Din version av sanningen

Ligger i soffan och funderar lite på det här med hur man uppfattar saker och ting. Lika många personer som finns på en plats, lika många versioner finns det av den händelsen som inträffade där. Vad är det som gör att vi fokuserar på en del saker och lämnar ute andra? Det är omöjligt att inte beakta vad vi varit med om, eller inte varit med om, tidigare i livet. Men bland tycks det ju bara vara så att vi ser vad vi vill se och hör det vi vill höra. Kanske, är det inte svårare än så.


Two sides of the same coin.



_________________________________________________________________________________________________


Lördag
Jag och min feber tillbringade natten tillsammans, det blev en het natt, närmare bestämt runt trettionio grader. Inte speciellt romatiskt - vatten istället för vin, alvedon istället för choklad men däremot måste jag fått en rejäl "kyss" för jag hade väldigt ont i huvudet när jag vaknade. Jag hoppas på att avsluta den här affären innan helgen är slut.

Med tanke på sjukdom så missade jag halloweenfesten hos Calle & Wanja. Och dessutom var jag bjuden till Vickan och Bakis, alla vill ha kalas denna helg uppenbarligen. Härligt med pumpalyktor i höstmörkret! Hoppas alla festerna blev lyckade, jättetråkigt att jag inte kunde gå. Jag skulle ju klä ut mig till polis, beslagta alkohol och fånga bovar. Haha!

Tittar på Tre systrar och en mamma. En gullig film om en mamma som inte kan låta bli att lägga sig i sin vuxna döttrars liv. Yngsta dotterna har ännu inte funnit kärleken och nu ska hon bestämma mellan mannen som hennes mamma föredrar och mannen som tar ner henne på jorden. Ingen nagelbitare direkt och vi vet nog alla hur detta kommer att sluta, men på något sätt är det alltid mysigt att titta på en riktig tjejfilm ibland. Det ska vara en enda stor klyscha, så är det bara!

Motigt...

Vaknade imorse med en dunderförkylning, det var ju kul att man fick vara helt pigg i ett dygn i alla fall. Börjar inse att den där tentan kommer att gå åt skogen. Ångest. Det är inte hela världen, men det kommer bli så himla jobbigt över min födelsedag och julen eftersom nya kurser påbörjas. Omtentan är 22 december och nästa kurs tentas 11 och 14 januari, vi har rush på jobbet under hela julen och ja ni hör ju själva att det inte går ihop sig.

Larsson är här och förfestar, Sebbe och han ska vidare på fest senare. Jag ligger i soffan med en filt och väntar på idol, efter det ska jag sova för att orka gå upp i morgon. Det är tacksägelse i kyrkan, där de läser upp de nyligen avlidnas namn, så vi ska åka dit med tanke på morfar (på Sebbes sida) som for till himlen nyligen. Hoppas jag mår bättre verkligen, även om jag följer med oavsett dagsformen, viktigt för familjen och framförallt för att stötta Sebbe.


Bröstcancergalan

Ringde och bidrog med pengar till Bröstcancerforskningen igår. Blev helt tagen av den familjen där först mamma och sen två av tre systrar drabbats, bara en av dem överlevde. Systern som inte klarade sig var 28 år gammal, det känns fruktansvärt orättvist. Lika så när barn får cancer, till jul ska jag skänka en slant även till den forskningen. Cancer över huvud taget är något jag inte önskar ens min värsta fiende.




Stenfalksgränd

Lägenheten! För er som inte varit här än och tittat runt eller druckit Stenfalksgränds eminenta pulverkaffe.  Det saknas tavlor och dekorationer på de flesta väggar, men det kommer, man måste tänka noga (6 månader?) när det är betong överallt :)

Vardagsrum, bänk med TV till vänster (Vi har önskat oss eiffeltornettavlan från IKEA av tomten för att sätta bakom soffan!)

Vardagsrum, ett litet kontor i hörnet för mina juridikstudier


Sovrum, sköldpaddorna "på" andra väggen tillsammans med lilla 32"-TV:n och speglar


Matplats


Köket (Inkl. den rena disken på tork från igår, haha)


Hallen, klähängare och skoställ till vänster bakom dörren


Toaletten


Toaletten

Onsdag, ha det gött hej!

Uppställning på Stenfalksgränd klockan 08.00 för att ta IKEA-påsarna med sorterad tvätt till tvättstugan och tvätta. Nu är tvättkorgen tom! CHECK. Därefter susade vi till COOP för att fylla skåpen hemma. CHECK. Fick avstämning för tredje gången i rad - diffade på en plastpåse (som jag egentligen ska få eftersom jag är personal, men det glömde jag ju såklart). Det betyder att det blir avstämning igen inom kort, inte bra. Det roliga är att när jag ska handla själv så är jag helt förvirrad: glömmer lämna scannern och medmerakortet, har lyckats tagit fel kuponger, fel pinkod osv. - Den där kunden som man undrar om den inte behöver en personlig assistent när man själv står i kassan, haha.

