. Jag menar, för det första finns det bra och mindre bra sätt att uttrycka sig på, och för det andra är det bättre att kusinen som du förmodligen inte träffar förrän nästa jul lever utan dina åsikter vad gäller höstmodet. Det kan du unna honom. På juridicum pratar vi om proportionalitetsprincipen, handlingen ska inte gå utöver det som är nödvändigt till ändamålet. Det gäller ju samma sak här, det berömda sunda förnuftet gör sig påmind. Nu var ju det här exemplet inget som får samvetet att gråta floder, det är ju skillnad om det handlar om hur en person beter sig och det inte alls stämmer överens med vad du finner är lämpligt eller försvarbart. En del har pondus nog att sätta vem som helst på plats, andra väljer sina strider när det är nödvändigt och tar dem enbart med personer de vill behålla i sin närhet.
.
Ändå händer det att vi ljuger, eller att vi tiger, när vi egentligen inte vill. Vi har alla gjort det, en del sitter säkert med något på samvetet just i denna stund och förmodligen är det inte sista gången trots att vi lovat oss själva att det aldrig är värt det. För att när vi själva fått något brutalt ärligt som ett slag på fingrarna har vi svårt att hantera det, reaktionen blir ofta ett startskott för ett maratonlopp av tankar och diskussioner. Vilket kan resultera i något givande, men också i ett blodigt krig eller en förlorad vän. Vi vet inte om vi är beredda att ta risken, eller om vi har energin att följa upp efterskalven. Men jag tycker alltid att man ska värdera en ärlig vän högt, tänk alla de som tänkt samma tanke men inte uttalat den utan tyckt att du är dum i huvudet men ändå bemött dig med ett leende. Vi måste erkänna att andras ögon kan se saker vi själva är blinda för, vara tacksamma för att en del bryr sig tillräckligt mycket för att ta upp diskussionen. Vänskap är inte detsamma som att dela uppfattningar, vänskap är ett utbyte av alla de tänkbara tankar och känslor utan fördomar.

"My Friend Fred" - Barack Obama

Fredrik Reinfeldt vann kvällens debatt. Det var en lugn stämning mest hela tiden, ingen pajkastning och inget retoriskt kaos. Det avgavs vallöften, men i övrigt var det en tam - men överraskande tydlig- start på valsträckan. Jag tycker att Mona Sahlin skötte sig trots min skeptiska inställning i föregående inlägg. Men som damen som kommenterade programmet sa: Det är svårt att veta vem som står gentemot Reinfeldt. Är det socialdemokratiska partiledaren eller är det oppositionens ansikte? Hon står ju med foten i en ständig kompromiss med övriga partier i de rödgröna. Vilket måste vara svårt, för de är inte överens, men måste nu enas. Det kändes lite darrigt. Fredrik stod stadigt på fötterna, ingav förtroende och talade klarspråk. Han lyssnade noga på vad som sades, han var väl påläst och om jag hade varit tvungen att gå och rösta idag hade lappen varit blå.
-
Nu kommer en tid av att läsa på blockens program, så fort de kommer med sina färdiga förslag. Sedan ska debatterna följas, och ställning ska tas i september. Det är viktigt att läsa på trots att man redan har en uppfattning om var det kommer att leda, för du kan omöjligt ta ställning om du inte tagit del av båda sidor. Något du måste göra inför varje val. Även om det viktigaste är att alla går och röstar, så tycker jag att alla borde ta tid att sätta sig in i vad man egentligen röstar på... Inför varje val.
-
Valet 2010 - Både expressens och aftonbladets läsarfråga håller med om vem som är kvällens vinnare. Utan tvivel.

MISSA INTE DEBATTEN

Reinfeldt sopar banan med Sahlin vad gäller förtroende enligt en undersökning gjord på uppdrag av tv4-nyheterna. Annars har man ju hört mycket negativt om alliansen på senare tid, att de tappat väljare och att de rödgröna klättrar procentenheter, men jag ska även tillägga att undersökningen var gjord på tusen personer vilket nödvändigtvis inte speglar hela svenska folkets talan (den får vi ju i höst).
-
Det blir en intressant debatt ikväll, men jag tror resultatet kommer att bli detsamma som i undersökningen. Kom igen, Mona ger besked som Euro Shoppers fönsterputs - det vill säga inte speciellt klara. Fredrik är inte alltid graciös, men han är tydlig och talar om vad hans parti vill göra för Sverige till skillnad från Mona som mest talar om vad alliansen inte kommer att göra. Har väldigt svårt för Sahlin,  min bestämda uppfattning är att hon inte är bra för sossarna. Och därför vill jag inte heller se henne som statsminister. De rödgröna i sin helhet vinner mycket på att de använder sig av ett enklare språk, och talar om de svaga i samhället vilket givetvis väcker sympati. Och det har ju fungerat i alla tider (nästan).
-
-
Alliansen
Bästa: ekonomi (Finansminister Hästsvans är bra för Sverige)
Sämsta: För lite miljöpolitik på agendan!
Vill se: Bättre marknadsföring av vad som gjorts och vad som kommer att göras
Otajmat: Finanskrisen

Oppositionen
Bästa: Klimat & miljö (Viktigt ämne!)
Sämsta: Mona Sahlin
Vill se: Klara besked
Sätter press: Jobbpolitiken (som i förra valet var avgörande för alliansen, smart!)
-
-
-
Vad tror ni om debatten?

