Flytta sniggt

Det pågår mycket i mitt huvud nu. Jag håller på att flytta, möblera och renovera mentalt. Det är nästan den bästa tiden såhär innan när man får klura ut hur man vill ha det! Det krävs ju planering för vad som ska göras, samt när renoveringen och sen själva flytten ska äga rum. Vilket i sin tur fordrar för att man gör en budget, och en rimlig plan att samla ihop dessa korvören.
.
Vad gäller göra om finns det mycket inspiration att finna på nätet, man går in på designsidor för att sedan se vad man kan hitta för substitut som passar en students plånbok. Sen kikar man på fastighetsförmedlingar hur andra snickrat ihop sina lyor, och kanske plockar ut en del idéer som kan tänkas passa. Så gör man en inköpslista med priser, och sen ändrar man och bökar tills det blir som man tänkt sig. Väl på plats har man en plan, och då ändrar man lite till för att få den sista touchen som fullbordar en skräddarsydd förvandling. Efter det går man och pillar, rättar till och beundrar sitt verk innan man efter några veckor har ännu fler briljanta påfund!
.
När och hur vi ska renovera och flytta är svårare. Har fortfarande inte fått mitt sommarschema på jobbet, och sen ska det troligtvis roddas om lite i det eftersom jag försvinner till hösten. Det är ju jobben som styr i sommar. Men det blir ju i augusti, frågan är när. Sebbe jobbar ju i veckorna, så de stora sakerna blir på helgtid. Det är också då de flesta vänliga själar kan hjälpa till (vi behöver hjälp!). Men det är ju så att jag har rester att ta igen i skolan som måste tas med i beaktning. Dessutom kommer jag förhoppningsvis hitta ett nytt extrajobb som jag ska skolas in i. Fullt upp, med andra ord. Men vi kommer ju ha en stund på oss att organisera upp det här, bara vi får alla kort på bordet så man vet vad man har att förhålla sig till!
.
Senaste nytt:
- Bänkskiva in i badrummet som avlastningsyta och tvättmaskinsinbakare, sniggt och smart!
- Måleri målera på saker man redan har, tadaaa!
- Förvaring till walk-in closet är A och O, men inte det lättaste att arrangera
- Funderar på om man ska sätta över de udda färgade kakelplattorna (gröna och gula om jag inte minns fel) i badrummet med svart kakeldekor.
- Tips på var man hittar bra men billig takbelysning av olika slag?
- Använda mycket av min favoritfärg vit, skapar ytor och ger en känsla av perfektion

R.I.P

Nu har vår andra sköldpadda också dött. Han har inte mått bra alls efter att Nessie dog, så jag hoppas att de är återförenade och har det bättre nu. Personligen känner jag inte jättemycket för sköldpaddorna, jag har bara haft dem i ett år och inte haft något större intresse i dem av flera olika anledningar. Sebbe har inte heller engagerat sig fullt så mycket en djurägare borde. Planen var att skänka bort Kängan, men nu somnade han in istället och jag tror att det var det bästa. Men det är klart att jag är ledsen för Sebbes skull, han hade ändå haft dem i över tio år...

Poäng till mig

JARÅ! Klarade förra tentan, fick faktiskt BA (VG). Skulle aldrig vara nöjd annars, men att bespara mig själv ångesten för en till rest är mer än värt det. Hade varit nöjt med godkänt. Pluggade faktiskt totalt bara en dag efter att ha läst litteraturen, skrev ingen gammal tenta och var allmänt nedkörd precis som tidigare kurser. Då ska man vara nöjd med ett väl godkänd. Dessutom kommer jag troligtvis inte läsa om terminen heller, de dåliga betygen får vara som de är. Livet kom emellan, så är det ibland. Nya tag till hösten, och då kommer jag ha all tid att satsa på mig själv inklusive boosta mitt ego med höga betyg. Jag är ju inget pucko, men man måste plugga för att nå högsta resultat på juristprogrammet. Märkligt vore det väl annars!
.
Mådde inget vidare imorse, och känner mig lite smårutten fortfarande. Men har åtminstone försökt fundera lite kring nya boendet, hur det ska se ut och vad som behöver inhandlas. Det blir ganska mycket stålar som springer i väg, även om vi inte ska göra någon omfattande renovering. Men gud ska veta att det kostar med tapeter, takfärg, kökshandtag, bänkskivor, trådbacksystem och allt småpillerill som underlättar samt snyggar till vardagen. Ändå är jag ganska duktig på att dela upp kostnader och hitta billiga alternativ till det jag vill ha. Det kommer bli sjukt bra i alla fall, det vet jag, även om jag inte har råd med någon semester. Hoppet är dock inte ute ännu, kanske blir det båda två? :) Nu ska jag ta en promenad ner på byn och hämta min glasögon. Tjing!
EYES ON THE PRICE


som en ny människa

Det är söndag, då måste man unna sig själv någonting. Om så det lilla. Därför har jag färgat om håret och lagt en ansiktsmask. Som sagt, även de lilla boostar en :)

Morsdag

Tänk att mammor är så himla bra! Och idag firar vi en hel dag bara för mammorna :) Vilket jobb de gör, varenda en, och inte minst min egen. Såklart. Grattis underbara lilla mamma, och grattis mina extramammor. När man själv blir mamma kommer man undra hur ens egen bar sig åt. Att de hinner, att de orkar och att de ständigt tänkt på allt. Tur att ni finns :)

fundrare

Ibland sätter man sig ned och funderar på varför vi gör som vi gör. Vissa tittar så långt in i framtiden att de missar hela nuet, andra lever bara i nuet och ser inte morgondagen. En del lever bara för sig själva, en del ägnar all tid åt andra. Det finns de som alltid kommer till skott, och de som aldrig får något ur händerna. De som är spontana och de som planerar allt in i minsta detalj. Det finns så mycket olika sorters människor, så är det bara. När man ser det på det viset är det inte speciellt märkligt att det mesta i våra liv förändras hela tiden. För alla vill känna sig prioriterade, både människor och saker. Annars förfaller dem, eller söker lycka på annat håll. Frågan är vad du vill, hur du vill leva och vilka du vill leva med. Det finns ju trots allt en del som stannar, även när du inte ser. När du inte hör. När du inte vet. Men ingen gör det för alltid. Ta hand om de som betyder något!

I tidningen -igen.

Haha jag är med i tidningen IGEN. Som alltid låter det sjukt töntigt när de ska skriva ihop vad man sagt :P "Idag är vi mer rörliga" betyder egentligen att jag knappt är i Uppsala längre eftersom jag spenderar tiden i Stockholm istället.

Låna klänning?

Ida ska på bröllop den 11 juni, och har ingen klänning. Jag har massor, nu har jag tagit bort alla vita och den röda eftersom man inte får ha det. Svart går bra, om man kombinerar de med någon färgglad bolero och accessoarer. Tror inte att jag använt någon av klänningarna mer än 3ggr, en del sitter lappen kvar på. Inte för att jag inte gillar dem, utan för att vissa kan jag inte ha när jag gått upp så mycket i vikt senaste året och sen är det inte jätteofta man får tillfälle! Nåja, allting är i behov av strykning som ni ser eftersom jag har världens minsta garderob som de hänger i. Orkade dock inte styrka allt nu, ifall Ida inte är intresserad. Det finns även rosa, silvriga, titanfärgade, guldiga, svart/lila samt vita skor. Även en del kuvertväskor i olika färger.
Gul. Kan knytas på olika sätt. Stl 36-38. Väldigt snygg på med höga klackar!  Går till knäna.
Svart/vit. Band under brösten. Stl L (förmodligen för stor för dig). Går till ovan knäna
Turkos. Band till midjan, spännen till håret. Stl: L (kan vara stor). Går till knäna.
Rosa med paljetter. Halterneck. Stl: M. Går över knäna.
Till vänster: Blank svart. Går till knäna. Stl:M. Till höger: Blank svar vid brösten, matt under. Stl: 38. OBS! Trång i bysten.
Till vänster: Champagne och brun. Silke. Stl: M (Aldrig använd, calvin Klein. Vill helst testa den själv först!)
Till höger: Grå med svarta ränder. Stl: 38. Snygg figur! Går till knäna.
Blank silver upptill, matt nedtill. Stl: M. Går ovanför knäna. Halterneck. "Strass" i bysten.
Rosa. Stl. 38 (eller 36, minns ej). Går till låren. Aldrig använd.
Svart. Stl. 38. Går till låren. OBS! Finns inga axelband.
Blank brun. Skärp till midjan, går att ta loss. Stl M. Finns axelband.
Korall med blommigt mönster. Går till knäna. Finns axelband. Stl M. Väldigt väldigt rädd om den.
Kort (till låren) fräck lila/silvrig. Stl M. Strass i bysten. Knytning i bak.

