Tack tack !

Svärföräldrarna har varit här i eftermiddag :) Åh vad trevligt det var! Det var alldeles förlänge sedan vi sågs nu. Hade riktigt längtat efter dem. Och tror du inte att de kommer med presenter? Den där snygga skohyllan som jag skrev om tidigare i veckan OCH en sådan handdammsugare. Perfekt när man haft små trollen eller små hundar här! Jag blev överlycklig. Ska bygga ihop skohyllan med detsamma, dammsugaren har vi redan monterat. Hihi.
Allihopa på ordensmiddag!

Svärfars julklapp!

Hittade den perfekta julklappen till svärfar! Tror han kommer gilla den skarpt. Han hade visserligen lite problem med mjukisråttan som blev inköpt på IKEA för något år sedan, men reaktionen var nog egentligen en besvikelse för att den inte var riktig. Jag ska kolla med svärmor i eftermiddag, jag tror hon är på. Haha
-
Sven (svärfar) Junior står det i pannan på den lille gnagar'n

Busig

Jag tjuvställde klockan en timme bakåt redan igår. Men bara på mobilen, så när jag gick och la mig var det en timme tidigare. Och när jag gick upp hade jag sovit en timme längre. Där lurade jag allt Fröken Ur. Mohahaha

Lite bilder från igår


Nea

Idas hund som hon tar hand om blev kvar här igår, och ska bo här till imorgon bitti. En ung ouppfostrad hunds energi är lite för mycket ibland en extrem bakisdag. Men så är hon så sjukt söt. Vi har sagt ordet NEJ ungefär tusen gånger. När hon hoppade upp på bordet och åt upp min macka, när hon kissade inne första andra och tredje gången, när hon bitit sönder saker och när hon hoppar upp i soffan. Men tillslut lackade jag rejält, då fick hon sin filt i soffan att ligga på. För att vara still två sekunder. Tusen nej blev ett ja, vi har alltså inte lärt henne någonting. Haha. Men nu ligger hon här helt utslagen, jag är nöjd :)

inte nådigt

Vaknade just igen. Har inte fått behålla någonting idag. Jag blir så jädrans risig av alkohol så det är inte sant. Det är också en av anledningarna till att jag dricker väldigt sällan. Som en gammal skakig tant med kräksjuka måste jag återigen konstatera att jag får skylla mig själv. Och kanske lite på mamma och pappas gensammansättning.

som jag förtjänar

Jag måste ha fått i mig en del igår för när jag skulle gå och lägga mig var det som att åka snurrgungan vi hade i lekparken på orten där jag bodde som barn. Och sedan jag vaknade för två timmar sedan har mitt huvud känts som det ska explodera. Det blir en dag i soffan helt enkelt, den som känner för't får gärna langa en pizza. Haha

Tjejkväll

Meny

 

Förrätt

Höstglödsoppa

- med tomat och vitlök

Serveras med krispiga krutonger och färsk basilika

 

Varmrätt

Färgsprakande mix

Tikka masala-kyckling

Serveras med ris, wokgrönsaker, banan, kokos och torkad frukt

 

Efterrätt

Vintervit försmak

Vitchokladmousse med passionsfrukt

Serveras på digestive- och hallonbotten, toppad med chokladarrangemang


Det hände inte ofta, men...

Jag är förbannad, jävligt förbannad. Jag blir det när människor som bett om hjälp, och får den, kastar skit på en. Det är otacksamt och dumt. Jag kan inte trolla. Jag har inte satt dig i den situation du sitter i. Och pengar är bara ett problem om man inte kan rätta sig efter hur mycket man har, om man inte lever efter sitt utrymme. Jag behöver inte hjälpa dig, men jag vill. Däremot tänker jag inte stå som boven i dramat, det kan du fetglömma. För du hade inte ens varit där du är idag om det inte vore för mig, jag vågar inte ens tänka på var du hade varit. Tyvärr går inte din ekvation ihop, men jag ska tala om för dig att det gör min. Varje gång. Det var det jag ville att du skulle dra nytta av, inte min snällhet.

Skänka lite kosing

Här har jag väntat hela dagen på lyxfällan och så är det ingen ikväll. Tusan. Och inte vinner jag någon bil på bröstcancergalan heller, min syster trodde inte att det räknades om man ringde förra året. Attans. Men i år ska jag faktiskt inte skänka pengar dit, utan till barncancerfonden. Bilden av de där fyra barnstolarna, där en är tom, sitter på näthinnan...

Skämt åsido.

"Inled oss icke i frestelse" brukar man säga i Herrens bön. Men jag känner att jag börjar tvivla på min tro faktiskt, det finns ju en flera meter lång hylla med naturgodis på affären? Det är inte schysst. Tur att man blir förlåten!

Märkligt

Elin skickar SMS till Ida om världens mest obehagliga sak.
Ida tycker att jag är märklig.
För när jag gör chockgubben, blir det tydligen chillgubben på hennes mobil! Haha
Lite skillnad.

Den perfekta

Denna vecka säljer de dessa skoskåp (ASCOTT) på Jysk för 400:-, i stället för 799:-. Det kliar i fingrarna, men det ekar i plånboken. Och Tomten kommer som sagt inte i oktober månad. Så tyvärr, lilla hallen, du kan inte bli komplett som det är nu. Hyllan skulle vara helt perfekt, då skulle hallen bli helt färdig. Men så är det här i livet! Man får vänta.
Det är dyrt att vara fattig, som min pappa brukar säga.
Någon annan dag.

Aftonbladet har gjort det igen

Bryta ihop var ordet sa Bull...

Bra dag, helt enkelt.

Dagen idag har varit händelserik! På eftermiddagen har jag jobbat extra på Sköndals apotek, kul att testa något nytt! De kommer ringa mig när de behöver hjälp, och förutom lön får jag lära mig hur apoteket fungerar. Perfekt! Roligt! (Jag jobbar givetvis bara med varuplock och liknande, eftersom jag inte har någon utbildning på området).
.
Åkte direkt till möten med vår bostadsrättsförening, som höll på i flera timmar. Det var intressant, jag tyckte att vi fick ut mycket av mötet och jag skulle vilja ge stående ovationer till styrelsen som gör ett väldigt bra jobb. Jag kände mig engagerad när jag gick därifrån. Det är bra, jag hoppas fler blev det. Vi behöver mer engagemang.

Långa inlägg går bort, eller?

Jag vet att alla hatar långa inlägg, men samtidigt blir det väldigt ytligt och innehållslöst om man hela tiden gör skämtsamma och korta anekdoter. Därför kommer jag nu att delvis gå tillbaka till egna tankar, i längre inlägg. Och varva det med mina korta snuttar om ingenting som är hysteriskt roliga (enligt vissa, mig själv, mindre roliga enligt Mannen). Avsky mig om ni vill, eller sluta läs, eller läs bara de korta inläggen med bilder om din hjärna inte klarar av mer. Alla efter egen förmåga, som mitt politiska jag brukar säga.