Hämtat klänning

Sebbe och jag ska på frackmiddag på lördag med ordern som han är med i :) Jag var därför tvungen att hämta klänningen idag! Sådär ser den ut, väldigt fin. På lördag blir det bilder på frisyr/smink och såklart med Sambon vid min sida. Vi får hoppas på lite snyggare bakgrunder då, inte för att det är något fel på nytvättade omanglade lakan och vitrinskåp ;) Får se om man kan få tag i någon koralldetalj till mannen, det vore ju fint om man kunde se att vi hör ihop. - Förutom att vi är mycket yngre än de flesta där :P
-
Hela outfiten:
Korallfärgad klänning
Korallsjal
Korallpärlor runt hals och i öron
Guldskor
Guldväska
Guldhandskar

Dagens... :)

Jag stannade hemma idag, hade läst avsnitten som det skulle föreläsas om och jag kände att föreläsningarna inte skulle ge speciellt mycket mer än att upprepa det jag läst. Behövde inte få något förklarat för mig, eller få något utvecklat. Så jag stannade hemma, har tvättat i flera timmar. Diskat, men sedan lagat två måltider så nu står det lika mycket i hon igen. Never ending story det där.
Dagens lunch: Äggröra med kött, lök, tomat och majs toppat med färsk persilja.
Dagens middag: Sesamlax med färsk spenatpasta, riven morot och citron- och örtsås.
Riktiga toppenmåltider i frånvaro av Sambon. Han äter varken fisk eller grönsaker så jag passar på när han inte är hemma! För övrigt så går det väldigt bra med träning och kost, jag och Sarah har verkligen kommit igång. Förhoppningsvis syns lite resultat rent fysisk om inte allt för länge :) Jag är i alla fall piggare och gladare!

Påsk på Stenfalksgränd!

Igår städade vi hela lägenheten, och påskpyntade! Vi har inte så mycket pynt ännu, jag har bara det som jag hade med mig hemifrån som var mitt. Men nu när mamma och pappa flyttar ska vi dela upp allt pynt från Hagvägen och då blir det mer :) Årets inköp är det enorma påskägget på vardagsrumsbordet, jag är uppväxt med ett sådant och tänker föra vidare den traditionen. Mycket godis åt folket! Eftersom både jag och Sebbe är allergiska mot björkriset så har vi inget inne, kanske kommer in någon liten kvist, men än så länge har vi (läs: jag) prytt orkidépinnarna med fjädrar. Kreativitet, kallas det. Haha. Fint va? :)


Ibland har man Gud på sin sida

Dags att vakna raring. För snart åker du på en dagsedel, en hård en, av ren omtanke givetvis men fortfarande hård. Helt ärligt, tänk om du hade dött? Jag hade varit så arg på dig...

Tänkt på dig hela dagen nu bara för det, alltid jobbigt att behöva erkänna att man bryr sig - på riktigt. Men jag får konstatera att ibland kanske man behöver något så in i helvete dumt för att byta bana. Låt oss hoppas att det stannar där, och tacka för utgången.

Dolt sin HIV-smitta i 14 år...?