Jag vet inte varför det gör mig så irriterad.

Varför stör det mig något så fruktansvärt att folk inte kan låta någon ha något för sig själv? Ibland känner jag bara att det vore skönt att se någon få blomma ut på egen hand. Med ny näring.

Glajjor

Inte helt säker på om de var de här svarta, men de var herrglasögon tror jag och de här var de enda jag hittade på hemsidan. Sjukt snygga i alla fall. Precis som pappas!

Nu vet jag vad som hände!

Juste! Läste i tidningen idag om att killen som låg på backen här hade blivit misshandlad med en motorcykelhjälm. Var tydligen värsta bråket. Rätt tur för mig att jag inte kom tio minuter tidigare från jobbet. Men han är stabil nu, även om han hade allvarliga skador. De har gripit en misstänkt också. Så nu kan jag släppa det här.
.
Kom på det nu. Vi har ju inte ens tidning egentligen, men vi fick en idag. Märkligt.

Wooop

Gick bra på mötet, inget att vara nervös över egentligen. Men det försvårar ju lite för dem, att de måste lära upp en ny i kundtjänst till hösten nu när de precis lärt opp mig. Chefen förstod dock såklart, han var glad för min skull och vi snackade lite om skillnaden mellan Boländerna och Enköping. Vi båda kommer ju därifrån, finns både för- och nackdelar. Sen gav jag lite förslag på annat som man skulle kunna tänka på. Han var tacksam att jag sa till så tidigt ändå, men självklart tyckte han att det var tråkigt att jag skulle sluta. Så nu blir det fullt ös hela sommaren, sen får jag tacka för mig och leta nytt jobb i stan!
.
Sprang in till specsavers och frågade om de hade en tidigare tid, så jag fick smita in hos optikern redan vid elva. Hade bara fått pyttelite sämre syn så hon sa att skillnaden är jag måste använda mina glasögon mer. Och det kan ju vara bra, att jag använder dem för att jag ser dåligt. Men likförbannat går jag utan om jag kan :P Ja, det är därför jag aldrig hejjar på dig på stan. Jag ser dig helt enkelt inte om du inte ropar och viftar, gärna blinkar med någon form av lampor också. Haha.
.
Nu ska jag äta mina burritos innan de svalnar av totalt. Have a nice one!

smånervig

Har möte med chefen imorgon klockan 10 och ska kläcka nyheten om att vi flyttar i augusti, att jag inte kommer att jobba kvar efter sommaren. Jag är lite lätt svettig i händerna...
.
Var ju tänkt att jag skulle jobba där tills jag hade juristexamen. Saker ändras ju, det vet vi alla. Att det nu råkade vara så att vårat liv ändrades inom loppet av en vecka, kunde ju ingen räkna med. Det här var ju verkligen ingenting vi planerat, vi hade inte ens letat bostäder i stan. Men så fick vi ett erbjudande vi omöjligt kunde tacka nej till, som blir bättre för oss på de flesta tänkbara vis. Då får extrajobbet stå tillbaka, eftersom det är något man kan söka nytt. Klart det är tråkigt, som jag sagt förut älskar jag mitt extrajobb här på Coop. Och det är därför jag hoppas att chefen önskar mig lycka till, och låter sig stå som referens på mitt CV för jobbsök på butiker i stan istället. Själv tycker jag att jag gör ett bra jobb, är nyfiken på att lära mig nya saker och är en trevlig prick som försöker lösa de problem som står framför mig. Hoppas han tycker detsamma.
Gamla jobbkläderna, tror detta var 08. Men kan ha varit 07.

the evil strawberry

Den roligaste videon i världshistorien, skapat i paint. Those were the days. Äntligen hittat den igen!! Hanna och jag nötte den här dygnet runt när vi var 13-14 år. Nu har den nått tuben: The evil strawberry mina damer och herrar!

Förslag

Cissi tyckte att jag skulle göra något lite vildare och satsa på denna stil! (Hennes barn med sprayfärg i håret). Mycket snyggt tycker jag, ska fråga barnen om de har lust att göra en friss på mig nästa gång jag åker upp till Norrland ;)
Men såhär blev det sålänge... Kunde inte låta bli att vikariera som Rudolf, har sett att man ska göra det när man har vitt hår och ser det minsta naturlig ut på en bild. Hemska tanke. Plastic is fantastic? Haha

Glasögon

Hörrni! Det blir ingen klippning just nu, men vet ni vad det blir för pengarna istället? Det blir synundersökning och nya glajjor imorgon! Det har jag behövt i ungefär ett år nu. Men det är så svårt med glasögon, man ska välja rätt och det kostar en del stålar så man vill inte välja några som man inte använder sen. Been there, done that. Har lagt undan två bågar, ett par röda (lite feministvarning på dem, men eftersom jag är blå politiskt så antar jag att det mildras ut till någon form av lila intryck). Sen ett par svarta, likadana som min pappa har. Jag lånar alltid pappas glajjor när jag är där, de är sjukt bekväma. Så sådana måste jag givetvis bara ha!!

"trillat" från högsta våningen?

Den där killen jag berättade om igår, som låg blodig på asfalten utan för vår port. Jag kollade upp mot fönstren på lägenheten bredvid oss när jag kom hem från stan. De är trasiga, krossade. Kan det vara så illa att han på något sätt fart ut genom fönstret? Det är liksom högst upp! Håller utkik på polisens hemsida efter händelser i området, mitt nyfikna jag kan inte hålla sig till tåls.

Lyckat

Sprang ner och köpte en slingfärg...
.
Det blev ett minst sagt spännande resultat. Nu är jag vit/gulhårig. Haha man kan inte mer än skratta och febrilt krama ur det som är kvar ur silverschampot. Jag som ska ner på stan nu, jisses.

Barré

Mitt hår ropar desperat efter hjälp, har gjort det i månader. Men jag slår på dövörat. Ibland har man bara ingen lust att förbarma sig över vad man ska hitta på med det. Men imorse tänkte jag faktiskt att jag kanske ska ringa frisören ändå, och om de har en tid så tar jag den. Ännu inte ringt. Haha. Jag intalar mig själv att det är snyggt med slitet hår och en meter lång utväxt, eller möjligtvis att jag kan skapa någon ny form av trend. Vad tror ni om det?

??

Helvete vad läskigt. När jag skulle parkera cykeln efter att jag varit och jobbat möttes jag av att en man låg på backen med blod rinnande från huvudet. Hans kompisar hade ringt polisen och ambulansen, de ville inte ha min hjälp trots att jag erbjöd mig. Så jag gick upp i lägenheten (sprang) och har nu kollat ut genom fönstret i tio minuter. Tänk om han blivit ihjälslagen? Inte ramlar man väl och faller sådär illa när man är i 20-årsåldern? Hoppas att han lever och att han kan komma undan med några stygn. Det kanske såg värre ut än vad det var, men de ropade hans namn och försökte väcka honom så han var helt klart medvetslös. Polisen står kvar än, men jag såg aldrig att de bar in någon i ambulansen. Ska bli sjukt skönt att flytta härifrån. Ska inte säga att det varit mycket stök det här året vi bott här, men en del obehagliga saker har ändå hänt trots allt.  Jag vill kunna gå hem på kvällarna ensam utan att ha tredubbla överfallslarm, mobilen med 112 redan slaget och nycklarna mellan fingrarna så det ska göra ont om man behöver slåss. Jag vill kunna komma hem från jobbet i lugn och ro, lägga mig med vetskapen om att även om jag glömt balkongen öppen senaste veckan så händer ändå ingenting.

Ida ger order

.
Möttes av detta inlägg hos en kär vän imorse. Hon är trött på att jag aldrig kan "bara dra iväg" tror jag. Om hon bara visste hur mycket jag vill åka!! Det vet hon, och hon vet också att nu sitter jag och är bra sugen på att bara släppa allt och säga att "Vi åker". Men nu är det ju så att jag vet inte om jag jobbar, om vi ska flytta då och om det ens blir pengar kvar efter det. Det ska trots allt inhandlas en del olika saker, tapetseras och målas. Dock är jag i behov av en semester, och det vore toppen att spendera den med Ida. Denna kvinna gör livet roligare, varje dag. Även om jag mer är sugen på att dra en sista minuten till Egypten eller Turkiet, ikväll borde jag vara ett steg närmare att veta om detta kan bli verklighet :) Tack Ida för att du aldrig slutar vara idébomben själv!! När vi flyttar till Stockholm lovar jag, jag lovar, att du ska börja få tillbaka av allt du gjort för mig senaste 8 månaderna (när jag varit tråkigare än döden en grå novemberdag).