Väl hemma igen städade jag toaletten (CHECK) och sen  tog jag mig an diskberget vi samlat på oss sen i lördags , förstår ni, sen i lördags!! (vi diskar varannan dag vanligtvis). Jag har ju mått dåligt och det var inte förrän igår jag började pigga på mig. Igår, dagen då vattnet var avstängt mellan 9-21 på grund av vattenläcka hos grannen. Diverse svårigheter att diska med andra ord ! Men nu är disken gjord i alla fall, riktigt skönt. CHECK. Jag hatar verkligen när det står saker framme, det är bland det värsta jag vet vågar jag påstå.

Imorgon ska jag städa resten av lägenheten, för att sedan kunna sätta mig ned i lugn och ro med böckerna och börja plugga inför tentan. Det är alldeles för sent nu, men är jag i bra skick i en vecka framöver så tror jag nog att jag knipa åt mig ett godkänt. Känns tråkigt dock, hade velat satsa på ett högre betyg, skulle ju tydligen inte vara omöjligt att få AB på den här kursen hörde jag. Men så kan det vara ibland! Har ju haft lite otur hela hösten, så jag tänkte om jag förbrukar den nu så kommer det gå toppen på civilrätten (1) nästa termin.

Sen måste jag ju berätta vad jag drömde inatt, det höll jag på att glömma! Jag drömde att jag var uppåt landet hos min magister jag hade i årskurs ett i grundskolan. Hela hans familj hade gympapass och löpträning med mig ute på deras gata, alla fullt iförda träningskläder, till och med lillskruttan. Därefter byggde vi koja, snickrade en altan och målade staket för att sedan gå in och baka (kommer inte ihåg vad, men det känns som att mönstret säger att det borde varit Nege..eh...Chokladbollar). Jag minns att familjen var väldigt kärleksfull och det inte  var en lugn stund utan bara tusen aktiviteter på gång dygnet runt. Vad som bör nämnas är att Pontus, som min före detta lärare heter, har fyra döttrar - och en blogg (http://4dottrar.blogspot.com/). Jag läste nämligen den innan jag somnade så jag anar vad att min hjärna hämtat inspirationen, aldrig har jag läst om en familj som är så aktiv på alla de sätt och vis. Det tycker jag är beundransvärt, och det tyckte uppenbarligen min hjärna också!

Ha det gött, hej.

Det var väder idag med!

Idag har jag varit utanför lägenheten! Jobbade fem timmar nu på kvällen, det kändes bra att komma ut lite även om jag är helt slut nu. Fick bekräftat att det faktiskt var fel på min lön senast och att de pengar som fattas kommer på nästa månads utbetalning! Bra timing med tanke på att jag var beordrad sängliggande i helgen och missade tio timmar dubbel lön och två ordinarie timmar. Hur som helst, när jag väl på Coop så passade jag på att köpa den nya chokladen från Marabou med smak av jul, "vinter" som den så fint heter. Den var okej, inte det godaste jag stoppat i mig men fortfarande god. Det var nog inte den sista om jag säger så, kul idé!

Inatt släpptes ett nytt avsnitt av One tree hill , I and love and you, som jag såg på eftermiddagen. Det var ett utomordentligt (bra ord för "Hänga gubben"?!) bra avsnitt, blev lite tagen faktiskt och fick en funderare. Härligt!

Sen har jag och Sebbe varit duktiga och sett över ekonomin idag, samt betalat räkningarna. Vi hittade lite saker att spara in på (Jag ska dissa SJ, vi ska börja cykla korta sträckor istället för att ta bilen, Sebbe ska sluta röka och jag ska börja med matlådor på heltid) men jag måste faktiskt säga att vi är väldigt duktiga överlag. Sebbe är snart tillbaka i arbetslivet så duktig, social och arbetsam som han är. Tills dess klarar vi oss bra, tack vare att vi har sparat ihop en varsin buffert! Det är verkligen att rekommendera, det gör att det inte blir någon ko på isen om man blir arbetslös för en kort period eller om det kommer upp några oförutsedda utgifter.


Guldkornen

Syster & jagÄlskling & GuffaMalleMamma & pappa

Finbesök

Imorse kom mamma hit och lämnade Tova som sedan har spenderat hela dagen tillsammans med mig och Sebbe här på Stenfalksgränd. Först sov hon emellan oss i sängen och sen gosade vi i soffan med täcken och kuddar (Mamma skulle bli galen, hihi). Men nu när hon var på besök kunde jag vara den där snälla, inkonsekventa matten som har lägre rang än hunden men otroligt många pluspoäng utan att skämmas! (inte för att jag var konsekvent när jag bodde hemma men...) Riktigt mysigt var det i alla fall, saknar att ha min vovve runt mig.



Nu på kvällen var jag och Sebbe över till Calle och Wanja, kikade på framstegen i deras nya lägenhet. Jättefint! Det var kul att lämna huset lite, men jag blev trött direkt när vi kom dit och somnade en stund i sängen. Kunde inte hjälpas! Väl hemma igen så startade vi TV:n, precis som varje gång vi gör det är det "Pedros ande", varje gång! Vi zappar förbi det som vanligt och det verkar som jag fastnade på Roast på Berns på femman, ett program där man kastar skit på varandra och där humorn ungefär en gång på tio går hem (Där "en" är en synonym till Magnus Betnér).