Jag har nyss kollat på 45 minuter, ett program som sändes på tv3 år 2006. Det handlade om den här kvinnan ni säkerligen läst om i tidningen flera gånger som dolde sin HIV-smitta för sin familj (och omvärlden) i fjorton år. Det är hennes dåvarande man som berättar sin del av historien, hon själv väljer att inte ställa upp i programmet men sänder genom sin advokat ett uttalande. I uttalandet säger hon att den egentliga frågan bör vara varför hennes förra man inte skyr några medel för att han ska få vårdnad om barnen, när hon som mamma bör vara en del av barnens uppväxt. Eftersom vi inte får höra hennes förklaringar eller hennes del av historien trots att hon blivit tillfrågad kan jag redan där börja tvivla på att hon går med rena skor. För det första har hon undanhållit att hon haft HIV för någon hon haft sexuellt umgänge med, det är olagligt, vilket man konstaterat i rätten. Hennes doktor visste att hon var gift, men hon hade sagt att det var icke-sexuellt och under de två graviditeterna (som hon undanhållit för behandlingsläkaren) hade hon vägrat ta dessa rutinblodprov och andra undersökningar som blivande mammor normalt gör för att se att allt är bra. Ingen läkare följer upp saken utan antecknar bara att det är märkligt. Mammans journal har på hennes begäran blivit sekretessbelagd, och trots att hon behandlades med bromsmediciner på en annan avdelning på samma sjukhus så har hon fött barn vaginalt och inte heller här uppgett att hon har viruset. Hon har ammat, vilket tydligen ökar risken för överförande och därmed flera gånger utsatt sina barn för en risk. Och i och med dessa barn, har hon uppenbarligen utsatt sin man för en risk också. Kvinnans advokat säger i programmet att mamman var övertygad om att hon inte smittades, och att hon inte dolt men undanhållit att hon haft smittan (frågan är vad skillnaden är?). Ingen av dem hade erhållit smittan, tacka gudarna för det, men av den anledningen skulle kvinnan inte åsamkat någon skada enligt advokaten.
-
Pappan hade försökt komma överens, lagt upp en plan med delad vårdad och ville lösa ut mamman ur sitt föräldrahem. Mamman gick inte med på detta. Då anmälde han henne till polisen, vilket utmynnade i tre olika rättsmål. Dels det här med smittan som ses som försök till misshandel, dels vårdnadstvisten och sen bodelningen i egenskap av äktenskapsskillnaden han ansökt om. I tingsrätten blev pappan intermistiskt tilldelad vårdnaden om barnen, men mamman överklagade ärendet till hovrätten där man ändrade beslutet till att hon skulle få vårdaden samt bäst behövde boendet (dvs. hans föräldrahem) och detta skulle inte gå att överklaga. I det senare beslutet hade man som skäl för beslutet sagt att hon varit den som skött den faktiska majoriteten av omvårdnaden eftersom pappan hade arbetat och studerat under barnens tidiga år. Han fick därmed ta sina personliga saker som kläder och liknande som enbart är till nytta för honom och flytta ut...
-
Förstå hur frustrerande? Din fru har ljugit för dig sedan ni träffades, hon har utsatt dig själv och värre än så dina barn för en risk att bli smittade av ett dödligt virus flertal gånger. Hon får trots det ta hand om dina barn, och bo i ditt föräldrahem som du till hälften äger. Det enda du kan göra är att packa dina kalsonger och strumpor och ge dig av...
-
Mamman har flera gången anmält pappan för mindre förseelser som inte varit tillräckliga för att tas upp i rätten. Vid ett tillfälle hade han på ett möte med socialstyrelsen ställt sin stol för dörren och sagt att de måste hända någonting och att de måste gå att komma överens, att han tänkte sitta för dörren tills ett beslut tagits. Olaga tvång, med andra ord. Det var inget smart drag, men jag kan bara tänka mig vad hälften av oss hade gjort om våra barn råkat illa ut och din före detta partner är fullkomligt oresonlig trots att det är denne som skapat detta kaos? Du ifrågasätts, ingen hör dig, ingen hjälper dig, och om det ska hända något så är det DU som måste föra kampen vidare.
-
Hur kan det bli såhär? Hade utfallet varit annorlunda om pappan hade varit den HIV-smittade? Jag tror faktiskt det, tragiskt nog, den här kvinnan blir på något sätt behandlad som offret i denna familjerättstvist. Att hon är offer för smittan, ja. Att det finns uppenbara brister i vilken hjälp man får för att hantera detta besked och omvärldens fördomar kan helt klart fastställas. Det rådde stor ovisshet om smittan när hon blev diagnostiserad med den på 80-talet, vilket gjorde att det fanns mycket fördomar. Men det rättfärdigar ju inte att hon har utsatt sin man och sina barn för den här risken! Hur kan man anses vara en lämplig vårdnadshavare om medvetet tagit alla dessa risker? Jag tror inte att hon är en dålig människa, men hon har definitivt fattat beslut som är själviska och lagstridiga. Det kan inte vara samhällets mening att pappan, och barnen, ska få lida av det...
-
Jag skulle gärna ha velat hört hennes version, för att få hela bilden. Kanske tar man naturligt pappans parti efter detta inslag, vad vet jag. Men att hon inte vill berätta sin del tyder ju på att hon inte fullt kan stå för vad hon har gjort, för har man rent mjöl i påsen kan man stå upp för det man gjort och sagt. Det är min filosofi, och den har aldrig slagit fel hittills.
-
Titta gärna på avsnittet här:
http://www.tv3play.se/program/45minuter
-
Tillägg: Hur kvinnor och män i allmänhet blir behandlade i domstol, huruvida det är jämställt eller inte, är en annan diskussion (som i familjerättsmål är väldigt intressant).

Baby goodbye

I've never been the calm and quiet one
When people say that I am off the leash
I've not even begun...

Fredagen

Igår var en spännande dag! Åkte till skolan tidigt som gatan, gulliga sambon skjutsade mig till stationen faktiskt. Kom till en föreläsning av statssekreterare Gustav Lind, efter följde en längre lunch där jag satte mig och läste. Sen var det en föreläsning till, den var intressant. Handlade om våldsanvändning, om hur man sett på våld i olika tider och att utvecklingen gått åt olika håll efter olika händelser. Som till exempel nine-eleven. Tyvärr var jag tvungen att smita fem-tio minuter tidigare för att hinna med tåget mot Uppsala. Men hur pinsamt är det inte när man (helt opassande) satt sig på fel sida salen och måste gå förbi powerpointen och föreläsaren, och dessutom innan man reser sig från platsen tappar ned böckerna på golvet. Smidig som en påse skridskor. Hann efter dumma dörrar och människor på tuben ändå till pendeln och mötte upp Ida. Vi tog oss till Uppsala, när vi klev av tåget kändes luften renare och känslan av hemma infann sig. Det är något visst med den där staden, även om Stockholm är en tjusning i sig så slår det inte Uppsala om jag får säga mitt. Vi fikade med min mormor, Sebbe var snäll och hämtade upp min ryggsäck samt lämnade alkoholhaltiga substanser. Han skjutsade oss till Mellie, där förfesten drog igång. Dessi och hennes pojkvän (bor och studerar i Grythyttan för närvarande), Johanna L (nyss hemkommen från över ett halvår i Australien) kom dit. Sedan var givetvis Mellie där, och så vi då. När kvällen började gå mot natt gick vi ned till terassen på stan där vi träffade Johanna E och Johan. Vi splittrades åt olika håll innan där, blev inte riktigt som jag tänkt, men man är inte dummare än att man har roligt ändå :) Alla blev väldigt fulla, och jag kände att det skulle hinna spåra innan sista bussen hem så jag tog tidigre bussen och var hemma halv tre. Var obeskrivligt skönt att vakna upp i sin egen säng, och jag kunde sova så länge jag ville... :) Till sanning hör att jag ska jobba nu ikväll så jag ville ta det lugnt, eftersom jag annars blir ganska dålig dagen efter!
Har pillat med min nya mobil som kom igår! Den är superfin. Alldeles lagom. Men minneskortet passade ju såklart inte i alla fall nu, så jag får vänta med att fixa tills imorgon när jag köpt ett sånt. Inte så långt tills dess, ska ju ändå jobba ikväll och imorgon ska vi storstäda på Stenfalksgränd! :)
-
-
-


Ny feleton!