Designbytar'n

Som ni märker har jag lite svårt att hitta en design som passar mig. Vill ha en stilren utan krussiduller, nu får den här hänga med ett tag innan jag bestämmer mig om jag gillar den. Vad tycker ni? Bättre än den andra va?
.
Sen kom Michaela med ett förslag om att om inte tapeten räcker när vi flyttar, så kan man ha en våd (eller en bit) som är samma färg som övriga rummet. Hon hade själv gjort så, fast med flit (inte i brist av tapet) och sa att det var supercoolt. Jag ska fundera på det! :)

:)

Max har öppnat i Enköping, vi åkte och testade det idag bara för att mamma och pappa skulle göra det. Det var fräscht (eller freescht som jag säger). Donken lär ju få klappa igen nu, de har verkligen urusel service där vilket i och för sig kan bero på att de inte haft några konkurrenter tidigare. Konkurrens är bra!
.
Åkte förbi mamma och pappa för att hjälpa till att ställa upp finglasen i skåpen (de håller på att flytta ju). Sen fick vi två gästsängar, och lite tapeter som vi eventuellt använder i augusti när det är dags att flytta! Jag har inte riktigt bestämt mig ännu, de jag ville ha är det en rulle för lite av. Har ju några veckor på mig att klura ut det där. Men i natt har jag mentalt hållit på med flytten, och igår kväll skrev jag en lista på det jag kom på som vi måste köpa. Vi ska försöka att inte handla så mycket, eftersom de kommer att kosta ändå med tapetsering och takmålning. Vore inte helt fel om det kunde bli lite kosing över så jag kan åka med Ida på en sista minuten i augusti också. Vila upp mig lite. Vet dock inte var jag ska klämma in det mellan jobb, flytt och tentaplugg ännu. Hur som helst älskar jag den här tiden före någonting stort ska hända, när man får gå runt och fantisera och fundera. Tänka och tänka om. Det finns många bra idéer, men oftast fattar man rätt beslut när man väl står där och har allt framför ögonen :)
.
Mannen har haft sin första riktiga arbetsdag idag, och han har nu bokat sitt första möte. Spännande. Han strålar av glädje och det är skönt att se att han mår bättre. Jobb är en bra bekräftelse, dessutom spenderar man mycket tid där vilket gör det oerhört viktigt att man trivs. Tror det här är toppen, sen får han rutiner och han kommer vara trött på kvällarna. Välkommen tillbaka till livet, du förtjänar det bästa av vardagen och snart kan du även njuta av helgerna igen :)

Var ligger den?

Frida:
Grattis! Shit så kul för er! Vart i Stockholm ligger lägenheten ?

GRATTIS GRATTIS GRATTIS!
Ni har ju bra tur som hann få lägenhet i Stockholm INNAN er död =P Hehe
Sv: Den ligger i Flemingsberg, området heter Visättra ängar. Vi bor i den fina delen, om jag får säga det själv. Inget stök, men har hört rykten om att det finns stök i ett område närmare centrum. Vi kommer bo i en återvändsgata, det vill säga, att det inte är någon genomfart och bara de som bor (eller möjligtvis kört fel) som tar sig dit :)

Haha! Gissa varför vi känner att vi vunnit på lotto?! För en vecka sen trodde vi att vi skulle bo i Enköping minst 4 år till, uh. Nu "får" vi en större lägenhet, nära stan, nära naturen för samma månadskostnad!

HEMLIGHETEN AVSLÖJAS

Hemlighetsmakeriet som pågått ska nu avslöjas...
.
Jag och Sebbe kommer att flytta till Stockholm efter sommaren! Detta var ingenting vi planerat, men det dök upp ett fruktansvärt bra erbjudande som kommer göra det möjligt för oss att flytta närmare skola och arbete utan att medföra några som helst extra månadskostnader. Trots att lägenheten är 93 kvadrat (nu har vi 62), och vi får tvättmaskin, diskmaskin och stor kyl & frys samt 18min till Centralen. Vi fick ett riktigt bra erbjudande helt enkelt, och det här kommer underlätta väldigt mycket för min skolgång men också Sebbes arbetssituation. Det är ändå fortfarande relativt nära till Uppsala och Enköping, till vänner och familj. Men vi har ju även familj inne i stan, som vi nu kommer att komma närmare. Jag känner dessutom en glädje för att lämna Enköping, har inte trivts här direkt och det har varit ett tufft år som jag gärna lägger bakom mig nu när vi vänt på den trenden. Det handlar om staden för jag tycker om själva lägenheten här på Stenfalksgränd, och sen stortrivs jag på jobbet. Det är det här med jobbet som är tråkigast för min del, jag älskar mitt extrajobb. Vill inte sluta. Så jag ska helt klart söka nytt arbete på de COOP som finns i närheten av vår nya lägenhet. Vill fortsätta jobba i butik, hoppas jag får den möjligheten.
.
Såååå...Så är det! Efter sommaren blir vi stockholmare, och det känns helt rätt. Det trodde jag aldrig! När jag klev in i lägenheten tänkte jag "här ska vi bo", det kändes som hemma på ett helt annat sätt. Nära till naturen och nära till stan, perfekt på alla vis. Ibland ska saker och ting bara klaffa, tacksam så in i norden är vad jag är.

Ja, vad bör du stoppa i munnen egentligen?

- Direkt hämtad från barnversionen av TP.
.
Vid svar på denna fråga krävs att man gör en tolkning. Grabbarna argumenterade för att det sistnämnda är avgörande för utgången av deras slutgiltiga svar: tandborsten. Att det var ett spel för barn mellan 6 och 10 år var ingenting att beakta och påverkade inte utfallet, det var enbart ordet "utan".
.
Nu har gästerna gått hem, vi ska röja köket. Om vi nu lyckas ta oss fram bland flaskor och disk vill säga. Trevlig kväll har det minsann varit, tiden rann ner i strupen. Det vill säga att det gick ganska fort. Nu är det bingen.

BAG in box

Blir grillning ikväll med Edward och Moa. Har förberett ostbricka, vindruvor, melon tills kvällsmyset. Men först blir det margerita och diverse berusningsmedel. Kan tänkas att vi blir lite runda under fötterna ikväll, men kan man låta bli att festa till lite i detta härliga väder?
.
Men apropå berusningsmedell. Såg världens tuffaste grej på jobbet idag, det är ett bag in box-vin som är skapt som en handväska. Jag SKA bara ha en sån alltså! Sebbe var på Apoteket idag, men den fanns inte här i Enköping. Men det lär ju finnas i stan? Helbra affärsidé, alla fruntimmer kommer ju att stanna och "ska bara testa" den. GE MIG!

ZAPATOS!

ZAPATOS - nytt favoritord. Kan skada mig själv och andra i min omgivning, ökar risk för skavsår i öronen, orsakar tjatepidemier etc. Men ärligt talat? Är inte detta ett superhärligt ord så säg! Jag har fått det berättat för mig att det betyder "skor" på spanska, utan att på något sätt ha bekräftat om så är fallet. Men hur cool skulle jag inte vara om jag tog mina zapatos ner på stan? Om jag trallade på Somliga går med trasiga zapatos? Blir lite pinsamt om det betyder stjärthalvor eller näsborrar bara, i alla fall i internationella sammanhang, men egentligen spelar det ingen roll vad det betyder. Det är fortfarande ett sjukt bra ord. Det är lite av min motsvarighet till BAZINGA!

njuta

Har just dukat fram ost och kex, vindruvor och melon samt bubbel till det. Ska skåla tillsammans och leva i nuet, trots att jag inte kan låta bli att slå en liten tanke på Margeritan vi gjort i ordning till morgondagens grillning. Nu ska mannen och jag skrapa varsin lott, och vinna vår framtid i pengar. Hört att det händer sådär plötsligt. Underbart när man tar tid för kvalitét. Och rent i stugan är det, samt storhandlat. Jag vågar påstå att ingen har det bättre än vi just i denna stund. Lycka.

Steeda

Idag är det inte vilken fredag som helst, det är städfredag! Karl'n är taggad till max, han stod som på jaktstart när jag kom hem. Nästan kastade trasor på mig och stod själv med dammsugaren i högsta hugg. Eller? Kan hända att det där var något av en egenkonstruktion och att han egentligen sover på soffan iförd enbart kalsonger. Har känt att pulsen slår, så han lever. Om en stund ska jag hoppa på honom, och vara sådär underbar som bara jag kan vara. Man gillar ju att vara poppis -liksom. Senare ikväll blir det champagne, mums!

Hope I'll pass

Hoppas jag slipper säga något på seminariet. Och hoppas min checklista blir godkänd. Var uppe till fem imorse och försökte förstå med på detta om e-handel, vi får se om det klarnar under eftermiddagen. Inte direkt lättöverskådligt med alla dessa överlappande lagar! Sen tar det ju lång tid när hjärnan resonerar i stil med facebookgruppen: study..study ... stud .... sta..ah ..... staf .... stafay ... fay ... face ..facebook! Vore ju tråkigt om man missade något så viktigt som vad någon åt till middag eller kommande väderlek. Faktiskt.

