Päpplepaj

Mannen var lite less på eftermiddagen, och det kan man ju vara ibland. Precis som jag har han känt sig urtrött, är det vädret mån tro? Funderade på vad jag kunde göra för honom, så nu har jag bakat en äppelpaj åt honom tills imorgon när han kommer hem :) Alla vet ju att man blir pigg och glad av socker!
.
Jag tar kväller nu, somnar i soffan... Förrådet får sköta sig själv tills imorgon. Undrar om jag hinner bli klar imorgon. vore ju guld :)

FLER BILDER


TRÖTT SOM EN GNU

Bananas vad TRÖTT jag är idag! Jag behöver kaffe och socker, och det är NU. Lyssnar på pass the jazz och jammar loss för att vakna till (och väcka alla andra i huset, schysst granne).
.
Just hemkommen från skolan, dags att göra klart förrådet. Skulle vilja åka till IKEA ikväll, undrar om Malin är på. Vi har nämligen sagt att vi ska åka tillsammans! Förmodligen är det lite för spontant för en småbarnsmamma att bara sticka iväg sådär. Mannen är på loge ikväll, han ska byta till Stockholm när han klivit upp en gradbeteckning och är därför med där ikväll. Jag hoppas på fler stora tillställningar, behöver garanterat jobba mer på min foxtrot och mitt gubbcharmande. Sen får jag ju ett tillfälle att använda alla mina hundra klänningar! Även om det bästa med klänningar alltid kommer att vara att köpa dem. Hoho

Mannen går till barberar'n

Mannen rakar nu sitt huvud och sitt skägg, medan jag sjunger delar av EMD:s Baby Goodbye: gone gone GOOONE! Detta är lite av lycka för mig, sen ska han gå i kostym till jobbet imorgon så jag måste nästan gå upp tidigt och spana in honom. Hoho. Kort hår, kort välfriserat skägg och svart kostym det är det som är grejen. Inte tomte meets viking-looken, den går fetbort. Snygg man, glad fru.


Mangårsvägen part VI - Förrådet

Nu har jag träffat min Ida! Hon kom förbi och tog en kaffe efter skolan, vi snackade skit i någon timme sådär och hade en helt okomplicerad stund som man bara har med sina bästa. Skjutsade henne till pendeln, hämta upp mannen och körde till Kungens Kurva. KÖRDE. Och som jag körde! Sebbe och jag blev för ungefär tio sekunder osams innan avstigning. Jag skrek åt honom att han kan minsann inte säga hur jag ska köra när jag inte känner bilen! Kom igen, kört med den i fem minuter liksom, inget hum om hur stor den är eller hur den fungerar. (Det var ingen fråga om risker, utan om att jag hoppade lite när jag skulle skena iväg och att man kan använda andra växlar med den där superbilen). Så nu ska jag socialt bonda med bilen några vändor, sen blir det hon och jag. Mot världen. Märk väl att passagerare som klagar får stiga av. Jag är ny förare, jag vet om det, och jag lär mig fortfarande. De flesta som klagar kör dessutom sämre själva och där med basta. Det finns ett undantag: om man fasar för sitt liv, får man givetvis säga till. Eller om man har ett bra tips, helt sonika utan attitude. Hoho
.
Handlade nytt duschdrapperi, blev zuperbra! Hittade även sandpapper till mannen som ska slipa tapetskarvarna tills på fredag när pappa kommer.  Och sedan blev det lite fler kartonger till förrådet och två orkidéer (49:-/st på IKEA idag, MÅSTE HA, synd att man bara fick köpa två). Kollade även på den lila mattan på rusta, men den var slut. Hmpf.
.
Ikväll ska jag fortsätta med förrådet. Sen ska vi lyfta ut vitrinskåpen i v-rummet, dels för att jag ska kunna plocka upp i hyllorna och dels för att Sebbe ska kunna slipa i sovrummet. Det finns att göra, men man börjar ju se lite resultat här:) Bilder på walk-in-closet och förråd kommer upp imorgon! :)

Idas tappra försök

I flera dagar har Ida försökt ta sig hit.
.
I onsdags skulle hon komma, men blev tvungen att jobba.
I torsdags skulle hon komma, men jag minns inte riktigt varför hon inte kom.
I fredags skulle hon komma på dagen, men kom på kvällen när jag inte var hemma längre.
I lördags skulle hon komma, vi hade till och med dukat fram åt henne, men det kom upp något annat på vägen.
.
Det är verkligen inte lätt när det är svårt! Förhoppningsvis kan hon hälsa på något nu i veckan, vi som bor så "nära" varandra :) Hoho

Citat från Mangårdsvägen

Uppdrag: sätta upp lampan i kontoret
*Ställer sig på sängen, håller upp lampan för att försöka få i sladd och fast kroken*
Elin: Emma? Kan du tända, jag ser ingenting!
Hade nog andats in lite mycket Cillit Bang där... Hoho