Har beställt en ny telefon! Den jag har nu, som jag faktiskt slitit på i två (eller det är nog rentav tre) år behagar bara att fungera då och då. Man blir helt handikappad utan en telefon, och nu har jag våndats i några månader och börjar inse att det händer oftare och oftare att den slocknar och att den lilla lampan på baksidan lyser rött. Har lämnat in den för det en gång, vilket egentligen betyder att jag kan lämna in den igen och de tvingas avhjälpa felet. Men jag orkar inte tjafsa, orkar inte ha ännu en ful lånetelefon i en månad i modell Nokia GammalSomGatan. Så nu blir det en svart LG med touchdisplay! Jag är helt nervös när jag ska köpa nya tekniska saker, för jag kan ingenting om dem och är en idiot vad gäller ämnet i allmänhet. Sebbe har godkänt den, och han säger att den är alldeles lagom för mig. Det går att ringa, lyssna på musik, ta bilder, skicka SMS och MMS. Mer än så behöver jag inte :) Dessutom passar det minneskortet jag har i min nuvarande telefon, vilket är dunder! Det är på 2GB, har aldrig fyllt det, det räcker mer än väl med andra ord. Känns oerhört skönt att ha tryckt på köpknappen, lite ångest eftersom det är en ganska stor utgift relativt andra nöjesinköp. Men det är jag värd :) Min kommer givetvis ha menyer på svenska, eller engelska... Det där är ju rena rama grekiskan! höhö


Informativt & ospännande

Idag bär det av till självaste hufvudstaden som vanligt, föreläsning om havsrätt fram till lunch. Sen ska jag sitta på skolan och läsa till fyra-snåret, att hinna läsa ut första boken känns lite optimistiskt, men åtminstone komma en bra bit i den. Vore skönt att ha all litteratur färdig tills på tisdag när seminarierna börjar, det är en kort kurs på 3 veckor, så det finns ingen tid att slappa nu i början. Vilket kanske är bra, vad vet jag :P
Efter det beger jag mig hem till Moster med familj på middag. Tänkte sova där, det är en lång dag i skolan i morgon, det blir fint med kortare väg dit (läs: lite sovmorgon). Sen är ju faktiskt min syster där och arbetar som assistent åt kusinen, roligt :)

Ha en bra dag!

Fullschpäckat

Det har varit en fullspäckad dag, det gillar vi! Började med en promenad till stationen för att åka in till stan och lyssna på förmiddagsföreläsningen. Jag har ännu inte tappat hoppet om kursen, men den lockar mig inte direkt hittills. Missade den som var på eftermiddagen, var tvungen att rycka in extra på jobbet. Knegade på mellan halv två och åtta, var mycket att göra så jag var helt tom i bollen när jag klev ut ur porten efter avslutat pass. Handlade och gick sedan hem med flera kilo i händerna. Trött som en gnu när jag äntligen kom innanför dörren. Sen dess har det inte blivit så mycket gjort, ätit selleri- och morotsoppa. Nästan för gott, man blir alldeles till sig!
-
Sen för er som inte hört det... JAG KLARADE FAMILJERÄTTSTENTAN! Så jävla skönt (ursäkta språket). Det var med andra ord tur att jag lämnade in, tänkte lämna blankt men ändrade mig för att jag inte hade något att förlora. Sagt och gjort, 2 poäng från AB (motsvarande MVG). Fick alltså BA (motsvarande VG) och det är inte dåligt! Undrar hur det gick till, men är sjukt nöjd med tanke på omständigheterna. Blev väldigt motiverad att sätta ett AB på arbetsrätten nu (skriver i augusti) så att jag får det betyget i kursen, har dessutom mitt PM att falla tillbaka på som ger mig några extrapoäng eftersom jag fick AB på den. DET TAR SIG MINA VÄNNER, DET TAR SIG!
-
En kär vän sa idag:
Tänk vad lite sol kan göra med människor. - word.

Monday

Ny vecka! Om en stund ska jag knalla till stationen för att ta mig in till stan och gå på första föreläsningen i folkrätt. Ska bli spännande. Boken jag börjat läsa i är väldigt jobbigt skriven - och förhållandevis tråkig. Men det är alltid lättare att greppa ett ämne när någon föreläser om det, så jag kanske får en annan uppfattning efter dagens slut :)
-
Ikväll blir det gym med Sarah. Eftersom min träningsvärk just försvunnit är det hög tid att fixa en ny. Känner mig laddad!
-
Någon har stulit Sebbes cykel, vad det verkar. Den står inte i stället i varje fall. Man tröttnar ju på att folk inte kan hålla med egna grejer. Nog för att mannen min tappade sin nyckel och den stod upplåst, men det är inte samma sak som att det bara är att ta den. Folk som stjäl saker har jag ingen som helst respekt för...