De första att kommentera efter bastningen, är du nästa?

Michaela:
Oki..jag läser! Ska börja bli delaktig ;) ...hur ofta vill du ha kommentar då?..hihi :)
Imorgon blir det tavel-lämning föresten!!!!
Kram
.
Svar: Kommentera ska man göra så ofta man kan! För det känns sjukt märkligt att blogga för ca. 60 personer varav nästan ingen känner sig manad att yttra åsikter, tankar eller ge någon form av respons. Det är ju det en bloggare vill ha! :D
.
Angående tavlan: Åh! Hör av dig när du lämnat den så jag får höra vad de tyckte om den! Hoppas!
.
.
Frida:
Break the news nu då!
.
Svar: Inte ännu! Men det kommer ett inlägg med THE BIG THANG inom kort. Tills dess får ni sitta på nålar, så jag inte ropar hej innan jag är över bäcken och får någon form av kallsup :P
pionjär?

Haha jag har surfat runt på lite olika bloggar som jag inte läst förut, tagit en promenad på google sådär. Måste säga att jag en del människor fascinerar mig! De tror att de är bloggvärldens pionjärer som kommer på allt själv, från att göra listor till att formulera meningar. Sist jag kollade så har ingen patent på svenska språket, eller vissa typer av samtalsämnen. Givetvis ska man inte kopiera andras idéer, och om man nu tycker att något är helt klockrent så är det ju bara fråga om man får använda sig av det samt länka till ursprunget. Det ballaste är ju att sätta sin egen prägel på inläggen, men varför inte sprida något som sitter som sugklocka i pannan? Ju fler som kan få sig ett gott skratt, eller en funderare desto bättre! Det är till att erkänna att man inte kan komma på allt själv och lyfta på hatten. Men att påstå att man är först med något som någon annan likväl kan ha kommit på är ju bara...märkligt... I hate to break it to you, men världen kretsar inte kring enskilda individer -speciellt inte kring de som tycks tro det om sig själva.

Hallåååå?

EKOOOO-O-O-O
.
Det är väl inge roligt när ni som läser inte kommenterar heller! Var lite delaktiga för bövelen, jag vet ju att det är ganska många som läser :D

SMS

Fått bastning av Ida att jag skriver tråkiga SMS nu förtiden och att hon hyser avsky mot min nya mobil. Det är nämligen så att jag kan inte göra något annat än att sitta rakt upp och ned på stjärten om jag ska skicka ett "fylligt" sms. Då inbegrips total utestängning av alla former av konversationer, och även en del högre ljud. För jag trycker fel, och det tar sjukt lång tid annars. Något som gör att jag svarar bara det viktigaste, samt att jag inte ens tar upp telefonen mer än nödvändigt. Kanske till och med glömmer den hemma. Ungefär som 73-åriga Hulda på ett pensionat i Norrland. Tidigare har det varit så lätt att skicka iväg att jag kan fokusera mer på innehållet än att få iväg någon form av textkreation, då på ett tidsspann av en tredjedels sekund. Nu måste jag alltså lära mig toucha snabbare och mer rutinerat för att få ordning på det här, skärpning på mig!!!

Törsday

Inget Stockholm idag, och lite sovmorgon. Idag måste jag göra en seminarieuppgift, som verkade rätt omfattande eftersom uppdraget var 1.5 A4, men jag har ännu inte läst vad som står. Lycka till mig själv med det! Sen ska jag höra av mig till Adam, a dear old friend, så ska vi ta en promenad. Bra initiativ av oss tycker jag! :) Lugn dag hemma med andra ord. Ser fram emot morgondagens veckostäd, det har aldrig varit såhär stökigt här tror jag. Vi har ju knappt varit hemma, märkligt. Är det någon som kommer och stökar till hos oss mån tro? Efter fejjandet ska Sebbe och jag dricka champagne för att fira hans nya jobb och våran utveckling. Det blir mysigt!

.

hemlighetsmakeri pågår...

10 saker om mig

10 saker som kan vara bra att veta om mig:
.
1) Jag pratar helst hela tiden, har världsrekord i 60m ordbajs. Saker jag säger är väldigt vettiga, men ibland kommer jag på så fruktansvärt mycket vettigt att jag hinner tappa tråden. Givetvis är allt jag säger vettigt? ...Som ni märker.
.
2) Jag pratar gärna när jag gör andra saker, för helst vill jag göra tio saker samtidigt. Och du kommer förmodligen bara höra en tredjedel eftersom jag ofta står med huvudet i ett köksskåp, bortvänt eller på annat sätt missplacerat. Om ens i samma rum.
.
3) Jag pratar högt. Inte direkt tydligt, men högt. Om du mumlar eller pratar tyst kommer jag inte höra dig och fortsätta mala på. Någon påstår att jag fått det från min mamma, som fått det av sin mamma, som fått det av sin... Vi har helt enkelt drivit varandra till hörselnedsättning i generationer.
.
4) Jag har alltid idéer och teorier som kan förklara saker! Ibland för att jag är överjävligt positiv, ibland för att jag anser att hela världen är åt helvete och att jag helt enkelt har en lösning på allt. Skönt, att jag är perfekt liksom.
.
5) Jag bryr mig väldigt mycket om andra människor och är förstående. Ofta gillar jag människor som inte håller med mig, eller som kommer med andra perspektiv, men som ändå lyssnar till vad jag har att säga. Falska spel  med andra är för mig som Farmville, helt totalt meningslöst. Ingen vinner, trots att en del tycks komma hur långt som helst med det...
.
6) Smarta människor som är nere på jorden ligger mig varmt om hjärtat. Som bara har en krydda i allt de säger. Gärna toppat med ironi, min osynlige vän.
.
7) Folk som inte bryr sig stör mig till döds. Som räknar med att andra ska reda upp saker åt dem. Likaså de som alltid tycker att det är orättvist, givetvis alltid till deras egen nackdel. Orka? Trots det är mitt favoritprogram Lyxfällan.
.
8) Är en pappagris. Jag vet inte vad jag skulle göra utan min pappa, han är kunskapens källa. Och händig.
.
9) Är värdelös på att komma ihåg saker. Min sambo får smaka på det hela tiden, har minne som en guldfisk. 1, 2, 3... Va?
.
10) har städmani. Helst skulle jag spraymåla hela livet vitt. Och för att behålla det vitt tar jag hjälp av citek och andra vänner som även utövar terapisessioner vid ilska och nedstämdhet. Det ska vara rent, och lite till. Minst.

mystik

Svettig efter jobbet, vilket kväll. Puh! Hoppas att jag inte glömde något viktigt. Hann varken städa eller fylla på tobak, hatar när man lämnar saker ofärdiga. Men det hanns inte med...
.
Sen ska jag få lov att meddela att det eventuellt är en liten (läs: stor) förändring på gång i mitt och Sebbes liv. Inget bestämt ännu, ingen vet hur det blir. Om det blir. Men det är väl kul med lite spänning på bloggen? Inte? Du vill veta? Synd, du får tugga på den kakan en stund. Så får vi se vad framtiden har att bjuda på :)

HURRRRRRA

Blev en spontan tripp till Sebbans syster med familj i Flempan. Gillar att vara här, underbara människor! Kanske inte är världens fräschaste imorgon när jag ska till skolan, men det är bara två timmar. Håret som är vant vid att tvättas varje morgon kommer att se ut som spagetti, sen samma kläder imorgon igen som fått sig en och annan lekparksfläck. Fått vara moster i en halv dag, och pratat av mig med vettiga människor. Det gillas starkt.

Sen ska jag även tillägga att SEBBE FICK JOBBET! Han börjar redan nu i veckan. Äntligen snurr på verksamheten! Vårat förhållade har verkligen blivit bättre senaste tiden, efter en djup dal av lång arbetslöshet och andra tråkiga saker i samband med det. Nu vänder vinden, man blir mycket gladare och det är snart sommar vilket kryddar vilket förhållande som helst. Härligt! Kärleken har ju alltid funnits där, men det är något visst när det blommar upp igen efter en tuff period. Man blir lite lätt puckad, sådär så det kittlar till i magen (haha puckad i magen? Jaja, ni fattar). Låt oss hoppas på medvind ett långt tag framöver :) Dessutom är ingen gladare än jag att mannen kommer att gå i skjorta och kavaj fem av sju dagar i veckan. Dreggel. Min alldeles egna Östermalmbrat, haha, han skulle helt klart döda mig om han såg att jag skrev det där. xD

morgonproceduren...