Mangårdsgatan part V - BILDER

FÖRE (Det är bilder från visningen, inte hur det faktiskt såg ut när vi kom)
EFTER*
*Efter-bilderna är tagna med mobil och före-bilderna med en systemkamera
_________________________________________________________________________
KÖK
FÖRE (Innan vi började röja)
KÖKET PÅ VISNINGEN


EFTER




Kvar att göra i köket:
-Tapetsera väggarna
- Sätta upp en hylla vid köksbordet
(På samma sätt som vi hade på Stenfalksgränd för er som minns och har hängt med länge)
- Eventuellt önska sig en ny diskmaskin av Tomten, har hittat en som är billig och fått superbetyg!

Mangårdvägen part IIII - Badrummet

Nu har jag skurat toalett hela dagen, trots att Mulle var en stjärna och hjälpte mig flera timmar här om dagen. Det var lite skitigt. Fläkt, rör, badkar, nere mellan golv och kakel, kakel, golv, duschbrunn, tvättmaskin har jag förvandlat, sen förstås handfatet igen eftersom jag grisade ner det under tiden. Men mest fascinerande var det nog när jag skulle skrubba bakom badkaret, tog bort fronten och sen drog jag fram hela konkarongen. Vet ni vad jag hittade där? Ja, förutom barnleksaker (vi vet alla hur mycket bredde ut sig i badet när man var liten) så gjorde jag ett arkeologiskt fynd. Nämligen en 200 grams chokladkaka! Inte fick jag bada med sådana när jag var liten tänkte jag, och grät lite. Mest inombords. Hoho
.
Sen har jag plockat in alla saker i skåpen, fyllt på tvål i tvålpumpen, sorterat ut saker som inte längre ska vara i badrummet och satt upp nya fräscha handdukar. Känner mig helt nöjd tills vidare.
.
Vad som återstår i badrummet är:
Köpa...
- nytt duschdraperi, i vitt
- en badkarsbricka
(för att det är helt totalt onödigt, men jävligt snyggt)
- en vit bänkskiva
(Om min pappa till Byggare Bob kan lösa gåtan med att flytta och vrida tvättmaskinen men ändå får slangar och sladdar att räcka till och sitta på rätt sätt, vill jag ha denne monterad på väggen parallellt med badkaret.)
- svart kakeldekor
(Rädda oss i från det gröna, eventuellt också det rosa. Tack!)
- Silikon
(Ta bort ett par av alla (hundra miljoner) krokar och hängare som sitter där inne och täppa igen hålen)
- Något förvaringsliknande att ställa på (den potentiella) bänken

Bissingarna

Jag läser ett antal mammabloggar och nu tänker jag stolt berätta att nästan hela min visdomstand på höger sida har poppat upp! Den har gått och dragit benen efter sig länge nu den där. Hoho

Mangårsvägen part III - Finding living room

Ikväll så började inte produktiviteten förrän efter klockan tio. Eller ja, vi var och storhandlade på eftermiddagen så det var ju inte helt sant. Tvåtusen kronor i påsar fick vi med oss hem. Man vet att man har storhandlat, när man är ensam i kassan och ändå ställer folk sig någon annanstans för att de inte orkar vänta... Och hur orutinerat var det inte av mannen att ta sex påsar när vi behövde sju? Haha. Det är något speciellt med första handlingen, har för mig att vi handlade ungefär lika mycket när vi flyttade till Stenfalksgränd.
.
Här hemma har jag nu "dekorerat" köket lite och sen hittat större delar av vardagsrummet. Det går framåt mina vänner! Vet att alla vill se bilder, inte bara läsa om förändringen, men jag hittar inte sladden. Bilder kommer, ska försöka hitta den imorgon, håll er uppdaterade :)
.
Mannen lagade mat ikväll, det blev CocaCola-gryta. Om du hörde rätt? Jajamänsan! Gryta på Cola, supergott! Det var svärmor som hittade det receptet i någon tidning. Jag rekommenderar att ni söker på det och testar!

Från Örsan till Flempan

Följde med syster igår till Örsan på fest, det var supertrevligt! Åkte via Uppsala dit och fick se nya stationshuset, snajdigt. Kändes nästan som en minivariant av en flygplats, snyggt och blankt. Festen var underbar, vi hade trevligt allihop, satt runt köksbordet hela kvällen. Klockan fem vinglade vi någon kilometer och sov hos Mulle. Edward konstaterade att väggen var vågig där på natten, men ni kan vara lugna för den tycks ha jämnat ut sig nu på förmiddagen igen.
.
Väl hemma möts man av en stank av fotsvett. Och nu sitter jag här i den halvt ihopmonterade soffan och undrar var jag ska börja plocka härnäst. Förrådet? Vardagsrummet? Städa klart toaletten? Åka och storhandla? Slänga sopor? Åka till IKEA och handla resten som behövs?
.
Ikväll är det reggaefesten, men jag har valt att stanna hemma. Jag ska plocka här så vi kan bli klara någon gång. Det börjar dessutom bli lite bråttom eftersom tapetskarvarna ska sandpappras bort också innan pappa kommer på fredag. Också. Också. Också. Många Också'n just nu :P
Psst. Vi bor på Mangårdsvägen, inte på Mangårdsgatan! Jag vet inte vad jag heter eller var jag bor uppenbarligen!