Internetfeber?

Nu vet jag var den moderna familjen är på väg. Min morbror har startat en sluten grupp för hans familj på facebook. Familjeplaneringen blir komplett. Jag gillar det.
.
Men ibland undrar man ändå om vi inte skenar i väg ibland? Var går gränsen för att vi glömmer bort varandra i elektroniken? Jag menar, en del sjukanmäler sig på SMS och i stället för barnvakt går teven varm på barnkanalen. Barnen som växer upp idag kommer säkerligen säga "min mamma var facebookaholic, hon gav oss ingen uppmärksamhet", och reagera så starkt att radiotjänst inte ens kommer ha råd att skicka brev om inbetalning och facebookudden plötsligt blir trubbig. Vi kommer ha kliniker där folk vars blodcirkulation slutat fungera och vars fingrar blivit spretiga får spendera sin tid, de kan inte tala eftersom de inte haft någon anledning att göra det. De gungar fram och tillbaka. Åkomman kallas facebookius tokigens. På debatt blir en hetsig diskussion och man undrar varför man inte stoppade hysterin i tid. Politiker träder dessutom fram och säger "jag sa ju att det skulle bli såhär". Nu överväger man massvaccin, speciellt för riskgrupper som har en tendens att enbart uppdatera sin status med matintag och väderlek.
.
Nej, låt oss hoppas att vi vet var gränsen går. Man ska utnyttja elektroniken, och följa med i utvecklingen. Men det bästa vi har kommer alltid att vara varandra (i verkligheten). Sådär ja, fick ni en moralkaka slängd i ansiktet också! Varsågoda.

Gullungar

Idag har morbror Sebbe hämtat barnen (det vill säga syskonbarnen) på dagis och haft dem sedan dess. Vi har helt enkelt agerat tvåbarnsfamilj! En liten gnällig fröken, två stora bajsblöjor och en del jag-springer-på-min-lillasyster-och-kollar-om-de-märker-att-det-var-jag-när-hon-blir-ledsen blandat med middag, mys i soffan och roliga lekar så att skratten bara bubblade. Det är våra tisdagar det! Gullungar.

Kisskaos på Aftonbladet?

Men vad göööööör dem? Man kan ju inte visa bilder på Gene Simmons utan att han är Gene Simmons. Jag vet inte hur jag ska hantera att jag nu sett honom utan smink och med tungan rätt i munnen. Fy bövelen vad less jag blir!
Din mamma pressade ut dig i detta format, jag vet det.

Vill-ha-saker

Jag vill ha alla de här helt onödiga sakerna! Men var?

Zz

Ni vet när man sitter på föreläsningen och försöker få öronen att lyssna men är säker på att föreläsaren har sömnmedel i rösten?

WOOORK!!

På onsdag och torsdag ska jag jobba extra på Sköndals apotek, som Sebbes plastsysters man just köpt. Det ska bli kul! Och i nästa vecka ska jag hjälpa min morbror med utskick på hans jobb några timmar. Älskar att jobba, älskar att tjäna pengar. Bra kombination. Ska nog ringa runt lite nu i veckan också till matbutiker och se om de behöver en erfaren kassamedarbetare/extrapersonal, blev riktigt taggad på att börja jobba igen nu :)
Sköndals apotek! Snyggt va?

Tidig morgon

Uppe med tuppen. Har just börjat en kurs där jag bara har morgontider, det är bra för mig! Komma upp i tid, betyder att man måste gå och lägga sig i tid. Rutiner. Jag hoppas verkligen att jag tar vara på det här nu, det är väldigt svårt att bryta gamla mönster!

Some more...

Resten av bilderna ville inte föras över, får testa imorgon.

PICTURES

Vad ska jag ha här? Hjälp mig!

Det går bra nu!

- Mannen har nytt jobb från och med onsdag.
- Jag har börjat inhandla julklappar för att undvika julstressen!
- Känner mig lite piggare och börjar komma igång
- Fixa det mesta grundläggande sakerna hemma i lägenheten
- Börjat arbeta med detaljerna i lägenheten
- Julplaneringen har börjat
- Vi håller på att styra upp Housewarming kombinerat med födelsedagsfirande.
- Mannen har trimmat skägget (lycka!)

Bostadsrättsförening!

Nu har vi varit på ett litet möte med ordförande i vår bostadsrättsförening! Vilken jobb de gör! Jag och Sebbe ska putsa fönsterna i trapphuset i helgen, så engagerade blev vi! Dessutom söker de suppleanter till styrelsen, Sebbe ska suga på den karamellen en stund medan jag anstränger mig på andra sätt - genom att förhoppningsvis bli trapphusvärd med mera. Jag tycker att alla boende borde göra åtminstone någonting! Det är ju våra pengar det handlar om, egentligen.

Panduro

Idag var jag en vända på stan! Gick bara till Panduro visserligen, jag älskar det stället! Underbart mycket pysselprylar, kreativiteten bara blommar i huvudet på en! Jag kom hem med två kassar. En del julklappar som jag ska pyssla ihop, jag älskar sådant, blir riktigt personligt och man får pilla med fingrarna. Sedan köpte jag stickers att sätta upp på vara dörrar, så nu står det Toilet, Master Bedroom, Guestroom och lite hjärtan på dem! Först tänkte jag måla med mina schablonattiraljer, men det är ju bättre om man kan ta bort dem :)

Kungens Kurva

Jag och min svägerska drog till IKEA idag. En söndag, när det regnar. Bra idé! Problemet var bara att hela Stockholm tänkt precis samma sak... Hade vi ju kunnat räkna ut kanske. Men vi tog oss fram, och vi handlade för under femhundra kronor båda två! Nytt personligt rekord? Jag tror det.

Matplatsen i köket

Suddigt och snett! Men jag är supernöjd, det är jättefint på riktigt :) Nu återstår det att måla köksmöbeln och piffa upp bordsdekorationen!

rotmos & krutonger

Storkok på rotmos är vad som händer! Svågern kom med en hel kasse med morötter, potatis och en megastor kålrot för någon vecka sedan nämligen. Han hade odlat på lotten och var snäll och delade med sig! Dessutom har jag skurit upp alla våra brödkanter och snuppar (ja, vi är som småbarn och äter dem inte) för att göra krutonger på fredag när jag har tjejkväll. Menyn för fredagen är än så länge hemlig, men ytterst noga planerad. Ska bli kul att fixa och dona! På lördag får ni veta resultatet!

Heligt

Pappa monterade upp rullgardinen i sovrummet igår. Sov som en stock i mörkret. HELIGT!
.
Idag blir det en tur på IKEA med svägerskan, som det ser ut nu. Jag tänkte bjuda på en liten uppdatering av hur vår hushålle ser ut ikväll nämligen. Ses då!