På senare tid har jag varje morgon innan jag kliver upp (läs: masar) en inre konversation med mig själv. Den kan bli ungefär såhär:
Me: Va? Ringer klockan redan?
Myself: Ja, ditt pucko. Du trodde ju på allvar att du skulle komma upp klockan sex idag -igen. Vara effektiv och hinna med allt du inte orkade göra igår.
I: Men jag är ju så trött. Och hur ska jag kunna vara effektiv på eftermiddagen om jag är helt slut?
Me: *sätter på snooze*
Myself: Du ska göra den där seminarieuppgiften, och städa. Hur ska du hinna om du inte går upp nu?
I: Men jag hinner nog, bara den här snoozen. Det gör ju ingen skillnad.
Me: Va? Har det redan gått NIO MINUTER?
Myself: Gå upp nu, du hinner aldrig annars!
I: Nej, snooza. Nästa gång klockan ringer, då går jag upp, jag hinner.
RIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIING
Me, myself and I: äh vad fan, jag ställer om den till 9...

söndagsmyset

TV: "ditt filmmys presenteras av Malaco gott och blandat"
Jag: Men alltså, är det ens någon som äter Malaco nu förtiden?
Sebbe: Mja...Hm. (inte intresserad)
*tystnad*
Jag: ...Förutom de gånger man är på bio och man får välja mellan det och några sega gamla bilar? Jag menar är man i desperat behov av godis kan man ju äta vad som helst.
'
Får mig själv att framstå som någon form av bättre vetande sockerjunkie såhär på söndagsaftonen, härligt!

kvällsläsning!

Man har inte roligare än man gör på sig. Suttit och läst en hysteriskt rolig blogg nu i en hel timme för att sortera bort tråkiga tankar i brännbart. Hon skriver som jag tänker. Konstant överjävligt ironisk. Sådär på gränsen, som jag var i mina unga tonår. När någon trodde att man var en gnutta seriös kontrade man direkt med slutpoängen som fick den tesen att fallera något så brutalt. Älskar att hon lyckats behålla det! Inte att man inte har något klokt att säga, det är precis vad man har, men att människor omöjligt kan hantera en. Du blir den hala fisken. Det finns en tjusning med att reta gallfeber på andra människor... Mohahahhaaaaa

Märkligt

Ååååh jag skulle inte stannat hemma. Längtar efter min man, och jag längtar efter lite action. Han är i Uppsala och göttar sig med gamla goa vänner. Var bjuden, men tackade nej. Jag skulle vara hemma, leka effektiv och lägga mig tidigt. Men jag gör ju aldrig som jag säger nu förtiden. Lever i en frustrerad värld, jag vet inte vad jag vill... och ingenting blir gjort. Där emellan får jag lite energi och planerar stordåd, som aldrig kommer att hända. Sommaruppehåll? Nu? Tack. Det är lite som att kärnan i citronen borrat sig in i mitt öga samtidigt som någon hackar lök bredvid mig. Blir inte det en soppa, så säg. Ändå är jag glad, gör det bästa av situationen - trampar på. Märkligt, som en god vän till mig brukar säga. Mycket märkligt.

Sillerill

Handlade efter jobbet, och sen lagade jag potatis och styrde upp gräddfil med färska örter till sillen som senare avnjöts på balkongen. Gjorde även en hemmagjord potatissallad, tänkte grilla korv till det men jag fick mersmak av sillen och öppnade en burk till. Åt två burkar matjes, haha. Nytt rekord, kan man säga. Sjukt gott. Kände att sommaren gjorde sig påmind med det underbara vädret. Folk kom in i bikini, linne och shorts på jobbet liksom. Borde ta en promenad nu när jag har chansen att njuta av vädret, men jag njuter nog från balkongen. Lat som jag är :P

Underbart väder!

Jobb idag, slutar klockan fem. Jag drömde om jobbet hela natten, haha, ska aldrig mer vara ledig 1.5 vecka. Hemska tanke! Efter jobbet måste jag hem och äta något, men sen vill jag ut och promenera. Någon som har lust att haka på? Underbart väder ute ju! Innan jag skrev klart inlägget hann Jens anmäla sig, det gäller att vara snabb. Tur att gatan är bred nog för fler om det är så :)

Bästa kaffet - Lindvalls kaffe

Vad är det jag hör? Tre "nissar" har försökt blåsa Lindvalls kaffe på pengar, närmare bestämt cirka 60 miljoner kronor. Vilket kan göra det till en av de största härvorna i Uppsala på senare år. Helt makalöst, ett seriöst familjeföretag som inte bara förser oss med kaffe att möta dagen med på morgonen utan också är en företagssymbol att vara stolt över i Uppsala. Jag kommer att köpa ett extra paket imorgon, för att stötta familjen, som jag inte bara är uppväxt med utan som gör det bästa kaffet.


Freitag

Idag ska jag jobba :D Inte jobbat på 1,5 vecka nu ju, det känns märkligt! Fick lön idag också, men denna månad blir inte lika rolig shoppingmässigt som förra. Jag ska hålla i slantarna, det enda jag ska unna mig är smink och eventuellt ett besök till frisören.
.
Skulle hälsat på mamma och pappa idag, nu när de har flyttat från huset och landat i "mellanlägenheten". De ska ju bara bo här i Enköping tills deras köpta lägenhet i Uppsala är färdigbyggd våren 2011. Dock hade de glömt att de väntade besök, ingen var hemma. Så kan det gå ibland! Tossiga päron :)
.
Juste! Funderar på brun utan sol, för helvete vad blek jag är. Sublime bronze, någon som testat den? Jag gillar ju den här Dove summeglow annars, men den är inte helt lätt att få jämn. Det är inte snyggt att vara både ett par kilo för mycket och blek, dags att skärpa sig? "Epilata" benen kanske man ska göra också. Jag har helt säckat ihop den här våren. Man får vara glad om jag borstar håret liksom. Haha älskar att överdriva, men jag borde ta hand om mig själv mer - faktiskt. Skönhet skänker glädje till både en själv och andra, hörde jag senast igår av en av Björn Axéns frisörer som var på nyhetsmorgon. Skärpning alla kvinnor! Vi måste lägga mer tid på både inre och yttre skönhet och välbefinnande. Att inte ha tid var ingen giltig ursäkt tydligen... Så där var ju jag rökt :P

HÅRET?

Vad ska jag göra med mitt hår? Jag är så trött på barret. Ser sliten ut, som om jag inte sovit på fyra år och jag helt givit upp hoppet om att spegelbilden ens ska fastna framför mig. Ungefär, lite överdrivet, men ungefär så. Jag vet att jag behöver klippa mig, men min frisör som jag haft hela livet som var fullkomligt underbar flyttade till Umeå. Har provat en annan, men jag vet inte. Någon som vet någon man kan lita på som är bra? Sen måste man ju ha någon form av plan, fortsätta spara ut jämnlångt? Klippa upp igen? Klippa lugg? Klippa kort kommer jag inte att göra, det går fetbort. Även om mina slitna "toppar" är typ 15cm upp, haha. Det är dags att göra något åt utväxten också, är väldigt sugen på ljus askblond men jag är inte mycket för det här med att färga hela håret. Om jag ska slinga måste det ju passa med det ljusa jag redan har.
.
Såhär har jag sett ut sedan jag var 14... En del bilder mer fagra än andra!


VIT!

Slängde ihop en snabb design. Har fått dille på vitt, vill måla hela världen vit! En underbar färg som för med sig ljus och lyfter fram allt i sin omgivning. Härligt :)

love this pic.

Jag älskar den här bilden!!! Det är alltså jag och Sebbe i beachbabe och muscleman-tappning. Haha! Vi lät den göras på när vi var i San Diego i somras. Det är fantastiskt hur killen har lyckats fånga Sebbes drag, det ser verkligen ut som Sebbe :P Jag har ju inte lika utmärkande utseende, vilket gör det svårare. Men helt olikt är det inte, har fångat mina ögon och själva känslan i bilden beskriver verkligen vår underbara tid där. Vill tillbaka!