Mangårdsgatan - part II - Dust Busters

Idag kom syrran och Mulle hit! Jättetrevligt, även jag omedelbart satte dem i arbete tills vi lyckades hitta kaffebryggare och diverse tillbehör för att kunna bjuda på en kopp kaffe. Mulle anmälde sig frivilligt att ta toaletten, och innan hon hann ändra sig så satte jag kalkrengöring och svampar i händerna på henne. Haha. Syster tog sig an klädkammaren, hon är helt fantastisk på att sortera saker den kvinnan. Nu är det tip top där inne! Mulle som fick lite mer av Mission Impossible, hann med allt utom golv och badkar. Det skiner på rätt bra där inne nu! Tack för all hjälp tjejor!
.
Syster sover över här, och ska få styra upp förrådet i morgon. Jag ska bli klar med köket (nej, jag är inte klar än). Men nu är kylskåp, alla luckor, alla skåp invändigt, ugn, fläkt, ventiler och galler rengjorda. Jag har även börjat plocka in saker i skåpen liksom bytt handtag på luckorna (de andra var hemska, uuh, även om Andreas tyckte att det fanns lite originalvärde i dem. Haha). De påminde om sådana som fanns på alla fritids på 90-talet...Halvrundade stålhandtag...
.
Ikväll har vi fått styr på halva soffan och riggat upp TV:n. Har ätit godis och tittat på film. Alldeles lagom lugnt eftersom Sebbe är sjuk, och Emma är lite krasslig. Känner att jag kommer åka på något innan denna helg är slut. Men jag hoppas att osen från diverse rengöringsmedel skrämmer bacillerna! Hoho
.
Kommer bilder när det är klart! Hoppas att ni är nyfikna!

Mangårdsgatan - part I - köket

Idag har jag alltså börjat reda här på Mangårdsgatan! Mitt storhetsvansinne sa att jag troligtvis skulle hinna ganska långt, men det blev inte riktigt så. Jag har skurat kök, men har inte mer än passerat halvvägs!
.
Avklarat:
Ugnslucka
Spisknappar/spishäll
Spisfläkt (själva filtret står och gottar sig i rengöringsmedel)
Lucka för plåtar
Diskat plåtar (I badkaret, haha)
Kryddhylla
Skåpluckor (inte riktigt alla ännu)
Micron
Diskbänken/kaklet ovanför
Undersida av skåpen
.
Detta tog alltså över fyra timmar, helt sjukt. Fick gno som jag vet inte vad och ändå är det inte riktigt rent på vissa ställen (bland annat uppe i spisfläkten). Vet inte riktigt vad jag ska göra, men ger det en omgång till i morgon.
.
Att göra:
Invändigt i ugnen
Spisfiltret
Kylskåpet
Alla skåp invändigt
Skura golvet
Skura under kyl och frys
Kolla hur det ser ut i diskmaskinens filter, rengöra vid behov
Torka i fönstret
Packa upp i skåpen
Sätta upp gardiner
.
Tyvärr kan jag inte piffa så mycket förrän nya tapeterna är uppsatta. Känns bara dumt att lägga tid på det när allt ändå måste tas ned igen snart. Pappa kommer och hjälper till om två veckor, då ska sovrummet och köket förhoppningsvis bli klart. Hallen och korridoren får bli nästa vända, men om inte allt för lång tid hoppas jag.
.
I morgon kommer Mulle, syrran och Ida hit efter lunch, de ska hjälpa till att styra upp här hemma! Förrådet ska packas och sorteras, likaså klädkammaren, badrummet ska skuras och förhoppningsvis ska vi hitta någon form av vardagsrum här i huset. Just nu betvivlar jag dess existens nämligen.

Moneywise?