Vad ska man säga?

Idiot-teve. Av någon outgrundlig anledning finner jag Paradise Hotel amuserande. Jag vet inte om det är det att det är oerhört givande och spännande eller om det helt enkelt är så att jag ibland behöver lite hjärngymnastik. Kanske lite av båda?
Paradise Hotel
Jag vet att jag vill kolla.

C.

Vi har inte packat upp vår kaffemaskin ännu...
...men om jag inte är helt ute och cyklar är detta miraklet som kommer att pryda vår diskbänk och skänka oss små starka koppar kaffe med skummad mjölk.
Kicked our Philips coffee maker's ass, big time.
Classic Reko
Kaffezillapåse. Rättvisemärkt!

Mamma och pappa <3

Idag har mamma och pappa varit här hela eftermiddagen och kvällen. Vi har förenat nytt med nöje genom att hinna med alla möjliga saker. Slängt sopor på återbruket, samt producerat nya. Pappa har tapetserat de sista tre våderna på den ofärdiga väggen, han har dessutom satt upp otaliga saker i betongväggar runt om i lägenheten. Eftersom jag såklart vill ha saker just där det är betong. Sebbe har byggt ihop hatthyllan och monterat upp den medan jag och mamma åkte och handlade. Efter det väntade en sen brakmiddag, lövbiffsragu med pressad potatis och rostade rotfrukter. Nu blir det till att däcka i soffan, vi var ju uppe före åtta i morse!
.
Men först måste jag tacka mina underbara föräldrar, för allt de är och allt de gör. Förutom deras sällskap, och all hjälp fick vi nämligen en kaffemaskin och två superfina blommor. Tack! EN KAFFEMASKIN och rättvisemärkta hela bönor! Love it.

Bajsar björnarna i skogen?

Jag förstår inte hur en människa kan vara så fruktansvärt trött jämt? Jag är alltid trött. Mer eller mindre. Jag var nog en björn i mitt förra liv, jag vill gå i ide på vintern...
.
Nåja, snart kommer Emil och Ida hit. Mannen kommer hem. Och det kommer att bli en trevlig kväll som inte får sluta allt för sent eftersom vi ska upp och vara barnvakt imorgon i Mälarhöjden. Efter det kommer mamma och pappa, de sk äta middag hos oss och hjälpa till att få upp lite hyllor i betongen! Längtar!

Emma

Min syster har varit här sedan igår! Supermysigt. Vi satt uppe halva natten och pratade. Syskon är viktiga!

Morgontrött?

Andra skriver om Dagens Outfit, jag borde definitivt skriva om Dagens Aftonblad.
.
"Tittarna rasar mot tv4" - Idag skriver man om gårdagens nyhetsmorgon, som jag av en händelse faktiskt såg. Andreas Kleerup var en av de som intervjuades angående en teater som har premiär nu i dagarna, där han skapat musiken. Han kunde inte formulera sig, det var som att han hade gröt i munnen när han pratade, och jag hörde ingenting. Textning? - Minns jag att jag tänkte. Jag trodde helt allvarligt att han hade någon form av störning först, eftersom de andra var oerhört proffsiga i sitt bemötande. Men om det inte var så att Kleerup själv kommit till undsättning och sagt att han "bara var morgontrött" skulle jag efter närmare överläggning definitivt trott att han var bäng. Dumt av mig.
Morgontrött?

Minns ni?

Minns hur man satt bänkad och tittade på skärgårdsdoktorn när man var liten? Hemma hos oss satt Svennebananfamiljen samlad i soffan och åt middag framför teven minns jag. Det är sällan det går någon riktigt bra följetong som hela familjer kan titta på numera. Det är antingen Lilla Röda Traktorn eller Overhaulin' eller Top Model. Den största händelsen i veckans tevetablå är att SVT flyttar sina nyheter... Kan för gudskelov inte missa det.

nemas problemas

Aftonbladet fortsätter att bjuda på geniala rubriker.
Idag skriver de: För lite sömn förstör sexlivet - Så undviker du det!
Nihilarians expertkommentar: Sov!
.
Skönt att vi fick det utrett. Nu kan ni med glädje skutta vidare och känna er mätta på kunskap för en stund! Varsågod.

Stackare

Jag har ingenting att förmedla idag. Vad synd tänker ni. Inga bord, inga bilder på tekoppar eller allmänt pladder om de nada. Hur ska ni klara er? Tyvärr finns det ingen krislinje man kan ringa för dessa problem, inte heller någon ångestdämpande medicin som är stark nog. Ni får helt enkelt bita på naglarna så länge.

Löövley

Hittade de här på blocket! Oemotståndliga! Jag ser dem under ett äppelträd ute i en stor vacker trädgård med mycket rosenbuskar. Synd att vi bara har balkongen.

Irriterande

Folk som inte kan ta saker med en nypa salt roar och oroar mig på samma gång. De flesta av dem dumförklarar andra, för att de ska känna sig smartare, och det kan jag absolut bjuda på. Men jag bjuder inte på att man inte kan skratta åt och skämta om allt, för det kan man. - Om man är vettig nog att förstå när det väl är allvar.
Därför hyllar jag Ica-Jerry, därför klappar jag händerna åt Magnus Betnér och alla andra som skämtar om saker man inte får skämta om. Och därför skrattar jag åt mig själv, som gör precis likadant!

Mah sistah

Min syster bor i en studentlägenhet i Uppsala och det innebär en hel del festande eftersom den ligger mitt i stan. Hon postade nyss på facebook att folk som glömt saker gärna får hämta upp dem. Det var bland annat:
hotpants och kalsonger (jag vill inte veta)
nagellack (förfest är rätt ställe att måla tassarna på, det vet alla)
...ett par jeans (????)

Är det fest så är det. Google är lösningen på alla problem.


ångrar mig

Det kliar i mina pysselfingrar! Vi har redan matsalsmöbel, men den är så tråkig! Och liten! Jag hittade de här två på blocket, riktigt snygga. Jag skulle givetvis måla dem vita, och "slipa dem gamla". Båda borden har så att man kan lägga i skivor och ledigt sitta sex personer. Tyvärr ska vi inte köpa något "nytt", men jag ska nog kunna fixa våra! Jag blir bara arg på mig själv för att jag inte tänkte på att det finns massor med snygga begagnade möbler när vi flyttade hemifrån förut! Billigare, snyggare och mer unika! Jag skyller på min generation, vi ska ha allt nytt men ändå så billigt det bara går. Då blir det IKEA's JOKKMOKK-möbel, helt opersonlig men fullt funktionsduglig.
Åh jag ångrar mig! Vill ha dessa vackra insuttna gamla möblerna, vita skulle de bli.