Mys på Munters gata

Efter jobbet åkte vi till Uppsala där familjen Gustavsson/Edquist bjöd oss på tacomiddag. Neija fick sina fina presenter, en jättesöt rosa seglarklänning med matchande rosa diadem. Helt obeskrivligt söt blev hon i hårkreationen - och den verkade inte vara obekväm för henne :) Vi pratade lite, sen blev hon trött och ville sova. Sov tills vi åkte hem. Väldigt snäll liten tjej! För oss vuxna blev det melodifestivalen, vi hejade på Timoteij men trodde att Salem al Fakir skulle vinna (han var ju superbra, och skulle förmodligen slå internationellt). Anna gick och vann, för den som inte visste det, hennes låt var absolut inte dålig men jag tror att hon får det svårt att ens kvala in i själva Eurovision. Vi får se, det brukar ju ändå aldrig gå som jag tror (läs: vill)! Höjdpunkten med tillställningen i Globen var när Rybak spelade och sjöng - samt Alexandras fina fioldans i vardagsrummet :) Efter programmet slog vi över till fyran och kikade på Bruce den allsmäktige, den var rätt rolig trots att jag inte är något vidare Jim Carrey-fan. Den hade sina stunder helt enkelt och Alexandra kom på tre-fyra gånger att nu kommer det bästa på hela filmen. Haha. Under tiden glufsade vi i oss godis, chips och jordnötsringar (som man inte fick dippa, som jag gjorde). Riktigt trevlig kväll, jag var sjukt trött redan när vi kom. Men det var mysigt och måste göras om snart igen. Känns lite att ta i att vänta runt åtta månader tills nästa middagsbjudning, men denna gång är det ju vi på Stenfalksgränd som håller i taktpinnen ;)
Neija, jag och Sebbe

Fredag!

Tentan kan ha gått precis hur som helst, förhoppningsvis hamnade jag på rätt sida godkäntgränsen :) Skönt att den är gjord! Inhandlade kurslitteraturen för Folkrätten som börjar på måndag, kom ganska lindrigt undan denna gång!
Träffade Sandra från gamla handbollslaget på stan efteråt, vi har inte setts på jag vet inte hur länge. Men hon var lika söt och trevlig fortfarande! Hon hjälpte mig att välja ut Neijas present tills i morgon när vi ska på middag i Uppsala på Munters gata. Sebbe hade ju inte med sig någon present på dopet, men bättre sent än aldrig! Mamma Alexandra kommer bli glad, hoppas jag, för jag tror inte lillskruttan bryr sig så mycket egentligen om vad som är i presenten. Möjligtvis snöret som är lite roligt. Ser fram emot detta taco- och melodifestivalenmys :)
-
Sebbe kom och hämtade mig på stationen i Enköping, det var lyxigt! Nu ska vi hem till Ullis på inflyttningsöl, och beställa pizza. På måndag börjar allvaret, bäst att passa på.
Älskade vårsol har som förbytt mitt förpestade humör mot ett stort leende. Plötsligt känns inte allt oövervinnerligt längre, det är bara att fälla ned solglajjorna och glida i rätt riktning :)
-
-
-
Dagens låt: Summerboy - Lady gaga

Tenta snart

Uppe med tuppen. Tenta snart! Nervös som satan. Inte mer än någon timmes sömn mellan fyra och fem, men jag är piggare än någonsin. Livet är underbart när man får gå upp tidigt - för att man måste. Faktiskt. :)

Nytt i garderoben... igen!

Två nya jackor beställda! :) Båda från H&M, snygga som tusan! Kommer med posten i april. Framtida köp är vårskor: promenadskor (läs: tygskor) och några fräna högklackade modell stadigare. Varför blir man på så bra shoppinghumör när våren kommer? Fantastiskt ju! (...Inte för att jag är så trög på den fronten annars heller men!)
De här skorna har jag tittat på hittils... De pyttesmå svarta är skitsnygga, men det syns knappt!

Speechless

Man sitter med näsan i böckerna, det går ganska långsamt och man vill inte riktigt sätta all tyngd på stolen i hopp om att man snart ska få resa på sig. Men egentligen vet man att det inte kommer hända, bara vid sådana tillfällen när man ska fylla på kaffet eller gör saker man inte borde. Det finns ingen mer tid att spilla nu, och förmodligen kommer jag gå direkt till tåget i morgon utan någon sömn i kroppen. Någonstans finns det ett hopp om det ska gå vägen, annars blir det i alla fall ett nytt intryck. Detta är ju min första ordinarie tenta! Så nog går det lite framåt, men det känns jobbigt att ha ett år bakom sig utan resultat. Jag vill vara i toppen, inte hanka mig fram. Oerhörd prestationsångest och just nu så behöver jag ett sommaruppehåll för att få ordning tills det är dags att möta höstens prövningar.
-
Lön på måndag, äntligen. Nog blir man lite lyckligare när det trillar in pengar! Har inte direkt gått och väntat på den, tyckte att jag fick pengar ganska nyligen. Men det är varmt välkommet för det betyder att jag och Ida kan beställa biljetter till Lady Gaga i maj :) Just nu är favoritlåten speechless, den går varm i bloggpauserna. Man kan inte vara på dåligt humör när man lyssnat på Gaga. Det är omöjligt.

Har träningsvärk! :) Minns på den gamla goda tiden när man hade handbollen. Varje termin hade vi träningsläger, och på måndag morgon när man skulle upp till skolan fick man rulla ur sängen... Bästa känslan i världen!

Hittat problemet!

Nu vet jag varför allting sitter ihop! Det är för att jag använder Google Chromes webbläsare. Jag har inte planerat att byta tillbaka till Firefox, så tyvärr kommer texten att få sitta ihop :/

Luftat fläsket!