Varje månad ska det betalas räkningar! Oftast ser jag det som en bekräftelse på att man har koll på läget. Det ryms ingen ångest, utan snarare en stolthet att man kan betala för sig. Men inte denna månad. Tvi vale på räkningen för låsbytet på gamla lägenheten. TRE-TUSEN-NIO-HUNDRA-ÅTTIO-TRE (3983) kronor kostade det. Men är huvudet dumt får plånboken lida, som min morfar hade sagt. Undrar dock fortfarande vad som hände med min nyckel. Känner mig lite sådär ångestfull som när han på barnprogrammet hade tappat Joppe och man visste inte riktigt vad man skulle ta sig till, samtidigt som man var jävligt irriterad på denna slarviga pojkspoling.
.
En hel termin utan CSN har jag framför mig dessutom, man får ju givetvis inte pengar från dem om man läser samma kurser igen. Helt logiskt. Det blir spännande att se hur lite man faktiskt klarar sig på, blir till att planera och dra in på onödiga kostnader. Bra erfarenhet! Ska se till att skaffa mig ett extrajobb, tjäna ett par ören i månaden. Dumt att använda alla sparpengar om man inte måste. Håller tummen att det går toppen med allt, känns riktigt bra att få börja om från början. Jag ser verkligen den här flytten som en nystart i alla kategorier. Det gäller att göra vägval, och helst ska man gå framåt, det tycker jag verkligen att vi har gjort! Keep on walking :)

Älskling, har du sett min ena strumpa?

Detta är alltså vad jag har att handskas med! K-A-O-S

Rätsida på avigsidan

Nu har jag bestämt mig! Jag ska läsa om termin 2. Avgörandet kom när jag idag fick reda på att det inte drabbar fortsatta studierna på programmet. Det är bara att registrera sig i vår, man räknas som förstagångsregistrerad och allt blir som vanligt igen.

Stockholm, baby

Nu bor jag i Stockholm. Kunde inte hålla mig längre, saknade mannen som en gnu. Har inget internet ännu, utan får gå ner och låna hos Malin och Andreas sålänge. Vi hörs när stordåd skett, med början onsdag eftermiddag!

Kräftskiva

Igår var det kräftskiva hos Bodins! Mycket trevlig tillställning med en nätt skara. Vi åt räkor och kräftor, "ollonbröd" (såg ut som ollon) med kryddost och sen till efterrätt blev det en oslagbar körsbärstårta. Vi åkte inte därifrån förrän vid ett, och jag skulle köra hem. Smög fram på vägarna, man är ju livrädd att det ska komma upp ett rådjur eller liknande mitt i svarta natten!
.
Kvällens citat: "jag lovar, den åt fallskärmar asså! Det är sant!"
Grundat i att Tim fått lite mycket av det goda och kopplade ihop samtalsämnena sådär underbart klockrent. Vi hade tidigare pratat om fallskärmshoppning och nu pratade vi om hundar - om jag inte minns helt bananas. Jag vek mig dubbelt tillsammans med mulle, medan de andra inte alls förstod om ens noterade uttalandet.
.
Kvällens tankenöt: Vad heter kräfta på engelska?
Kom inte på det. Kom på alla andra liknande djur, men inte kräfta! Crayfish

Eiran

Eira är barnvakt åt mig medan de andra är på tippen och slänger skräp! ;) Söt liten fia, just nu går hon runt och sjunger med en fleecetröja på huvudet. Mosters lilla trollunge.

Hoppas det går vägen

Imorgon är det tentaskrivningar, en på morgon och en på eftermiddagen. Den på eftermiddagen har jag lite som lämnat åt sitt öde. Känner mig nervös och oförberedd till den första ändå. Jag har pluggat, men jag känner inte att jag varit tillräckligt fokuserad att jag verkligen fått in allting. Förlitar mig mycket på böckerna, som man får ha med sig. Enkelt säger ni nu? Nej, svårare. Dessutom känner jag inte den där positiva stressen, den där känslan av "vad har jag glömt?" istället för "undrar hur mycket jag kommer ihåg". Hoppas dock att det räcker till ett godkänt, då får jag kliva på termin 3 och det vore ju helt underbart! Har lovat mig själv att satsa järnet om det går vägen. Nu finns det inget som kan stoppa mig! Bor i stan (nära södertörns bibliotek) och har en sambo som tar ansvar hemma, arbetar samt är oerhört peppande. Jag kan inte klaga på något! Vinden har vänt. Oavsett löser det ju sig, det tar bara längre tid... och kostar mer pengar...

Elin - lägenhetsägare

I eftermiddag ska jag till banken med mina föräldrar. Det är nämligen dags att betala lägenheten! Om ett par timmar äger jag en lägenhet. Ballt va? Eller om man ska vara juridiskt riktig så äger jag nyttjanderätt i del av en fastighet vilken ägs av föreningen som jag blivit beviljad medlemskap i. Jag är väldigt nöjd över att innan tjugo års ålder ha investerat i en bostad, och inbillar mig att det är smart. Vi får väl se hur läget ser ut om fem-sex år, ska följa utvecklingen med spänning.
.
Mycket ansvar, men mycket frihet också! Jag tror att det kommer att bli dunder :)

Dille på lila

På önskelistan:
Martiniglas MOLLY i lila från Åhléns. Snygga och goda att dricka ur (6st)
Dricksglas SAFTIS i lila från Indiska. Snygga och stilrena (12st)


I HAVE A BRILLIANT BEYOND BRILLIANT IDEA!