Och hur fin skulle inte den här vara om man Shabby Chickade till den? 250 spänn!

temys

Det är höst. Balkongen är full med färgrika löv och det är mörkt redan på eftermiddagen. Då passar jag på att tända ljus och dricka citronte i min egoboostmugg jag fått av en kär vän.
För det är jag värd!

En fråga med följdfråga.

Hur många dagar om året strejkar fransmännen? 338, och resten är semesterdagar?

Perfekt!

Jag älskar artiklar som denna! Alla rubriker som "Sov dig till platt mage" och "frossa dig i form" köper jag rakt av. Undrar bara när man ska se resultat? Känns som att jag väntat ett par år nu... Jag verkar ju leva precis rätt. Teorier om att man ska stoppa i sig mindre än man gör av med får inte alls lika många visningar på Aftonbladet av någon anledning...

Fördomar.

När jag går ner och handlar på den lokala kiosken känner jag mig som stålmannen. Som att min choklad och min liter mjölk jag bär med hem verkligen hjälper han som har affären. På något sätt tar jag mig rätten att tro att han lever knapert och jobbar arton timmar varje dag. Jag hoppas att han undrar om jag har en hjärnskada men försöker dölja min dumhet med mitt blonda hår. Det skulle kännas lite mer rättvist av någon anledning.
Jag som tycker jag ser smart ut.

That freakin' name!

Jag märker att en del har lite svårt med mitt bloggnamn. Varför valde jag ett så in i helvete svårt och obegripligt ord tänker ni? Det tänker jag också. För hur säger man egentligen? Nihlaran...nihaliran...nihlariana? Med min egen hemmagjorda fonetik uttalas det NE-KHI-LÄR-IAN, nihilarian. Det åsyftar en person som sysslar med saker utan större mening. Sådär, nu var det klarlagt. Ännu ett fall för CSI Miami utrett.
SpiderchickSpiderchick är inte den enda som misslyckats! Men annars är hon felfri, läs hennes blogg!

mah gal

old friends are like old shoes, you love them and do not just throw them away.

tuppjuck?

När jag var i Indien var vi på marknad och hade av någon anledning valt att föreviga denna sekvens.
-
Kul för den där tuppen att hans bror blivit plockad och hänger i en rostig krok, undrar om det var det jag tänkte, det är det jag tänker nu i alla fall.

Hula Hoop

Mary ska hjälpa mig att få köpa en tyngre rockring att slå sönder vardagsrummet med. Jag var grym på det när jag var liten, rock alltså, inte slå sönder saker. Dessutom har jag hört att det är höstens träningsfluga. Klart jag faller för det. Hoppas den blir min! Och tacka snälla Mary som hjälper en ebay-handikappad själ.
Gonna rock it.

Växthuseffekten

Vi har ett växthus på vår balkong som inte tillhör oss. Det bara står där och står, för om vi plockar ner det så kommer ingen någonsin få ihop det igen. Men så kom jag på att jag skulle göra en ritning! Inga konstigheter va?
Riktigt nöjd (att jag inte ska bygga ihop det)

Avis?

Mannen lagade nyss hemmagjorda schnitzlar tillsammans med egenodlad pressad potatis. Jag vill inte göra er för avundsjuka nu, så jag låter bli att tala om att han dessutom överraskade mig med att plocka hem vinterns nya vita marabouchoklad till kvällens mys. Oj, sa jag det där högt? Gråt ut. Det är okej. Det skulle jag också göra om jag var du.
Skämt åsido, hoppas ni har en bra kväll allihop!

word.

Facebook | Sherri Patrick Mertens foton - Loggfoton
Sant.

När Mannen är borta...

...dansar Elin och Ida in fredagen!
.
Snart blir det välbehövligt vin, bad av vovve och förhoppningsvis ska vi väl styra ihop en mysig liten middag för oss tu.
Mannen är borta över natten...
Vi tjejer testar BAG-in-boxen...

Vinter går bort

Folk tjatar om att det snöar?
.
I Stockholm ändrade just löven färg och på dagarna har vi blå himmel. Jag kommer att förneka vintern så länge som möjligt, det var ju nyss midsommar. Just nu är min teori att gröna marsmänniskor med stora öron utfört hjärnkirurgi på vanliga svenskar när de sovit, vilket har gjort dem aningen snurriga. Ingen har ännu motbevisat detta.
Glasgubbarna vinkar hejdå till vinterrykten...

If you liked it then...

...you should have put a ring on it?
.
Många av oss märker alla möjliga ägodelar. När vi är små skrivs våra namn i vantar och mössor för att byteshandeln på dagis ofta inte är rättvist reglerad och styrs av omyndiga. När vi går i skolan märker vi samtliga böcker, för att inte tala om träningsväskor och fotbollsstrumpor. Sedan bråkar vi med våra syskon om den där kajalstumpen som är våran. Min, mitt, mina är ord vi matas med. Men det stannar inte där, i ungdomens dagar börjar vi skriva på papper och noter som som resulterar i ett försök att nå stjärnglans och symboliserar ett tappert försök att glänsa inför andra med vad vi har. Beror på vilka vi är förstås, andra skriver gärna vitt och brett i sin panna att Carl von Linné och Carl XI aldrig pryder plånboken och att pengar inte är någonting jämfört med livet självt. Men det handlar fortfarande om att ha, eller att inte ha saker.
.
Likadant gör vi med människor. Ringmärka din partner genom att låta kärleken flöda genom metallen på din vänsterhand? En hysteri av förlovningar får många att bli gröna av illamående, andra smälter av kärlekens rus. Det finns ingen som bestämmer var seriositetens gräns går, ingen beskrivning som säger när eller hur. Det finns inte heller ett objektivt system som sätter upp reglerna för vad som är rätt, och dömer därifrån. Men visst finns det en sannolikhetslära för samhället? En lära som talar om för oss att de som har för bråttom ofta snubblar, och de som inte skyndar sig förlorar sin chans. Kanske är det just därför många är hysteriska. Att skynda långsamt, att skämta seriöst och att bli äldre men fortsätta vara ung är inte helt lätt.
Har vi ett behov av att sätta våra namn på saker?

100%

Svartsjuka är en sak jag aldrig förstått mig på. Men jag tror kanske att jag börjar göra det nu. Det är jätteobehagligt att man inte kan styra över sina egna och andra människors känslor. Alla gör sina egna val. En anledning till att svartsjuka är både oundvikligt och onödigt. Du kan inte påverka känslor, du har dem bara. Allt handlar om tillit, med hundra procent av den, behöver du aldrig oroa dig. Någonsin. 99 % räcker inte.

Allt.