Ett sånt där långt

Upp tidigt som vanligt, föreläsning stod på dagens schema. Trött som en gnu, och vad passar bra då om inte skolklasser överallt? De satt bredvid mig på tåget in till stan, ropade saker som "är det Stockholm Central snart?" och "Bålsta? Där bor min mormor! Bor din mormor här?" eller "Det där är ett pendeltåg, det brukar min morfar åka. Undrar om jag kan se deras hus. Snart är vi framme. Tror du det finns pingviner? Jag gillar aporna bäst". Väl nere vid tunnelbanan möttes jag av en klass till, ungarna var lugna men fröken var helt galen. Skrek och gapade över ingenting. Även runt hela frescati var det barn. Undrar var det var för djurrelaterat spektakel på gång. Missuppfatta inte min irritation nu, jag älskar barn, bara det att på morgontåget uppskattar jag 43 minuter av tystnad...
.
Föreläsningen var okej, tycker inte att den röda tråden är mer än vagt rosa och det var alltså inte alltid lätt att koppla sammanhanget. Det är något med hur hon pratar, meningarna blir inte fullbordade känns det som och sidospår hör till vanligheten. Över helgen ska första seminariet förberedas. Vi har blivit tilldelade uppgifter, jag är en journalist som vill ha ut handlingar på en myndighet och ska argumentera för min sak (inte läst uppgiften ännu, men något liknande).
.
Lämnade in lite böcker idag, se om man kan få ut lite pengar. När jag avverkat en del rester i augusti kommer jag att kunna sälja fler böcker. Man måste vara lite aktiv med det där, eftersom de enbart tar in aktuella upplagor. Dumt att ha en massa gamla böcker hemma, som blir inaktuella väldigt fort. Får ju ändå ut en del pengar för dem, beroende på skicket. Man vill ju inte veta hur mycket pengar man totalt lagt på studiematerial, eller hur mycket det kommer att bli innan man är klar. Jisses. Sen resekostnaderna på det. Otaliga tusenlappar!
.
Under kvällen har jag och min huvudvärk inte riktigt hunnit med det vi tänkt. Och trött har jag varit. Men eftersom det är röd dag imorgon, så kommer jag förhoppningsvis hinna mer än mycket :) Mannen var borta vid middagen så jag slarvade med maten, dum som man är. Han var på sista delen av sin arbetsintervju, svar kommer i nästa vecka. Jag håller alla mina tummar, verkar som ett skitbra jobb med vettigt folk. Han förtjänar lite medgång nu min sambo, det har varit ett minst sagt tuffa månader på alla plan sedan förra sommaren. Roligt att han kommer till Stockholm då också, kan vi samåka ibland eller äta middag på stan :)

Idiot.

Jag blir minst sagt förbannad när folk inte kan bete sig. Att skriva elaka kommentarer, och dessutom vara anonym, i ett samtal där man absolut inte tillför någonting annat än ren idioti får mig att förvånas över människor. Att man tar sig tid att läsa en blogg, att läsa kommentarer på inläggen och att formulera ett svar som man sedan bekräftar med ett skicka. Ett aktivt beslut att sprida dålig stämning, i en annars trevlig och omtyckt blogg. Det är inte alltid man håller med om saker som andra skriver, och en diskussion är ofta välkommen, men inte rena trakasserier. Håller man på med sådan verksamhet tycker jag att man ska gå hem och ta sig en funderare, rannsaka sig själv både en och två gånger. Skärpning!
.
.
Nu var det inte min blogg som råkade ut för det här, men jag kan inte låta bli att brusa upp och säga ifrån. Sprid glädje istället och lägg energin på saker som medför någonting positivt. Det blir trevligare för alla!


UPPSALA, nöjet var på min sida.

UNDERBARA DAAAAG!
Det här är ett långt inlägg, men en lång skön dag kräver att jag sätter den på print. Njut!
.
Det var längesen jag tog en dag och bara hade trevligt. Hälsade på Syrran imorse, lagade massor med matlådor. Dansade till P4 i köket samtidigt. Smög ner till porten, väntade in Michaela som skulle ha sin tavla. Under tiden jag stod där i solen kom en kille fram till mig och sa att han var från UNT, gärna ville ta en bild och undrade vad jag helst gör en sommardag. OTROLIGT - som Tony sa. Man är i Uppsala, på själva stan, två gånger senaste halvåret och man hamnar i tidningen med bild båda gångerna. Stackars killen var så nervös att han glömde ta bort linslocket när han skulle ta kort. Hela grejen var lite komisk, och uttalandet blev ett mummel om att jag gärna spenderar tid utomhus när det är soligt. Undrar om jag får nobelpris för det?
.
Efter en stund kom Michaela. Hon såg nästan precis ut som jag tänkt mig, fast kortare! Glad och trevlig, jag pratade på i hundraåttio som alltid men jag hoppas att hon fick ett bra intryck av mig. Förmodligen ses vi fler gånger, för hon var eventuellt intresserad av att beställa ännu en tavla senare. Då kanske vi hinner ta en kaffe också, men idag var vi båda upptagna på sitt håll. Väldigt sött dock, fick nämligen choklad och ett fint kort med fina ord. Det finns människor, som man inte känner, men som verkligen sprider glädje trots att nöjet helt låg på min sida. Ett uppskattat beteende som man helt klart ska ha en eloge för! :)
.
När jag torkat efter min köttbullsakrobatik i kollektivets kök uppe hos Syster, begav jag mig med buss till Nyby. Träffade Alexandra (Sanna) och Neija. Vi busade, drack kaffe, Neijan åt lunch och sen satt vi ute på balkongen. Munnarna gick i ett, vi är väldigt bra på att prata båda två. Det var mycket om vardagen, sådant man bara vädrar ur sig men som ändå är viktigt. Vardagen är ju trots allt fem dagar i veckan, livet ut. Mycket trevligt och uppskattat! Beundrar henne som nybliven mamma, hinner med så mycket saker.  Att "bara vara hemma" är inte så bara. Att ha förmågan att blunda för de som inte är viktigt, och skänka all energi på det som faktiskt spelar roll. Och att dessutom orka med mig, en glädjespruta till sällskap i hela tre timmar. Häftigt! :)
.
Tog gröna tillbaka till stan. Mötte upp Mallen, jisses amalia vad jag saknat henne. Vi åt middag i tre timmar och bara pratade. Om allt och inget, precis som vanligt. Trots den sporadiska och aningen dåliga kontakten vi haft på senaste tiden. Efter det gick vi på visning, och som det ser ut så är O'Malley med lägenhet från och med första juli. Sju minuter med cykel från stan, grattis! Väldigt mysigt ställe, med ett vitt och fräscht rum som kommer bli kanon för en ung dam som studerar och lever singellivet. Det är hon värd :)
.
När vi skiljts åt ringde Ida. Vi pratade i två timmar i telefon. Känns som att jag inte träffat henne på fyra år, men det var lite drygt en vecka sedan. Haha. Nu har hon i alla fall uppdaterat mig på läget, jag har uppdaterat henne och som vanligt var jag -om möjligt- ännu gladare när vi lagt på. Bra tjej är vad hon är, och bra dag är vad detta har varit! Kommer ha träningsvärk i käkarna imorgon. Om inte det är underbart, så är mina skavsår made in Uppsala det. Nästan att jag vill rama in dem. Godnatt, kära vänner.

Imorgon (idag)

Imorgon ska jag till Uppsala. Min favoritstad. Som jag sagt tidigare, Stockholm i all ära men inget slår Sveriges fjärde största stad. Inget. Úppsala är nästan som en stor byhåla, alla känner alla och ingen dör av posttraumatisk stress om någon står på fel sida i rulltrappan. Bonnigheten är bevarad. De flesta står faktiskt sick-sack, sen går man i bredd på gatorna och världen har inte gått under ännu! Dessutom går bussarna som mest var femte minut, annars kan det gå tio eller till med en halvtimme emellan. Till skillnad från tunnelbanan som kontinuerligt går var fjärde minut, och missar man den måste man ju stå och vänta som mest i tre minuter. TRE MINUTER. Komiskt nog, vänjer man sig fort och jag är en av de som suckar och svär där på morgon när tåget just gått. Haha.
.
Det blir full rulle imorgon. Ska till syster och äta frukost, vi ska laga matlådor åt henne och hinna umgås lite. Ska även lämna av Linneas tavla, det blir intressant att träffa Michaela som jag enbart haft elektronisk kontakt med hittills. Har i mitt huvud målat upp en bild av att hon är lång, lite rödlätt och har lockigt hår. En sprallig och glad tjej. Haha. Som när man var liten och läste böcker, hittade på hur karaktärerna såg ut och sen kom filmerna och förstörde hela grejen. Dock tror jag inte att min bild av henne förstörs imorgon, snarare bättras på. Kul med nya människor!  :)
.
Mitt på dagen ska syrran till gymmet och då far jag ut till Nyby, hem till Sanna och Neija. Blir lite fika, och sen får vi se när de tröttnar på mig. Men jag ska möta upp Mallen strax före halv fyra, så senast då måste jag ha återvänt ner på stan.  Får se vad vi hittar på, har en massa snack att ta igen. Kan tänka mig att det blir en långmiddag någonstans innan vi ska på lägenhetsvisning. Det ska bli så kul att följa med!
.
Ser fram emot hela dagen imorgon. Underbart att bara ta en ledig dag, och åka bort! :)