Den här otroligt uppfriskande, ljusa, varma och fräscha färgen är det i nya vardagsrummet. Inte så fetch om man frågar mig som skulle vilja måla hela världen vit, eller i det här fallet tapetsera med en randig vit tapet för att få ljus och högre i tak! Men nu är det såhär att det är precis nygjort, och det känns onödigt att göra om det när det finns annat som behöver prioriteras. Har klurat, som jag har klurat. Så kom jag på det. Ska liva upp det hela med lila! Klarlila! Allt annat i stort sett (kök, hall, korridor, sovrum) kommer ju att gå i vitt. Det kommer bli fabulous med lite livlig färg. Jag längtar tills jag får börja rodda runt i flyttkartongshavet, fixa och trixa - vända och vrida
!
FELICIA Kuddfodral cerise Längd: 50 cm Bredd: 50 cm  FELICIA Pläd cerise Längd: 170 cm Bredd: 130 cm

DRIVERS LICENSE

Sambon ringde nyss. Mitt körkort har kommit! Men det kom hit till Enköping? Trodde det skulle komma till Stockholm eftersom vi bor där? Så nu ska jag åka till posten imorgon och se om jag kan få hämta ut det enbart med hjälp av legitimation (och inte det där pappret), kanske om jag slår på charmen? Helt underbart att slippa släpa på passet ju! (Mitt ID-kort gick ut för 1 ½ år sedan, och då tänkte jag "men jag tar ju ändå körkort snart". Snåljop och segpropp som man är fick man därför släpa på detta gigantiska pass tills man fick tummen ur arslet, haha). Att ta körkort är bland det bästa jag gjort i mitt liv, det är ju skitballt (och bekvämt)!
Sidospår:
Tänk om man var lika fyndig som de på Ahlgréns...
1) Det finns bara ett sätt att stoppa dem - i munnen!
2) Rosa Rattar (Bröstcancerfondens kampanj) Min absoluta favorit
3) Doftgranar till jul
4) Ahlgréns - Sveriges mest köpta bil

Det tar sig

LCHF känns helt klart värt att testa för min del. Jag söker ju balans, något som håller i längden. Därför måste jag se till att jag kan äta saker som även passar Sambon, helt eller delvis. Det verkar det här göra. Vi får se när jag gör debut. Återkommer med hur jag förbereder mig, och hur tankarna går. Det är inte aktuellt att påbörja detta (som till en början får anses vara mer utav ett projekt) förrän jag flyttat hem. Blir spännande att se vad Sambon anser om detta, hoppas att han är på. Om inte för sin egen, så för min skull!

Give me more

Jag har nyss läst en avhandling om LCHF av Michaela som hon underbart klockrent damp ner i kommentarsfältet. Vet nu därför hur en normalviktig men riktig (vad jag förstod) sockerjunkie gått på avvärjning genom LCHF!
.
Mitt mål med att testa LCHF skulle dels vara att vänja av mig med allt detta socker jag stoppar i mig (kom på mig själv skriva "man stoppar i sig", men det är ju inte man det är ju jag - jäklarns). Dels gå ner i vikt (eftersom jag lagt på mig 10 kg och det stör mig varje dag. Dvs dags att göra något åt det). Men också få en mathållning som håller sig till måltider. Du äter när du är hungrig, och du blir mätt, istället för att sällan bli hungrig och konstant vara sugen.
.
Motion måste såklart vara en del i planen, och fungera med maten. Men med LCHF (vad jag förstår) så får du efter att du vant dig energi som håller, till skillnad från när du äter kolhydrater, och dessutom ökar du fettförbränningen.
.
Mina frågor nu är: Hur förbereder man sig? Man storhandlar och ser till att maten man får äta finns hemma och gör en frenetisk lista med hur maten ska se ut i början för att få det förutsägbart och enkelt? Man ser till att inte tajma första dagarna med LCHF med PMS så att sambon låter bli att hoppa från balkongen på grund av överhettning av ens humör? Vad gör man om man blir så sugen att man håller på att gräva sin egen grav? Hur är det med fruktintag?
.
Har läst på en hel del. Men måste googla in recept, komma på exakt vad man får och inte får äta. Jag menar jag förstår ju grundprincipen - fett istället för socker/kolhydrater!
.
Tack Michaela! Du är helskön! En vacker dag måste jag nog bjuda dig på en kopp kaffe så jag får veta vem du är på riktigt :)

LCHF, anyone?