Idag är en sådan dag då jag uppskattar allt jag har. Jag har en man som jag delar det bästa och det sämsta tiderna med. Jag har många vänner som förgyller livet på olika sätt, och jag har några få som ligger lite extra varmt om hjärtat. Jag har min familj, min släkt och jag har en barndom att minnas. Jag äger nyttjanderätten i en bostadsrätt, jag har möbler och valmöjligheter. Jag har en frys och ett kylskåp full med mat och jag kan köpa några extra saker varje månad utan att gå på knäna. Jag kunde betala mitt eget körkort, som jag ansträngde mig och såg till att ta. Dessutom kan jag för närvarande välja att inte jobba, trots att jag får varken studiebidrag eller studielån. Jag har möjligheten att utbilda mig till i stort sett vad jag vill, kom in på min första sökning på juristprogrammet, allt tack vare att jag skaffade mig bra betyg i gymnasiet. Jag har inte fyllt tjugo år ens, och det här är inte bara resultatet av hårt arbete utan av all kärlek jag haft runt mig. Av allt mina nära och kära hela tiden lär mig, och vad livet självt lärt mig. Det är inte alltid medvind, och jag har inte fått saker och ting serverat. Varje dag gör vi alla olika val som påverkar vår livssituation. En del lätta, en del svåra, en del som vi inte ens tänker på att vi gör. Men jag lever i en tillvaro som jag är oerhört tacksam för. Idag är en sådan dag då jag uppskattar allt jag har.

Little Midge

Ida är jourhem för en liten vovve som kommer från ett dog shelter på Irland. Och hon är så söt att jag önskar jag kunde köpa henne. Man längtar verkligen efter att ha en hund, när man är van vid det. Tänkte att jag också kunde bli jourhem, men tror inte att det skulle fungera, jag skulle ju vilja ha dem allihop. Än mindre lämna bort dem när de fått en familj. Men den här var verkligen den perfekta hunden, precis lagom stor och ruskigt social med alla människor. Ååååh Ida, din jävel <3

Nyss hemkommen, drar en slagg i soffan, säger Midge och glider över på rygg

Farmor och farfar <3

Nu bär det av mot farmor och farfar! Möter upp kusinen på Tekniska, för att sedan bussa ut till Rimbo. Sedan har jag uppfyllt min plikt som barnbarn, haft en trevlig stund samt matat mig med kaffe. Det är ju perfekt! Min farfar är ball, han har köpt en dator med Internet som han lär sig - de har aldrig haft en dator förrän nu. Dessutom håller vi kontakten genom att smsa nu förtiden! Inte illa, om man frågar mig.

Maria Hartman Lucia 2010


Maria Hartman är inte bara en kär vän till familjen, hon är kandidat i Lucia 2010. Maria är mycket vacker, sjunger gudomligt bra och är oerhört omtänksam - kvalitéer som gör henne till Sveriges Lucia 2010! Ingen älskar julen så mycket som Maria och hennes familj, deras hem är alltid fint pyntat och de har trevliga traditioner som innefattar den gemenskap som hör julen till (Marias pappa bär alltid fluga under sammankomster, och jag är glad att meddela honom att i år är det helt rätt modemässigt! För er som älskar udda anekdoter). Det finns mycket kärlek i och runt omkring henne!
.
Men det är inte alltid solsken, även om hennes leende oftast bländar en när man möter henne. Maria är mycket engagerad i människor med ätstörningar. Hon hjälper dem genom att berätta sin egen historia, och delar med sig av sina erfarenheter på området. Något jag finner beundransvärt, modigt och viktigt!
.
Genom att SMSa lucia maria till 72970 röstar du på Maria, samt stödjer ECPAT (arbetar mot barnsexhandel m.m).
Jag tycker att alla som har möjligthet ska rösta på henne! Jag har redan gjort det.
(Man får rösta hur många gånger man vill, 20kr/sms)
.
Marias blogghttp://www.lucia2010.se/maria/
Kandidatinformation: http://www.sverigeslucia.se/kandidater10/maria.shtml

Löv döh nuu vaardagsroomsboard

Nu har vi ett nytt soffbord! Men jag har inte bestämt vad jag ska ha i det ännu, bordet har fyra fack där man kan ha snygga saker som syns genom glasskivan. Jag älskar det! (Även om det kommer gå åt en del glasputs). Ett nytillskott som kostade mig personligen fyrahundra kronor.
LIATORP Soffbord vit Längd: 93 cm Bredd: 93 cm Höjd: 51 cm

Smider planer

Jag är en idébomb ikväll! Har så fruktansvärt bra idéer för lägenheten. Vi får se när de kan bli verklighet, mycket pyssel blir det.

Prins Mode

Ny hyllas prins Daniel för att han klär sig helt rätt. Att han axlat sin roll som prins, och styrt upp garderoben. Men ärligt talat, hur svårt är det? Kostymnisse möter boxerRobert. Kan aldrig slå fel mot truckerkepsen och lädermunkjackan. Inte när man bor i ett slott i alla fall.
Daniel Westling: Från Ockelbo till Slottet!

Trapphusvärd

Som det ser ut nu ska jag bli trapphusvärd i vårat hus! Det låter kanske inte jätteexklusivt, men då ska jag tala om för er att det är det verkligen inte heller. Jag skulle se till att allt ser schysst ut i trappen och att alla följer de anvisningar som finns. Men jag känner att jag vill ta hela värdskapet till en ny nivå. Folk verkar ganska ointresserade av att vi alla är en del i bostadsrättsföreningen, tycker att alla andra ska jobba för deras trivsel. Men jag tänkte att om jag tar mitt ansvar, kanske det kan inspirera fler. Jag har några idéer på gång!
Tänk om vår trapp såg ut såhär, då skulle jag aldrig åka hiss! (vi bor på våning 1, haha)

PappaCafé?

Vem smälter inte när de ser två killar sitta med sina bebisar och fika i ett köpcentrum? Det är 2010, och ändå är det en ovanlig syn. Av flera olika anledningar. Själv tycker jag att det är supermanligt, dessutom kittlar det i fördomskörteln ordentligt. I alla fall på mig. Det får mig att tänka till, för när jag var liten fanns det inte på kartan. Egentligen är det ganska märkligt, vi borde slåss om att få vara hemma med de små. Inte bokstavligt förstås.

Okristligt tidigt

Plötsligt förstår jag varför människor får påsar under ögonen. Det är ett fenomen för alla som stiger upp före klockan sju. Småbarnsföräldrar borde få medalj, i alla fall de som kör den varianten åtta dagar i veckan.

FaceB

ÅÅåååååååååååååh! Jag hatar när jag kommenterar en status på facebook som är som gjord för att kommenteras, då vill ju alla göra det. Men det kommer man på först efteråt. När man får lida. En röd flagg för varenda grej. Än värre är när man själv lägger upp världens roligaste, men ingen kommenterar. Förstår inte varför det alltid händer mig.
Frida är hysteriskt rolig, men här måste jag faktiskt ge mitt funny award till Länspolisen.