Godnatt

Sön-dah

Jag är så less på att bara ligga stilla hemma och vänta på bättre tider. Det är så fruktansvärt frustrerande att vara så trött dygnet runt, jag hinner knappt gå upp innan ögonen blir tunga igen. Man blir som en klump rent fysiskt, och utmattad psykiskt. Uh-uh.


Det är inte lätt, när det är svårt.


(Bild tagen från google)

Jag tycker att den här bilden är klockren! Livet är bra orättvist ibland, och då blir vi alla lite av ett barn igen - inte minst när det handlar om kärlek. Ingen vill sitta bredvid, vara förloraren, och se på. Det finns en del som inte vill erkänna att de drog de kortaste strået, en del som skyller på andra och sen självklart de som gräver ned sig totalt. Det fascinerar mig hur vuxna människor kan bete sig gentemot varandra, hur vi fungerar för att skydda oss själva. För sanningen är ju att någon alltid drar det längsta strået...

Ja då ses vi på lördag nånstans!

Vaknade vid ett, vet inte om det är medicinen som gör mig så trött. Inte för att jag har något att passa nu när jag ändå bara få ligga hemma och vila. Vi kunde hjälpt Calle & Wanja med flytten nu, men icke sa Nicke. Det ska bli kul att se hur det blir när det är klart, ni river väl tapeter och andas in spackel vid det här laget.

Lördag idag i alla fall, det betyder Körslaget med lottodragning. Jag har varit så förbannad på denna lottodragning, ett irriterande avbrott mitt i programmet för att det ska bli några tittare. Sebbe och jag har nu köpt en sån lott (helt plötsligt stödjer vi alltså avbrottet), men då blir det ju plötsligt kul! Förra veckan vann vi 40 kr, den här veckan tänkte vi ta hem de här 171 miljonerna (som ingen någonsin vunnit för att oddsen är fruktansvärt dåliga?). Önska oss lycka till!

Jag vill även passa på att gratulera Sanna & Fredrik ännu en gång till lilla prinsessan Neija, vilken skönhet :) Vi ser framemot att träffa er alla tre när ni fått ordning på allt vad bebis heter. Stora kramar

Kärlek!


(Bilden är tagen på Philadelphia International Airport, vi var på väg till Ocean Beach San Diego)
  • 5 år sedan vi träffades
  • I 4 år har vi hörts av i stort sett varje dag
  • I 2 år har vi varit tillsammans
  • I ett halvt år har vi bott i ihop
Listan byggs på :) Vi får väl se vad nästa steg blir...

Plåsterkåken

Åkte in med ambulans i natt till sjukhuset. Hade fruktansvärt ont i lungsäcken, innan de kom så visste jag inte var jag skulle ta vägen. Väl på sjukhuset lugnade det ner sig och jag fick lite nya råd vad gäller de smärtstillande tabletterna. Fick åka hem efter en stund och sov till fyra på eftermiddagen, Sebbe kom in då och då och gav mig medicin såklart men jag hade nog kunnat ligga kvar längre om han inte sagt att det var dags att öppna ögonen en stund då. När jag gick upp insåg jag att jag hade fem stycken EKG-plåster kvar, blev riktigt snygga klistermärken överallt. Sen ser jag ut som en sprutnarkoman i armvecken också. Känns riktigt jobbigt nu eftersom jag skulle jobbat i helgen, samt tentaplugga fram till tentan. Vad som blir närmaste två veckorna är osäkert, det som är säkert är att Sebbe är världens bästa sambo som verkligen tar hand om mig. Thank you

Ikväll blir det idol och sambomys i soffan. Passionsfrukten ligger i fruktskålen och väntar på mig i denna stund! Hoppas idolerna är bättre ikväll, varit lite besviken de första två programmen faktiskt. Härligt med rocktema!

50-11:e försöket

Ja, men då var det dags att köra igång med bloggandet - igen. Förhoppningsvis ledsnar jag inte efter två veckor denna gång! Tänkte skriva om mitt liv, kanske inte dra det så långt att jag talar om vad jag har på mig och äter till frukost dagligen, utan helt enkelt lite vad jag pysslar med!


Spenderade första fem timmarna av dagen på akutmottagningen i Enköping. Kom dit med svårt att andas och ont i lungan, kom hem med smärtstillande. Blev en eftermiddag sovandes med sambon i soffan, han var lika trött som jag och hade inte riktigt räknat med att gå upp klockan åtta en ledig dag. Hoppas jag är bra nog att börja tentaplugga i morgon, mindre än två veckor kvar nu. Känns som ett enda snurr, vi har hunnit med så mycket sen i augusti, var ska man börja? Stress


Carpe diem?



Ljuset faller på i takt med kroppens återuppståndelse
Den rika välbekanta rutin tjusigt rinner av
Svalget tillfredställt av tilltag i tankens förundran
Harmonisk panik överöser inte ens likgiltigheten
Det är doften av en ny morgon
av vardagens till synes ändå halvdana charm

 


RSS 2.0