Jag funderar på hur jag ska ta tag i det här med den goda hälsan. Någon som har erfarenheter av LCHF?

heja heja

Plöjt tre och ett halvt rättsfall nu på någon timme. Jag inbillar mig att det är det bästa sättet att lära sig att sätta in saker i rätt perspektiv... Femton och ett halvt samt ett x antal kaffekoppar to go. Vem kommer med blåbärssoppa i halvtid? Känner att jag är på gång nu, haha

Hej, Elin, hönsmamma. Själv?

Saknar Ida, men hon jobbar som en bäver och jag pluggar som en gnu i två veckor till. Lite hönsmammig är jag och blir orolig om hon inte meddelar sig med jämna mellanrum. När hon läser det här skrattar hon säkert åt mig, och tänker att ordet hönsmammig borde skrivas in i Svenska Akademiens ordlista omgående (eller så dör hon lite inombords i vånda att jag använder det svenska språket på det här viset). Även om själv poängen egentligen är att jag bryr mig om henne, så är det i språkpolisens tjänst att se till "The greater good". Ska försöka åka på hennes kalas en stund på söndag, ge henne det fina pasketet! Tänk hur gammal hon är, tjugo år. Två decennier. Om fyra månader står jag där också, knackar på dörren till systemet och kan konstatera att tonåren är förbi. Känner ingen ångest inför det, det är urhäftigt att passera en milstolpe. Med skräckblandad förtjusning är man färsking i vuxenlivet. Mest förtjusning än sålänge! För som ni alla vet är jag barnsligt förtjust i födelsedagar, även andras. Hoho

Nåja

Ja, men hörni, klockan är sex och det är lördag. Vad sägs som att vakna då? Själv tyckte jag att det var en toppenidé tydligen.

Försöker hitta motivationen med en liten truddilutt

Plugga plugga plugga plugga bort din sura min, munnen den ska skratta och va' glad. Hjärnan ska arbeta trallalalaaaaaaa. Hjärnan har vi fått för vi ska tänka! (TÄNKA!) Plugga plugga bort din sura min!

Har ni hört på maken?

Det började med att jag vaknade, steg upp som en zombie och duschade. Hängde upp handduken, och då rasar hela hänganorningen från väggen. Pigg som en lärka så stod jag mest och tittade, konstaterade att den faktiskt ramlat ned även om det säkert tog fem minuter. Nåja, satte på mig ansiktet och sen skenade jag iväg på cykeln. Halvvägs framme kommer jag på att jag glömt glasögonen, och det kan ju vara bra om man ser något när man ska köra upp. Vände på klacken, och vad händer då? Jo, cykelkedjan smäller! Det är inte sant, det är tio minuter tills jag ska vara på körskolan och all denna otur svärmar runt mig. Ringer mamma som får rädda mig och skjutsa upp mig. Väl där höll jag på att kissa ner mig av nervositet, nästan så att jag hade tårar i ögonen. Men Kjelle lugnade mig med att vara glad i hågen, och så bar det iväg. Vi körde runt i fyrtio minuter ungefär och sen parkerade vi vid idrottshuset. Det var dags, det var nu det gällde. En tjej dyker upp, och hon såg farligt sträng ut. Vi hälsade och sen satte vi oss i bilen, hon förklarade vad som komma skulle. Fick göra en liten säkerhetskontroll innan vi snurrade runt både i stan och på landsväg, backade runt hörn (i uppförsbacke) och återvände till Idrottshuset. Nu skulle domen komma, hon rörde inte en min men hennes läppar rörde sig. Till slut uppfattade min hjärna ordet "GODKÄND". Jag hade körkort! En halvtimme tidigare fick jag inte köra bil själv, nu fick jag det. Lyckan sköt i höjden, jag hade fått lappen i min hand och mötte körläraren. Det enda han sa var " sådär ska man se ut i ansiktet efter en uppkörning, gratulerar". JAG HAR TAGIT KÖRKORT, tänkte jag hela vägen hem och log stort. Har inte slutat, kommer nog till och med somna med ett leende...

guess what

Nervööööös... Kan inte sova... Skräckblandad förtjusning eller nervöst förväntansfull, är det vad som ska hålla mig i fokus imorgon mån tro? hoho

nervousbreakdownistheshit

Ikväll var jag och pappa ute och körde i två timmar. Fram och tillbaka, hit och dit, rondeller och landsväg, vänstersvängar och parkering. Sen i måndags har jag kört ca 20 mil. Jag är sjukt nervös redan  nu. Såg körskolebilen (som jag ska köra upp i) på parkeringen, så jag gav den en klapp i hopp om att vi är överens imorgon. Ber även till Gud att det inte är någon trafik imorgon vid tio, samt att körskoleläraren inte bråkat med sin respektive eller spillt tandkräm på skjortan innan avfärd (för alla vet hur irriterande det är).