Bra start på veckan

Jag och Mannen är 6 respektive 4 år i sinnet. Vi åt pannkakor med glass, sylt och riven choklad till middag. I en enda röra. Men framför allt, vi tjatade om det hela vägen hem på pendeltåget.

######

Det är charmigt att vara lite vindögd tycker jag. Därför är det synd att jag inte har 200 000 unika besökare per dag. Då hade alla gjort sitt bästa i att bli vindögda tills imorgon.

Citygrossen

Igår var jag och Mannen och handlade på Citygross. En affär där det inte är ekonomiskt försvarbart att man som kvinna handlar utan heterosexuellt manligt sällskap. Av flera anledningar.
1) Det är stort, och dina andra sinnen tar över det lilla lokalsinnet du hade eftersom...
2) ...det finns så mycket saker, vem visste att det fanns sidospår på en inköpslista?
3) Det finns stora förpackningar, vilket gör att du verkar tro att du har åtta barn att föda hemma...
4) ...ett tydligt tecken på att du är måttligt förvirrad, och att du behöver en är-vi-inte-klara-snart-suck...
5) att du behöver någon som enbart blir distraherad av den lilla avdelningen med pojklego, inte av allt annat...
6) någon som kan påminna dig om att det finns en begränsad summa pengar på matkontot...
7) någon som ifrågasätter vad vi behöver den där helt oersättliga och billiga diskborsten med tre huvuden till, som du inte sett någon annanstans, i en kulör som går bra mot både kök och vardagsrum.
8) Men framför allt behöver du någon som packar i och bär, samt agerar chaufför.
Är en sådan kvinna som läser kartan upp och ned, frågar om vi åkt förbi de stora bokstäverna redan.
Släpp inte lös mig på Citygross ensam. Bilden är från google och helt irrelevant i sammanhanget.

Tlött

Det blev ingen pråper nattsömn. Först låg jag och tänkte på att jag inte skulle tänka på att jag var tvungen att sova. Sen slumrade jag till, men vaknade av att jag fick för mig att någon gick omkring i lägenheten. Somnade till ett tag igen, innan jag vaknade och var bergsäker på att det var någon som brutit sig in. Med hostan i halsen kunde jag så småning om konstatera att om någon nu hade gjort det skulle jag för det första inte våga gå upp för att säkerställa det, och för det andra än mindre ringa polisen och säga att så kanske var fallet. Det gjorde att jag blundade några minuter till, innan grannen började spola vatten. Va fint tänkte jag, klart att du ska duscha tre på natten. Sedan fick jag ett SMS. Här någonstans började jag spekulera i om människor mystiskt insjuknat i svininfluensan ändå. Det är inte normalt att vara uppe mitt i natten sa jag till mig själv, vaggades fram och tillbaka. Då ringer Mannens alarm. Det betyder att klockan är halv sju, och alla är normala, utom jag. Ska anmäla John Blund till JO, för han jobbar väl på en statlig myndighet? På arbetsförmedlingen? Inte? Hade förklarat en del. Men jag får väl helt enkelt dra täcket över huvudet och stridssova en timme nu då i stället.

liatorp

Varje gång jag och Mannen gått på IKEA har jag suktat efter detta soffbord. Jag älskar det! Och vet ni? Jag hittade en tjej på blocket som säljer det för tusen spänn! Jag mailade min pappa och sa "Snela Tåmten, jag önskar mig det här såffbordet i julklap". Han skrev att det inte var tal om julklappar i oktober men att han betalat min systers tillbehör till Internet i veckan så han kunde bidra med motsvarande belopp. Sexhundra kronor. Vilket gör att det ser ut som att jag köper mitt drömbord för fyrahundra kronor. Nästan så att jag gråter en tår av glädje. Det bästa med Tomten, aka min pappa, är att han är gift med min mamma och att de två tillsammans är de mest underbara föräldrarna någonsin. Inte för att jag den här gången fick precis som jag ville, utan för att de lärt mig att uppskatta och upp till skyarna värdesätta när jag får något utöver all ovärderlig kärlek de redan ger mig. Oktober eller inte.
Snart är du mitt, hoppas jag, fina bord.

Vardagsrumme'

Har varit riktigt dålig på att meddela bilder på lägenheten. Men här kommer lite av vardagsrummet!

Bingolotto

Vet ni att Bingolotto går fortfarande? Det är sant! Ikväll är det Linda Bengtzing som är programledare, henne gillar vi starkt både jag och Mannen. Så vi köpte lotter och har strykpennorna redo. Ska nog gå bättre än sist, då var jag nämligen så liten att jag inte kunde siffror. Det var lite av ett problem, inte minst för min mamma som skulle se till att man prickade rätt.
Nu blir det en bil att sälja till svärfar säger Mannen!

10-10-10

Dagens datum: 10-10-10
Vi människor älskar sådana mönster av någon anledning! Jag med. Men det känns som att jag väntar med att bli allt för exalterad till 11-11-11. Superdatumet. Tänk alla bebisar som föds då, deras föräldrar kommer att dra med datumhistorien på alla stora högtider år ut och år in. Kanske vore något att satsa på för svenska spel, att man ska pippa rätt istället för att tippa på hästar. Om någon snor den idén, vet vi att den var min. Ingen? Nähä.

Fråga tomten

När jag fyllt tjugo får det vara slut på fasonerna att masa sig ur sängen runt tolv. Det är ju makalöst! Halva dagen har passerat, den effektiva halvan dessutom. Jag vill vara den som vaknar av mig själv runt sexsnåret, pigg och färdigsminkad. Tomten?

aoch?

"Den värsta delen kom vid en backe med dålig asfalt. I praktiken gjorde jag fågeldansen nerför den.. fast på inlines med panikslagen blick. Funderade på att kasta mig raklång i närmaste dike, men en morsa och hennes barnvagn var i vägen så det vara bara att åka vidare och be till gud att jag inte skulle ramla och bli påkörd bakifrån."
- skrivet av en kille som just varit på sin första inlinestur.
.
Jag tror inte att jag fattat vad jag givit mig in på... Funderar på om jag ska börja min inlineskarriär med dubbla hjälmar, skydd för speciellt utsatta kroppsdelar och kudde på rumpan. Det kan låta märkligt men jag längtar till våren!


Skor som rullar

Jag och Mannen svängde ner på stan på eftermiddagen för att han behövde nya skor. De gamla är impregnerade i fotsvett redo att möta monsunregn efter ett års användning. Han hittade ett par, snabbt och smärtfritt, sista i hans storlek. Som gjort för att jag skulle få gå och titta på vad jag ville.
.
Vi gled in på Stadium och kikade om det fanns inlines kvar, säsongen är ju så gott som slut. Och jag hittade ett par nedsatta, riktigt pampiga vrålåk. Köpte dem och var världens mest osmidiga människa resten av vistelsen med min dinglande kasse, snärtade säkert av en och annan hälsena på framförvarande på Västerlånggatan.
.
Dessutom träffade vi Johan, Johanna och Ida. Satte oss en stund på Snaps på Medis och göttade oss i att uteserveringen fortfarande var öppen.
"Kan hon, kan jag" - tänker Nihilarian som inte ens lyckades snöra på sig dem själv i affären.