Fläskat på ordentligt på gymmet ikväll. Jag och Sarah var helt rödmosiga om kinderna efter tappra bentag på trappmaskinerna. Bra kämpat! Gick runt halva Enköping hem, och lagade sedan en utomordentligt välsmakande wok :) Det tar sig mina vänner, det tar sig!
Pratat med Malle i telefon i två timmar. En befrielse i sig att få byta lite tankar och skräp med denna underbara människa. Hon ger mig perspektiv på saker. Vi har helt olika liv, båda trivs med sitt och vi kan utbyta frustrationen och glädjen i olika situationer vi befinner oss i. Det ger mycket energi att ha en vän som man vet att man alltid kan vända sig till om man behöver.
Har nu mailat blogg.se om hjälp för detta med styckesindelningen. Hoppas att de kan hjälpa mig att få det att fungera. Irriterande som läsare att allt sitter ihop!

HJÄLP!

Är det bara för mig, eller fungerar fortfarande inte styckesindelningen?
Någon som vet hur man fixar det? Det fungerar ju när jag skriver själva inläggen, sen när jag trycker på publicera åker allting ihop. Hjälp!

Onsdag

Underbara vårsol och ny design! Tack för hjälpen Angelica :)
Bett om, och fått, några kloka ord från Magistern, tänkte att han måste ha en hemlighet som med fyra barn (och allt som hör därtill) tycks stråla av energi varje dag! Rutiner är nyckeln, man får helt enkelt se till att bli mer disciplinerad. Träningen är minst lika viktig, verkar inte komma undan, haha. Men sen även (lite skämtsamt) kaffe, det är något magiskt med den drycken. Har ju dragit ned och dricker inte ens kaffe varje dag nu förtiden! Blev ju kopiösa mängder där ett tag under gymnasiet. Lagom är bäst, men jag vet ju inte vad det betyder. Det spelar nog ingen roll hur många tips från coachen jag får, i slutändan är det ju vad jag gör - inte vad jag tänker eller borde göra - som gör någon skillnad.
Ikväll blir det gymmet. Peppar peppar. Sarah är med, mer taggad än någonsin, och det blir som en fördrink på den svettiga fest vi planerar att hålla ett tag framöver :) Härligt!
Tenta på fredag, ångest på den.
- It's called Mansion cheeseHysterisk, om man vill.

Jag är så trött på detta oregelbundna och obalanserade liv! Vi somnar på eftermiddagarna, är vakna på nätterna, sover hela förmiddagar, ingen disciplin på studierna, ingen regelbundenhet i måltider och mellanmål, ständig stress över allt man har att göra som man inte gör för att man är stressad. Nu får vi fan skärpa oss, på riktigt. Jag ska göra ett tappert försök nu. Har hittat en fin träningskompis, ska fylla skåpen nu när vi fått tillbaka bilen, hänga mer i Stockholm och skapa en en balans i vardagen. Rutiner! Den här gången har jag viljan, det kommer helt klart resultera i någonting trots att orken ännu inte infunnit sig.
Sebbe håller på att fila på ett nytt CV, förhoppningsvis kan han skaffa sig ett mer pålitligt jobb vad gäller tider. Pengarna måste ju rulla in. Men han jobbar i kyrkan nästan hela den här veckan, vilket är jättebra. Han fullkomligt glänser i skolan, och behöver inte lägga så mycket tid på den för att han kan det mesta redan. Jag är stolt över honom, som tagit tag i det här med skolan. Det kan aldrig ha varit enkelt att ta det klivet, och hade han gått gymnasiet idag hade han garanterat lagt mer kraft på betygen. Men det är en bra insikt, och en bra lärdom. Allt man inte gjorde, måste man ändå göra. Det känns i alla fall som att vi sakta men säkert börjar vakna ur idet här på Stenfalksgränd :)
Hepp hepp!


Tyvärr så har jag ännu inte fått tag i fler bilder från vigseln.

Kommunikation i världsklass på Stenfalksgränd

E: Ska du med och sova?
S: Jag är inte hungrig.

Bröllop 6 mars

Elin och Rickard gifte sig den 6 mars i Katarina kyrka. (Rickard är Sebbes plastbror eller vad man ska säga, Svens son.) Det var en underbar vigsel, jag har aldrig varit med om något liknande. Kyrkan var otrolig i sig, men fylld med vänner och släkt samt ett fantastiskt vackert brudpar blev allting ännu större. Det var mycket musik, det gillade jag. Carola och Sonja Aldén sjöng en lugn version Evighet, Sonja själv sjöng För att du finns, en yngre kille sjöng en låt jag inte minns namnet på (väldigt fin dock) och så spelade Åsa Jinder Koppången. Det måste varit en ära att dessa begåvade människor ville dela med sig av sin talang på deras Stora Dag. Vi firade mässa, hela kyrkan gick fram och tog emot nattvard till vacker sång av Elins syskon. Framför oss i bänken där vi satt hade jag sällskap av Rickards kusinbarn som bara var för söt! Han körde alla sina knep för att få uppmärksamhet, jag menar det är inte alltid lätt att sitta still och tyst under så lång stund när man är så liten. Men för oss var det snarare så att en och en halv timme bara försvann, jag och Sebbe satt och höll varandra i handen och försökte ta till oss hela den här stora stunden. Helt fantastiskt :)
Efter vigseln var det afternoon tea i församlingshemmet, vi hade lite bråttom för att hinna med skjutsen till en min mammas födelsedagsfest så vi hann inte vara där så länge. Men vi hann njuta av gudomliga cupcakes (nästan för fina för att man ens skulle våga äta) och dricka lite kaffe. Vi hälsade även på väldigt många människor, gick i Svens släptåg. Sven trivdes som fisken i vattnet, han sken som sola i Karlstad verkligen, gick runt och talade med de flesta som en stolt pappa ska göra! Vi tog taxi till centralen efter knappt en timme, de andra fortsatte och sedan var det middag på Grand för det närmaste. Vad jag hört blev även det otroligt lyckat!