PLANERING ÄR A OCH O

Nu har jag konsulterat med en kompis som är duktig på det där med disciplin/inlärning/planering om hur man ska lägga upp en plan för sitt tentaplugg (jag har aldrig haft en plan, jag har alltid varit den där som pluggar dagen och sedan hämtat ut ett toppresultat) Men det fungerar inte på universitetet, mycket större ämnen och det handlar mer om att motivera/tänka än att svara rätt. Du måste ha en överinlärning, se helheten. Verkligen dags att skärpa ihop sig! Så nu har jag gjort en plan, givit mig själv ett par "morötter" som ska göra susen för motivationen. 8 dagar har jag på mig att vända upp och ned på den här situationen. Fokusera.

VINDEN VÄNDER BANNEMEJ

Senare ikväll, efter ett lyckorus som följd av att ha klarat teoriprovet, kom ännu ett glädjebesked. Bostadsrättsföreningen godkänner oss som medlemmar mot en deposition på tre månadshyror som de håller i 12 månader och som vi får tillbaka om avgiften betalas i tid varje månad. Skäligt tycker jag, även om det är mycket pengar! Om alla papper kommer iväg rätt och allt ter sig väl så är vi med lägenhet redan i nästa vecka. Fattar ni? Nästa vecka bor vi i Stockholm. Arton minuter från Centralen. För oss lantisar är det nästan likvärdigt med att bo tvärs över torget och kunna se PAUS-huset här i Enköping, Sveriges närmaste stad, när man tar morgonkaffet på balkongen. Att det för stockholmare anses som "landet" är i våra ögon alltså helt befängt! De dessa har missat är att på landet går bussarna som bäst två gånger i timmen, om det är för mycket snö får man stanna hemma och resan till närmaste centrum tar minst 30 min.
.
Jag känner lycka, det lönar sig att kämpa...

Teoriprov - check!

Klarade teorin! Men gissa om jag var nervös när en tjej från "omgången" innan kom ut gråtandes. Fick 57 poäng och är mer än nöjd med det :)
.
Mina tips till er som inte skrivit provet (men ska):
Innan: Läs boken, men framför allt köp prov som du kan göra på Internet. Jag använde mig av korkort.se/distanstest som jag kunde köpa på körskolan. Toppenbra, kan säga att åtminstone 55 av 70 frågor på riktiga teoriprovet var samma frågor men omformulerade.
Under:
1) Ta god tid på dig, sitt dina 50min och när du är klar så läs igenom dina svar igen!
2) Markera alla du är osäker på, det är viktigast att du hinner läsa igenom dessa igen om du har lite tid kvar och måste prioritera
3) Även om du inte ska använda ljudet, sätt på dig hörlurarna för det dämpar ljudet runt i kring
4) Kissa, ät och drick innan du går in så att du inte behöver tänka på det under provet

Raindrops

Herrejävlar vad det regnar! På något sätt är det lite frigörande när det bara öser ner! Cyklade hem från körskolan och jag hade pedalerna under vatten halva vägen för att vattnet inte hinner rinna av. Och på vädret imorse sa de "lite skurar under dagen", haha.

Låsbyte

3500 kr får jag nu betala för att min nyckel är borta. Det är sjukt irriterande att betala så mycket pengar, det är ju en månadshyra nästan. Men än mer irriterande är att jag inte vet var jag kan ha blivit av med den, att inte ha koll ger mig ångest in i graven...

Ankommen

Mamma och pappa har städat och fixat en massa för att jag ska komma hit och bo. Urgulligt. Hunden blev överlycklig och lät mig knappt gå på toaletten efter ankomst. Men det blir ingen semester, det är full fart framåt under hela vistelsen. F-O-K-U-S-E-R-A. Förhoppningsvis går det bra det här...

Hej och hejdå

Nu har vi tömt och städat Stenfalksgränd, vi har fått låna lägenheten i Stockholm som förvaringsplats och ställt allting där. Vi väntar fortfarande på beskedet. Känns lite märkligt att "vara mellan två bostäder", inte minst att bo hos mamma och pappa igen. Men det går ingen nöd på oss, absolut inte. Vi har inte bara fantastisk familj, vi har underbara vänner också. Alla de som hjälpte till igår, som gjorde ut- och inforslingen smidig och snabb, är guld värda. Tack allihop!
.
Jag fick frågan om jag skulle sakna lägenheten och allt. Men det kommer jag inte, även om lägenheten var fin så har jag inte fäst mig vid den på det viset att det känns jobbigt att flytta. Istället ser jag bara möjligheter med den nya lägenheten. Om det beror på det gångna årets händelser eller om det beror på att den närmaste staden inte passade mig, eller en kombination av dem, kan jag inte svara på. Jag kommer inte sakna, men jag kommer att minnas vad det här året har fört med sig med förhoppningen att det leder till en nya era.