Skönhetssömn

En dag ska jag vakna upp och se ut såhär sa jag till Mannen. Han sa att jag är fin som jag är! Nej det sa han inte. Attans.
Skulle behöva en riktig skönhetssömn för att vakna upp såhär

Svar på kommentar!

Underbara underbara Michaela! Jag kan inte låta bli att dra på flinet åt din kommentar. Den beskriver hur jag ska rulla fram på mina inlines på Stockholms gator. Hur modig jag är för att jag vågar mig på att ta risken att drutta in i ett skyltfönster eller en uteservering. Jag älskar bilden av att jag bor på Stureplan, mitt i smeten. Att jag drar på mig mina inlines till kläder som är så trendiga att de inte ens hunnit bli moderna ännu.
.
Men jag måste tyvärr spräcka den bubblan. Där jag bor har vi vanliga gator, det finns träd och om jag vill se ett får skulle det nog inte vara helt omöjligt. 18 minuter från centralen är en evighet för en riktig Stockholmare, det är rena rama landet. Vi inbitna lantisar måste ha en snedvriden världuppfattning, men den grundar sig troligtvis i att vi fått vänta i en halvtimme på bussen under större delen av våra liv. Katastrof. Förmodligen är det också därför jag vågar mig ut på hjul, har ett par skruvar lösa efter att ha andats ren luft sedan 1990. Men jag tackar för omtanken, du måste vara en toppentjej för du gjorde min kväll!
Inte riktigt det här jag ser från mitt sovrumsfönster!

Önskelistan 2010

Jag skrev just en önskelista! Fyller ju tjugo år lagom till jul och julklappar, och för en gångs skull vet jag vad jag önskar mig. Jag har en känsla av att jag inte ätit tillräckligt med grönsaker för att Tomten ska tycka att jag förtjänar alltihop - men man får önska sig så mycket man vill! Allt är i sin rätta utformning (den jag vill ha), utom porslinet, därför önskar jag mig presentkort för jag kan inte bestämma vilken färg förrän jag står i affären. Det lutar mot rosa dock, förvånansvärt nog! :)

Men mest av allt önskar jag mig en jul med familjen, det är ovärderligt. Klyschigt men sant.

Inte om, när.

När Malin och Andreas skaffar en bebis till, har jag hittat de perfekta moster & morbrorpresenterna!

Lite putt

Varför har bögarna i Halv åtta hos mig min servis? De räckte inte för dem att vara superballa. De ska ha servisen också. Och här sitter jag, helt oball och servislös. Fy vad orättvist.
Jag vill ha rosa ostronskålar i olika storlekar och det stora fatet... Tomten?

En pava kärlek

Sådan morbor, sådan systerson

Näsetippen

Snart trillar min näsa av. Om jag hade varit lika känd som Michael Jackson (eller känd överhuvud taget) hade det varit intressant. Faktiskt. Tänk vad det skulle spekuleras i bakgrunden till det. Kunde det vara min barndom eller hade jag blivit drabbad av den allvarliga sjukdomen Förkylningus snorius Helveti?
I keep on fallin' sjunger min näsa, liksom MJs

Jag visste det.

Det var tur att jag klickade sjuhundramiljonertusen gånger för att få med detta om morotsoppan. Jag visste det.

Planeringsstadiet

Under kvällen har jag spunnit på idéer om hur inbjudningskort till min tjejkväll skulle kunna se ut. Och nu har jag ett resultat! När jag skickat ut dem, i gammal hederlig pappersform, ska jag posta bilder. Men jag kan ge er ledtrådar i form av leopardmönster, höga klackar och snirkliga bokstäver.
Riktigt tjejigt, jag älskar det.
.
Jag vill hålla det litet. Vi ska alla få plats kring bordet för att kunna avnjuta en härlig middag, man ska hinna prata med alla och umgås tillsammans. En härlig middag, godsaker, gott i glasen och lite överraskningar. Det ska vara balsam för själen, mitt i höstrusket.
.
Ta hand om varandra!

Driftsproblem?

Tog sjuhundramiljonertusen år för mig att kunna logga in. Blev lite frustrerad och klickade sjuhundramiljonertusen gånger. Mannen trodde inte att det skulle hjälpa, men det är ju lätt att vara sansad när man inte har det minsta känslor involverade. Jag skulle ju faktiskt blogga om något så viktigt som att jag åt morotsoppa till middag. Kort och gott verkar det vara något fel på blogg.se, åtgärda.
Jag vill säga att den såg ur såhär, men det gjorde den verkligen inte. Och som ni antecknar.

Vojne vojne

Jag är döende. Jag hör hur Skorpan ropar på mig från Nangijala. Jag ser schackspelet, och en svartklädda människa som säger "jag har kommit för att hämta dig". Eller så var jag bara rejält förkyld, som förhoppningsvis gått över innan helgen. Inte riktigt säker.
Jag har sedan länge vandrat vid din sida Nihilarian...

Sjuk humor

Det blir en het natt, närmare bestämt trettioåtta grader. Min feber och jag, och hostan. Det måste ju vara det man menar med en devil's three-way. Och det här är vad man kallar sjuk humor.

Man ska bara ha

När bilder tagna av människor med systemkameror tänker jag att jag vill ha en sådan. Att om jag hade en sådan skulle mitt liv bli lite bättre och jag skulle kunna ta fina bilder hela tiden. Sen påminner jag mig själv om att anledningen till att jag tar kort med mobilen är för att jag alltid glömmer kameran. Den vi har ligger prydligt i sin korg och väntar på att bli använd, precis som den andra vi har och det var också anledningen till att vi sålde systemkameran vi hade. Man ska bara ha allt jämt, märkligt det där.
Om ljuset är rätt, man håller helt still och folk inte rör på sig kan det bli rätt bra bilder. Annars blir de suddigt.

Nihilarian undrar...

Varför har man nästan aldrig tjejkvällar längre? Jag måste göra något åt den saken. Män i all ära, men vi tjejer behöver slå våra vinglas ihop med jämna mellanrum. Utan karlar. Prata sådär mycket att öronen nästan trillar av och man har träningsvärk i käkarna dagen efter. Ni är viktiga!