(Vi glömde tyvärr vår kamera, så jag lånade en bild från deras hemsida tills jag fått bilder från Vivi)Efter dagens tredje taxiresa mötte Sebbe och jag upp min moster och morbror i Spånga, åkte med dem hem till Hagvägen där mamma och pappa för sista gången hade fest i huset. Detta underbara hus jag bott i hela mitt liv. Inte ett dugg sorgligt att det ska säljas, för nu väntar nya kapitel, men ändock ett minne som aldrig kommer att suddas ut :) Trevlig middag, mer eller mindre vin till gästerna. Sång och tal. Familjen är underbar, inte för att man känner sig både stolt och tacksam över sin uppväxt  - blir påmind om det varje gång vi träffas :)

FABULOUS DAY

Herregud vilken bra dag det har varit! Denna sol gör verkligen susen. Känts som att jag varit sådär behagligt berusad hela dagen, fast jag inte druckit en droppe. Har dragit fräckisar hela dagen (jag skyller detta vulgära beteende på Ida, aw) och skrattat oavbrutet.
Ikväll gick jag på bio med Adam och Sarah. När vi skulle gå in så hade Adam samtliga biljetter och räckte dem, inte bara en utan två gånger, mot en man som stod precis i insläppet. Efter andra gången blir det tydligt att denna man inte är biljettnissen, och jag skrattade givetvis så det skar i öronen samt la av ett skämt för att slippa den pinsamma stämningen. Haha underbart ju. Vi såg Alice i Underlandet, hade skyhöga förväntningar. Men filmen var inte alls som jag tänkt mig, vet dock inte om det var bra eller dåligt. Ungefär så var filmen rakt igenom, varken bra eller dålig. Underhållande eller tråkig. Som en dålig kladdkaka, den är inte direkt äcklig men inte fullt så god heller.
Godnatt alla.
It's a beautiful day, don't let it get away

TVÅNG § 29 AvtL :)

Världens bästa mamma fyller år idag! Jag var ner till hennes jobb och sjöng för henne, lämnade chokladtårta med grädde och hallon på förmiddagen :)
Sen skulle jag möta upp Sarah på byn, en härlig promenad dit i vårsolen. Hade solglajjorna i högsta hugg, och gled fram med ett leende på läpparna. Väl på stan var jag på jakt efter en liten jacka som jag skulle kunna ha över klänningen jag planerat bära på bröllopet imorgon. Men jag hittade ingen som passade. Inte gick jag hem med svansen mellan benen för det, självklart inte! Jag köpte en helt ny outfit istället! Kan ju inte gå naken, så jag var ju helt enkelt tvungen :D Nedan ser ni resultatet, kommer upp en bättre bild på söndag! Ska ha lockigt hår och de där små blommorna som jag håller framför väskan ska i håret. Även köpt lösögonfransar, så jag får väl gå upp fem någonstans om jag ska få på dem i tid, haha. Kommer bli toppen! :D
Sarah köpte svinsnygga lackleggings (Adam kommer att GILLA, skickade ett sms och sa att han inte skulle kunna hålla brallorna över knäna när frugan har dem på krogen, haha), ett par vanliga svarta jeansleggings och en supersöt blå blus (jag har en likadan rosa, haha)! Hon provade även en jättefin orange klänning, men den var lite för tajt tyvärr. Mycket jobbigt läge, NÄR MAN HAR STORLEK 34. Snygga människa, jag borde hata dig men du är alldeles för snäll för att man ska kunna säga något ont om dig :)

Drömmer om sommaren och semestern

Alla pratar om sommaren och solen på sina bloggar, man längtar verkligen nu när snön ligger tung. Tänk att bara få ligga i en brassestol på stranden med en cider (kanske till och med en corona med lime) i handen, tillsammans med fina vänner på Gotland och solen bränner på hela kroppen. Underbart. Jag hoppas verkligen att semestern blir av, det skulle vara så himla kul. Sebbe hade kollat runt lite på priser, och vad det verkar så kommer man kunna komma undan utan bli fullkomligt ruinerad - vilket betyder mer pengar till berusning och roliga utflykter. Nu är det bara att hålla tummarna att vi alla verkligen får semester där i slutet på juli! Kanske hinner vi planera lite när vi ska på middag hos Johan och Johanna, en del av det roliga är ju att få längta när man väl satt upp en lös agenda :)
Dagens tips! Bleka tänderna är bra för studierna och kroppen, man kan varken prata med andra eller småäta. Haha.

Två glada tjejor när sommaren är som bäst.


Är det redan torsdag?