Lördagen

Har ju glömt att berätta om lördagen! På morgonen gav vi oss iväg till Stockholm och var på kalas, kusinen fyllde hela tretton bast. Det var roligt, dansade och fick träffa hans klasskompis Wilma. Hon var jättesöt, älskade när man klappade händerna och helst ville hon lyssna så nära att man skulle klappa i örat på henne. För er som inte vet det är min kusin funktionshindrad, så även Wilma. Annars var det familjen på båda sidor och Gustafs assistenter (gamla och nya). Jättetrevligt! Tyvärr var vi tvungna att åka hem innan middagen, men det var inge synd om oss egentligen för vi skulle ju på babyshower hos Mattan och Calle.
.
Sagt och gjort. Vi åkte hem och hämtade presenten. Jag hade pysslat ihop en diapercake, vilket var en dröm som gick i uppfyllelse. Ärligt talat, har velat göra en sedan jag såg avsnittet med Mirandas babyshower av Sex and the city. Haha. Passade väl bäst då, eftersom de är först ut att skaffa barn. Det tycker jag är gulligt, och modigt. Inte alla som är 22 som bor i ett rött hus på landet med vita knutar, har hund och katt samt bil (dock ingen volvo längre tror jag) och tänker att man har framtiden för sig. Häftigt! Babyshowern var urmysig, och jag bara dog av att få höra Rasmus spela och sjunga igen. Och som han utvecklats. Jisses, minns i högstadiet när vi hängde förjämnan och skapade allsång lite varstans. Nu sjunger jag aldrig längre, så det låter förjävligt. Men det var kul, och ingen brydde sig. Alla gol, som tuppen, tills mitt i natten.
.
Om jag inte missminner mig så är det följande saker på "tårtan":
* Två pkt blöjor (rullade och fästa med gummisnodd)
* Nappflaska
* Flaskborste
* Tre nappar
* Två skedar
* Två flanellplädar
* Frottéhandduk
* Våtservetter
* Schampo
* Babyolja
* Två tvålfigurer
* Sandform
* Bok om färger

Elefantöra

Sebbe tog kommandot över matlagningen ikväll. Jag blev jättetrött, nästan så jag kände att jag var beredd att lova att om jag fick sova en vecka i sträck så skulle jag vara nöjd för resten av livet. Det var ungefär samtidigt som jag insåg att jag ätit två korvar sedan fredagens lunch - annars enbart fika. Helt sjukt. Hur som helst. Det blev elefantöra (dubbelvikt lövbiff fylld med lök och ost) samt tagliatelle och grönpepparsås. Väldigt gott! Älskar när karl'n tar initiativ, sånt är jag svag för. Bättre än alla blommor i världen. Sen mysade framför SVT play och Så Ska Det Låta. Bra avslut, på bra dag!
.
Måste tillägga att min humor fortfarande är på topp. Kusinens pojkvän hade lagt upp att Norge var ett ruttet land (de bor där) och då kommenterade jag "Hurtigruttet?". Sen skrattade jag högt och länge i köket. Nästan så jag gjorde "grisljud". Sebbe tyckte inte att det var fullt så roligt när jag väl fått tillbaka andan och kunde förklara, men jag tror nog bara att han var avundsjuk för att han inte kom på det själv... Eller vad tror ni? Haha
San Diego 2009


Juldagen 2007

Frankrike 2006

Fika på Stenfalksgränd

En jättetrevlig söndag!
.
Imorse sprang jag runt här som en "illbatting" (=galning). Städade, pysslade, gjorde en tårta till (vilket jag inte hade behövt) och fixade det sista. Tipptopp ska det vara när man får gäster. Sebbe är mer lugn av sig, drev runt i myskläder fram tills en halvtimme innan och gjorde sina sysslor i egen takt. Något som skapade inre spänningar i mig. Till slut sa han "Hjärtat, vi bor inte på Wisteria Lane. Och jag lovar att alla är mer än nöjda". Men jag gillar den där stressen, gillar att göra fint för gästerna och bjuda på hushållet. Det ska se snyggt ut, då visar man att man uppskattar sina gäster. Wisteria Lane eller Stenfalksgränd, doesn't matter. :)
.
Vi har haft födelsedagsfika för Sebban, som fyllde år på valborg, för er som inte visste det. Eftersom vi bor i en liten tvåa hade vi öppet hus, och gästerna trillade in mellan 13 och 20. Tyvärr var det ganska många som föll bort, på grund av sjukdomar eller andra olägenheter. Först kom Malin, Viik och Craig. Vi snackade lite skit, de stannade en ganska lång stund. Sen kom Jörgen och Annica, det var roligt att få visa dem hur vi bor. Och dessutom få bjuda tillbaka för en gångs skull. Har varit hemma på Charlottenberg jättemycket, snälla som de är fick jag även bo där ett tag i höstas. Lite av mina extraföräldrar nu, Ida delar med sig snäll som hon är. Efter det kom mormor och Bengt, första gången de var här också. Mormor tyckte att vi hade det fin, och var mäkta imponerad av mina bakverk. Lite viktigt det där att mormor tycker att det är ordning på en, det tycker jag allt. Senare klev även Svärmor och svärfar in, mamma och pappa samt Bodins. Larsson var här en stund också. Genomgående temat var att alla åt godsaker, insåg att det mesta var väldigt mäktigt och att man inte orkade äta några mängder. Gott var det i alla fall, om jag får säga det själv. En hel tårta (som aldrig togs fram), och sen två halvor blev kvar. Samt några rosa cupcakes och en del småmuffins också. Har jag att smaska på i veckan! Men imorgon ska jag gå ner till mammas jobb på morgonen och lämna lite om jag hinner, gissa om man blir populär då?
.
Sebbe fick blommor, röda (bilden) och rosa. Han fick grillsett med spett, pensel, tång och spade. Sen fick han Per Morbergs grillbok (fick ju den andra av mig i julklapp) och lite annat smått och gott man har nytta av. Tack för en trevlig dag allihop! Roligt att så många kunde komma. Välkomna tillbaka :)

BAGERI STENFALKSGRÄND

Puh! Klockan är 00.25 och jag är klar med konditorsverksamheten. För att vara första gången jag gör tårtor själv, och andra gången cupcakes (första var provomgången i måndags ni fick smygkika på) så är jag ganska nöjd. Får öva mer på dekorationer och detaljerna, hela övriga processen också faktiskt. Men jag varken brände mig eller lyckades med några större missöden, bara det är en bedrift. De rosa cupcakesen är nog smarrigast! Det är creamcheesefrosting på, och hallon i. Hur ska jag inte kunna tjuva en när de står och väntar på mig i kylen? Får bärga mig, gjorde så att det precis ska räcka till en var. Tänkte att det finns ju tårta, och små cupcakes också, samt chokladhavreflarn så någon måtta får det vara!
.
Ska göra en gräddtårta också, med kiwi och eventuellt mango. Alla gillar ju inte "skinn". Men den får jag göra på söndag morgon, för jag tror inte att den håller sig fräsch på samma sätt som sugarpasten (det är alltså inte marsipanöverdrag, utan sugarpaste, som jag gjort själv och kavlat ut samt gjort dekorationer av)
Tårta: Hallonsylt, Hallonmousse, grädde
Tårta: Chokladmousse, vaniljkräm, frosting, chokladflarn
Minimuffins med frostingHalloncupcakes med creamsheesefrosting

7 maj

Var på IKEA igår, handlade lite saker som jag gått och tänkt på väldigt länge. Sen blir det ju alltid lite till av någon anledning, IKEA-syndromet slår till igen. Pluggandet gick alltså inte speciellt bra, men runt tio-tiden (efter lyxfällan) satte jag full fart och pluggade väl till framåt tre inatt. Fick åtminstone lite gjort. Har en dum sak för mig att när jag vet att jag inte kommer att få högsta betyg så skiter jag hellre i det helt. Har ju varit väldigt tungt rent personligt den här terminen och resultaten har ju inte direkt blommat. Man tröttnar, ovanpå att energin varit obefinlig. Hur som helst skrev jag tentan imorse, och jag vågar inte säga hur det gick. Kanske klarade jag den, kanske inte. Har inte berättat det ännu, men mina planer är att försöka få göra om terminen. Jag vill satsa, men jag behöver en paus nu med sommaren att få ordning på livet. Sebbe behöver det. Och vi behöver det. Vore skönt med en nystart i augusti.
.
Sebbe har varit på arbetsintervju idag. Lät lovande, och det verkar vara ett superschysst företag. Spännande och intressanta arbetsuppgifter, mål att växa i. Jag håller mina tummar, hoppas ni också gör det. Han behöver det här! För självkänslan, och för att styra upp tillvaron. Måste bara tillägga att han var sjukt snygg inför mötet. Hade snaggat håret, tagit bort skägget nästan helt och klätt sig i finskor, svart skjorta och svart kostym. Kunde ha svalt honom på centralen, men lyckades bärga mig. Haha.
.
Nu när vi kom gem idag så handlade vi, köpte allt till bakningen jag ska pyssla med ikväll. Vi ska ha födelsedagsfika på söndag, och då måste vi ju ha något att  bjuda på. Men nu är jag så trött att jag ska ta en lite nap innan jag drar igång med kökstjänsten. :)

Linnéas tavla färdig!