Shave behave

Nu har jag surfat runt och överallt' är alla hysteriska över kroppsbehåring. Renrakad är tydligen ute och nu ska man vara hårig överallt. Det är naturligt säger man. Klart det är upp till var och en hur man vill ha det. Personligen vill jag inte se ut som chewbacca. För mig är håret på huvudet det enda som ska gå att kamma. Jag känner inte att jag behöver rekonstruera min facebookbild med en "För ett hårfritt Sverige"-logga eller liknande, men nog tycker jag att vi ska behålla rakhyveln.
Hår passar bäst på huvudet tycker Nihilarian utan att vara förstörd av samhället

can we keep him?

Johan, 26, brandman. Vem han är? Mitt vänsterprassel? Nej, min själsfrände! Eller ja... Jag dejtade honom ikväll klockan halv åtta, hans tjej var också med och det var ju lite konstigt sådär... Så jag ville ju visa min bästa sida där i min morgonrock med två papperstussar intryckta i näsborrarna så att inte snoren skulle spruta, skrattade som en gris och har inte duschat sedan igår morse. Med andra ord, jag tror jag har en bra chans. Därför har jag redan gjort upp med Mannen, jag får behålla brandmannen om det är så. Vi har nämligen inga brandvarnare. Och humor kan man inte få för mycket av, jag hörde Mannen säga det, även om läpparna formade helt andra ord precis som i ett tyskt svar på en hollywoodfilm. Märkligt. Jag vet att Mannen älskar min humor, innerligt.
"Carl-Jan, det måste ju vara Timjans kusin!" eller *fräser lök i stekpanna* - Fräsigt va?

Winter White

Varför har ingen sagt att Marabou kommer med vit choklad? Jag som skulle tappa fem kilo innan jul... Undrar om den andra julchokladen finns i år också, den var riktigt god. Känner att om jag skulle behöva välja, alternativt köpa båda, är det en ångest jag kan leva med. Hoho
Älskar vit choklad

Använd tassarna

Idag trillade poletten ned... Vi har ingen bil längre! Det var lite Ågren, men just nu behöver vi den inte tillräckligt mycket för att den ska vara ekonomisk försvarbar. Vi bor arton minuter från centrala Stockholm, ARTON MINUTER, någon måtta får det liksom vara.
Tassarna och kollektivtrafiken är nya grejen

Mickelsmäss

Där jag är uppväxt är det marknad en gång om året. Det kommer folk från alla möjliga håll och kanter till denna trevliga men samtidigt ganska ocharmiga tillställning. Salig blandning mellan trängsel och kära återseenden, lera och mindre kära återseenden. När man var liten skulle man alltid bestämma vem man skulle gå med, och sen på måndagen kom alla med nyinköpta snörhalsband och shabby t-shirts med olika tryck. När man gått runt ett par varv, ledsnat på att höra "alla väskor hundra kronor" och var frussen vankades det alltid våfflor hemma. På något sätt har det varit ett sätt att inviga hösten, och just i år ser jag fram emot att strosa på de gamla gatorna där ute på landet med min pappa. Knapra på en bränd mandel och handla med kontanter.
En tradition med många år på nacken i lilla orten Örsundsbro som är älskad och hatad på samma gång.

Tuva Ebba Ingeborg

Välkommen till världen, välkommen in i kyrkans gemenskap lilla Tuva. Dop är alltid något speciellt, men ditt var helt fantastiskt. Det var intimt, och glatt. Du har mycket kärlek omkring dig, från familj och vänner, men framför allt har du underbara föräldrar. Tack för att jag fick vara med och dela din dag, jag önskar dig all lycka i framtiden.
Bilder tagna av Emma Carlson
Vi är alla barn. Vi behöver alla kärlek och närhet. Vi är alla i behov av andras omtanke.
Mulle & jag

Barbie Brown

Såhär när hösten tagit fart blir man väldigt sugen på att färga håret mörkt av någon anledning... Men det är himla jobbigt att bli blond igen sen. Jag ångrar mig alltid efter några veckor, då känns plötsligt det bruna "dassigt" och trist. Har dock en plan för hösten, den som lever får se!

2005 - x antal sambokilo mindre så att säga...

Hösten 2007

Bänkad

Zumba släng dig i väggen! Idol bränner mer kalorier. Jag har inte varit så manisk tidigare säsonger, haft det som bakgrundsteve eller tittat när jag fått tid över. Men nu är det till att vara bänkad varje idolkväll när klockan slår åtta takter. Skriker och härjar, sliter mig i håret. Skäller på alla som röstar fel... Men röstar inte själv. Jag älskar sådan logik.
.
KVALET
BagarOlle - Den schnygga sårken ger mig rysningar
.
Geir - Oldie but goodie, som Carrie Bradshaw skulle ha sagt
.
Linda - Jag vet inte alltså, men innan hon plattade håret var hon rätt ball
.
Chris - Yeehaw, ibland svänger det, ibland inte. Rutig skjorta går fetbort.
.
Weise - Pappa Arne presenterar ett måste i Idol, precis som Karl-Bertil på julen.
.
Alice - är min stora besvikelse, ochmanslutarlyssnaförattdetärsåmångaord. Du är ju så bra, egentligen.
.
Madeleine - Jag kan inte sluta flina, inte hon heller. Tror det finns ett samband.
.
Jay - Rockin', i like. Men var nog tvungen att göra nummer 2 i pausen... såg ut så...
.
Daniel - Jag äter upp dig sen när du blivit en kändisbakelse, Napoleon släng dig i väggen!

SassaBrassaMandelmassa - Magiskt, men tog nog lite fel på texten ikväll...Lady looks like a dude, är nog mer rätt.
.
JazzLinnea - Gud vad det svänger, man jag får spasm av kvinnan.
.
Minnah - fan...wait for it...tastic
.
Elin - Shit bananas jag minns inte ens vad hon sjöng... Men heja Finland!

Idolkväll Utekväll

Kändis i lekparken

Under cirka trettio minuter idag har jag agerat två-barnsmamma! Inga problem. Men om man var det dygnet runt, året runt för all framtid, skulle nog ett och annat grått hårstrå sticka fram. Jag älskar barn, och det är tur att hårfärg förmodligen finns att ladda ner när det är dags för mig, Golden Praline 2.0 liksom.
.
I lekparken hörde jag en bekant röst. Jösses tänkte jag, helt omodernt, har jag oanade kontakter även på Mälarhöjden? Riktigt så häftig var jag inte. Det var ju Maria Lindström, ni vet hon i Stockholm Boogie och Skilda världar! Vet inte hur många gånger jag tänkte: glo inte. Var normal. Men glo inte rå! Sedan fylldes min kropp med jag-är-en-lantis-och-tycker-att-Bkändisar-är-svincoola-bara-för-att-jag-står-två-meter-ifrån-fnitter. Jag menar hon är så känd att jag trodde att hon var med i Nya Tider, fatalt misstag. Må jag bli förlåten.
Den där Jennifer, vilken skata hon var.
Vad minns du?

RSS 2.0