Alltså, den här veckan skulle jag hänga i Enköpings lugn och plugga, samt pyssla med lite olika saker här på basen. Jag har nästan inte hunnit någonting... och det är torsdag? Det var ju nyss måndag! *Gulp*

TVÄTTA

Jag är duktig! Nu har jag tvättat lite, hann med det viktigaste :) Det såg ut som ett helvete i tvättstugan när jag kom ner, sen fungerade inte ena maskinen. Ringde till EHB för att få lite hjälp då tvätten var fånge där inne i maskinen. En otrevlig tjej svarade, sa att jag skulle stänga av strömbrytaren och sätta på den igen så skulle luckan öppnas. Sen skulle jag felanmäla imorgon. Tack och hej. Men ingen lucka öppnades efter att jag noga följt hennes instruktioner. På telefon igen, denna gång låter hon ännu mer otrevlig. Hon säger att jag ska lämna tvätten och felanmäla imorgon. Vad sägs som att det aldrig skulle hända? Lämna mina kläder, icke. Så jag stod där och bar mig våldsamt åt en stund, tillslut gick luckan upp - även lyckan - och jag fortsatte att tvätta i den andra maskinen. När jag kom ner sista gången hade städfirman varit där och städat hela rummet, var riktigt snyggt och dessutom slapp jag :)
Jag kommer inte felanmäla maskinen, hon borde inte varit så otrevlig och nu får mina grannar sota för hennes misstag. Tråkigt. Om jag hade jobbat där hade jag för det första svarat med en trevlig ton, för det andra hade jag låtsas som att det varit hela världen att kläderna varit fast men bett om ursäkt för att ingen tyvärr kunde komma ut och hjälpa personen just nu. Där efter skulle jag förklara att jag felanmäler den direkt nästa dag, ta hennes dörrnummer och förklara att kläderna kommer att lämnas utanför hennes dörr när felet är åtgärdat. S-E-R-V-I-C-E kallas det.
Nu bär det av mot jobbet, en promenad efter att solen lyst på våra skitig fönster :)

MANNEN

Min man har återvänt! :) Igår rakade han bort det mesta av sitt hår, både på huvudet och i ansiktet. Herregud vad snygg han blev, hade nästan glömt hur han egentligen ser ut. Skönt att han är tillbaka, jag började helt klart tröttna på amishskägget och kalufsen på huvudet för det ser fruktansvärt ovårdat ut. Även om han är vacker på insidan den där karln så föredrar jag även en Elinpassande utsida :)

Drömde helt sjuka drömmar inatt. Ni vet ingenting ännu, men jag räddade världen. Har hört att man har brist på bekräftelse om man drömmer om sig själv som hjälte, och jag ska inte sticka under stolen med att jag var väldigt nöjd när jag vaknade. Haha.
På jobbet igår bestämde vi oss för att jag äntligen ska få börja lära mig kundtjänst nu! Dessutom kommer jag att få arbeta där i sommar, uppåt trettio timmar i veckan sa hon. Jag är så glad, det ska verkligen bli roligt :) Sen undrade man om jag skulle jobba imorgon (läs: idag), och jag skrattade ut ett nekande svar. Gick upp i omklädningsrummet, och for ned till lunchrummet igen och utbrast att jag visst skulle jobba! Ibland är hjärnan inte riktigt med, och där stod jag innan och skrattade åt att det faktiskt är bra att ringa innan man sätter upp någon på jobb. Haha ibland är jag virrigare än en nackad höna, kanske borde gå och kolla upp det där...
Livet är lite roligare idag! Ska äta min otroliga soppa till lunch innan jag börjar röja här, kanske hinner jag ner med två omgångar tvätt också om det är ledigt. Tjipp och hej!


Ägnar en tanke åt Jenni, som jag inte känner speciellt bra men som ändå blivit en del av den stora tjocka släkten sen hon träffade Jonas. Och familjen bryr man sig om, så har det alltid varit. Man får vara lite vilsen ibland, och den stora frustrationen av att inte direkt veta vad man ska hantera är inte lätt att handskas med. Men man får ta en sak i taget, det kommer bara bli lättare nu när det slår om till vår. Svaren kommer att komma, vi är fler som väntar på dem.

Bara tisdag.

Snart bär det av till jobbet, stänger som vanligt charken ikväll och får knalla hem klockan åtta. Funderar på om jag ska kila iväg till gymmet då, det ligger precis bredvid så det kanske är lika bra att passa på när jag ändå är där nere. Vi har ju fortfarande inte fått tillbaka bilen ännu, därför måste jag gå precis överallt (vilket är jättebra, men man får ju inte vara dummare än att man helst inte går i onödan).
Det händer inte speciellt mycket roligt här de närmaste dagarna. Jag håller på att försöka styra om dygnet, vill få bättre snurr på studierna. Pluggar väldigt bra på natten, men kroppen tar enormt mycket stryk och man blir väldigt trött av det. Så ikväll ska jag lägga mig klockan tio, och sen får jag lov att tvinga mig upp vid sju-åtta även om jag inte är pigg. Kan ju sova ett helt dygn om jag får, det är ingen bra verksamhet.
Lagade en oslagbar soppa idag, det är konstigt att man lagar soppa så sällan. Det är gott, enkelt och billigt. Frös in till matlådor, blir en god lunch i skolan någon dag. Har ganska mycket matlådor nu, det är bra. Faktiskt synd att vi har så liten frys för jag får inte plats med allt jag vill. Vi borde väl äta ur den helt innan vi köper nytt nu, så länge vi inte har bilen får ju jag handla när jag varit på jobbet och då köper jag bara det viktigaste för jag orkar inte bära så mycket mer än tre kassar hem. Den där bilen, den är bra att ha.
Ännu ett meningslöst inlägg, livet är inte alltid jättespännande.
Man vet inte riktigt vad som komma skall.

Måndag

Ska simma med Sarah ikväll, det blir en bra avslutning på dagen och en trevlig start på veckan :)In youth we learn, in age we understand - Marie von Ebner-Eschenbach

RSS 2.0