Linnéas (som tidigare hette Ellinor här på bloggen) tavla är färdig! Jag är supernöjd. Michaela som ska köpa denna gav mig väldigt fria tyglar, och jag känner jag utvecklat skissen till det bättre. Mycket bättre. Det är kul att jag utvecklas, jag ser förbättring för varje tavla jag gör!

Emelie, som beställt en tavla till lilla Tilda var egentligen före på tur. Ni vet motivet med den lilla bebisen som ligger i mamma och pappas händer?  Den är på gång. Men det är på det viset att hennes tavla är mycket mer avancerad och jag får inte riktigt till det. Har jobbat med den parallellt hela tiden. Det drar ut på tiden, men jag hoppas att slutresultatet blir kanon. Emelie får hålla sig tillgodo så länge, hon sa att det inte var någon brådska heller så :)

Kreativ, själv?

När jag i övrigt känner mig missnöjd med tillvaron och lite misslyckad så blir jag väldigt kreativ av någon anledning. Jag försöker överträffa mig själv, och skapa perfektion. Ett fläckfritt strukturerat resultat ger mig ett lugn och stor glädje. Det där låter ju helt rubbat, som att jag kanske borde checka in på hotell Psyket helst igår. Men vi har alla våra "terapier". För mig är det pyssel och städning. Ida kallar mig Bree Van de Kamp. Men det är också för att jag har ett presentskåp. Där jag lägger presenter som jag köpt om jag hittat något jag verkligen gillar, så får de ligga där tills någon de passar till ska uppmärksammas. Sån är jag! :)
.
Är ni sugna på att se vad jag gjort?
1) Snyggat till ytterdörren lite
2) Gjort om lite i köket
3) Köpt något till hyllan över TV:n
4) Snygg kryddförvaring
5) Stenar med text (som går att tvätta bort, och använda igen)
6) Inhandlat örter och blommor (dock balkongen kvar)


Tic tac tuesday

Idag har jag varit på frågestund inför EU-tentan (som var mer som en snabbspolad genomgång). Den var superbra, mycket användbar. Efter det pratade jag med Anna, hon ska hoppa av till hösten nu. Det blir tråkigt, vi kommer bra överens. Men även om hon skulle gått kvar så kanske vi inte skulle gå tillsammans, jag har lite olika alternativ jag klurar på nu. Vet inte vad som är praktiskt möjligt. Meddelar er när jag får rätsida på saker och ting. Hur som helst var föreläsningen på eftermiddagen (som var högst tentarelevant och yada yada) det sämsta jag varit med om. Tog mina böcker och gick i pausen.
.
Ilade ner på stan, äntligen fattat hur stan hänger ihop nu så det tar inte femhundra år att hitta en specifik butik längre. Köpte bara det jag skulle ha, duktig är jag minsann! Väl hemma hann vi inte mer än att äta tillsammans jag och sambon, innan jobbet ringde. Jag skulle ju plugga ikväll, men Emmy var dålig (som i sjuk) och det fanns ingen annan. Hade inte mage att lämna henne i sticket när hon ringde med gråten i halsen. Nästa gång är det jag, tänkte jag, och då vill jag ju att någon ska komma till min undsättning. Sagt och gjort. Jobbade till stängning, första gången själv i kundtjänst. Hoppas verkligen att jag inte glömde något. Men jag tror det gick bra :)
.
Pratat med Sebbes syster nu ikväll också. Vill verkligen åka dit och dricka ett par glas vin, prata skit och träffa mosters troll. Vi har alltid så mysigt. Finns så många jag vill träffa nu. Syrran, Malle, Ida, Cissi...

Åt helvete besviken

Besviken, att man ska trilla målsnöret två gånger i rad. Om jag hade haft marginalerna på min sida hade livet känts betydligt mycket lättare. Men när det går i motvind och uppförsbacke ska man inte spotta, utan bara trampa hårdare. Det har inte funnits någon ork, inget engagemang och ingen entusiasm men envishet kommer det finnas tills jag går i graven. Den här kampen vinner jag i slutändan.
.
I can't do this all on my own, no I'm no superman.

MUFFINS

För att själva grundmuffinsarna blev helt misslyckade så tycker jag att mina provomgång blev rätt snygg. - I alla fall en del av dem. Haha nu gäller det att jag sätter det här på fredag, och inte får ihopsjunkna degiga muffins att bjuda på! Nu vet jag hur man gör garneringen, och jag har sugarpaste färdig. Blir desamma på tårtorna. Sen kan man välja och vraka!

BAKA

Jag tror att jag ska göra tårtorna själv, om jag så ska vara uppe hela natten på fredag. Hittat sjukt söta recept på både tårtor och cupcakes. Dock är jag ju ingen stjärna i köket, vilket gör detta ännu mer spännande. Det brukar "bli som det blir". I värsta fall får vi dra en tur till maxi på söndag morgon och köpa tårtor, haha. Om jag hinner idag, tänkte jag göra en testomgång cupcakes, har inte ens bakat muffins sen hemkunskapen i sjuan och vem skulle göra premiären utan generalrepetion? Ska försöka fota spektaklet sen, så får ni följa mitt projekt som konditor!

Störtskön kväll

Helskön kväll. Åt middag vid halv tio, ingen ordning. Diskade i säkert en timme, hade datorn i köksskåpet och tittade på film samtidigt. Påhittigt tyckte jag! Har dessutom pysslat om i köket, bilder kommer senare. Vi var ner på coopen och köpte två blommor samt lite örter. Imorgon ska jag köpa fyra vita runda underlägg till köket, har bestämt mig nu. Ska även gå ner på lilla Åhléns här på byn och se om de har bokstäverna och stenarna här, annars får jag ta det på tisdag när jag ska in till stan. Är sjukt nöjd med allt jag åstadkommit idag, nu vill jag bara fortsätta plöja av rum för rum. Vi får se om kreativiteten håller i sig.
.
Imorgon ska vi på våffelmiddag hos Moa och Edward, det blir toppen. Slipper laga mat, diska och får extra mycket trevligt sällskap till middag. I övrigt är det tentaplugg, som ska varvas med att vara kreativ. Ska försöka måla lite, men även fortsätta snygga till här hemma. På söndag har vi nämligen öppet hus för att fira Sebbes födelsedag. Då måste det se schysst ut. Ett annat måste är att baka, för att ha något att bjuda på. Ska dock köpa lite färdigbakat, vi får se vad coop har att bjuda på. Tårta blir det troligtvis från Ica Maxi eftersom de har färska. Det blir spännande att se hur jag löser allt detta. Eftersom hela veckan kommer att bestå av massor med plugg, lördagen är det kalas och babyshower/grillparty och sen är det ju söndag... Funderar på om jag ska bjuda hit Mallen på fredag så kan hon få hjälpa mig att baka! Saknar henne, och kan jag inte hitta en lucka får jag väl försöka integrera henne i mina planer. Kanske kan hon färga mitt barr ljust askblond i samma veva. Man vet inte, hihi :)

HEMMAFIX

Helgen har passerat. Valborg spenderades på Charlottenberg, det är alltid trevligt där. Sen har jag mest jobbat. Kort och gott.
.
Håller på att göra om hemma. Men jag blir så exhalterad att jag vill köpa allt på en gång! Idag inhandlades en liten soffbänk till köket, som man kan sitta på. Perfekt. Nu återstår att slipa, och måla köksmöblerna vita. Att inhandla blommor, både till balkongen och inomhus samt köpa kryddor att plantera. Älskar kryddor, känns väldigt fräscht och är supersnyggt att ha hemma. Inte nog med det har jag även en lång lista på saker som jag vill ha. L O V E, dekorationsbokstäver från Åhlens som har gjort klart för mig att de vill stå på vår tomma hylla över TVn. Har även spanat in vita dekorationsstenar, som jag vill måla lite på och göra som snygga detaljer till dukning och bordsplacering. Måste köpa nya långa ljus till mina ljusstakar som åkt fram i köket också. Vita? Lila? Rosa? Svårt det där. Finns även snygga runda bordstabletter på COOP som jag är lite sugen på, men jag har väldigt svårt att bestämma färg så det blir förmodligen ingenting av det. Vill jag ha vita? I sådana fall åker jag till JYSK, för där är dom billigare. Haha. Finns även sjukt snyggt tyg på JYSK som jag skulle kunna tänka mig göra dukar av... Men en sak är jag säker på: JAG BEHÖVER NYA GARDINER TILL VARDAGSRUMMET! Dom vi ha är för korta, jättefult. Jag tänker mig vita, genomsläppliga, pluffsiga gardiner som omfamnar rummet med ljus. Var hittar man det? :)

RSS 2.0