Som en kratta

Övningskörde nyss, helvetes bananas vad dåligt det gick. Noll koll. Kanske är det all stress, att jag var mer inne i ugnsrengöring än bilkörning. Det stod faktiskt på ugnsrengöringen att man inte skulle andas in den, haha, vad skönt att jag kan skylla på den. Puh :)

Vilken är snyggast?

Kom på att brunt är jädrans snyggt ibland också, nu blev det väldigt svårt det här. Vad tycker ni? Hjälp!

Är det konstigt?

Det är inte konstigt att jag har förutfattade meningar om folk. När man bor här får man det, och de man redan hade med sig är mer än väl bekräftade. Cykel nummer 2 är nu förbrukad. Och det retar gallfeber på mig att någon människa tycker att den inte ska behöva köpa en egen cykel, eller egna reservdelar, som alla andra. Varför känner den personen att den har rätt att ta mina saker? Det går inte att skylla det på orättvisor i samhället. Det är sunt förnuft som talar om för oss att vi inte får använda eller ta saker som inte tillhör oss själva utan att fråga. Tänk efter själv hur dåligt samvete du hade när du var liten och nallade i godisskålen utan lov, du skämdes så att du grät ut till mamma och pappa hur ledsen du var. Och det är inte en tillfällighet att 90 % av alla cyklar i området på något sätt är vandaliserade, men att cyklarna på andra områden förblir hela. Man ska ta allt man förmår. Det kanske härstammar från historien, att vissa grupper varit utsatta och har varit tvungna att ha denna mentalitet för att överleva. Men att kalla dessa missförstådda, är helt fel. Det förstår lika bra som vem som helst, och det är där jag inte ser skillnad på folk och folk. Jag förväntar mig att alla människor har ett sunt förnuft, och ständigt strävar efter att göra rätt för sig oavsett vad man kommer ifrån.* I övrigt får jag nytta av en av de få franska fraser jag lärde mig i gymnasiet, ma velo est cassé, och med det får vi väl ta oss skrattande (för det var säkert brutalt fel, haha) även ur dessa tråkigheter :)
.
.
*Jag har inte för syfte att dra någon kam över hela jordens befolkning. Jag är enbart upprörd för att jag tycker att man kan förvänta sig mer av sina medmänniskor.

Blir aldrig klar...

Hur mycket saker kan två personer ha samlat på sig under ett års tid? Vi har ett hem som innehåller mer saker än vissa i medelåldern lyckats sno ihop. Fantastiskt, men helt galet. SEXTIOTVÅ KVADRATMETER, jag menar, det kan omöjligt ta såhär lång tid att placera allting i kartonger. Trodde det skulle bli en tio lådor totalt, men jag insåg att det skulle spricka när 2.5 innehöll enbart mina väskor och skor...  På lördag morgon kommer lastbilen. Då måste allting stå färdigt redo att forslas ned för trappen och ta sig en tripp söder ut. Jag och Sebbe packar varsin väska, sen får vi se var vi bor tills beskedet kommer. Troligtvis blir vi särbos ett tag, av praktiska skäl.
.
Spännande. Nervöst. Galet. Förväntansfullt. Jag vill bara att allt ska vara klart. Nu.

Fick ett dundertips!

En gymnasiekompis länkade på sin blogg till en sida där man kan göra sin egen almanacka. Jag är helt fast, jag bara måste ha en sån! Vi får se när jag kan beställa.
.
Hur många där ute köper inte nya pennor när nya terminen börjar? Hur många laddar inte med nya block och storslagna idéer som att bli skolans nya stjärnskott. Hur många tänker inte att om jag bara har lite nya fräscha saker för någon hundralapp så har jag styrt upp mitt liv nog redan första veckan att jag kan börja chilla... och göra det tills nästa terminstart. Ingen? Det är i vilket fall så det blir. Erkänn.
.
Jag måste lära mig att skriva upp saker, har ju minne som en guldfisk nu förtiden. Kan omöjligt vara åldern liksom! Var planerarnas planerare förr i världen, så då borde jag väl kunna bli det igen! Allt blir mycket lättare om man har koll på läget. Förra året köpte jag en minialmanacka, men den är urusel. Man får inte plats att skriva tillräckligt mycket att den känns värd att använda. Därför skriver jag upp saker i den i efterhand, till exempel hur mycket jag har jobbat. Sen står det även födelsedagar och annat inplanerat, som jag kanske slår en glutt på ibland. Men jag vill ha en almanacka jag kan lägga min själ i, som håller reda på mig! En vuxen snuttefilt om man så vill, haha (älska att överdriva?). Givetvis skulle denna gudaskapelse vara rosa, skrika ut att den är MIN och ha en liten textsnutt som sitter som smäck...*
*Detta är alltså min egna design. Kopiera inte. Gå in och gör en egen istället :)

Räkfrossa

Mina föräldrar bjöd mig på räkfrossa ikväll, det var klockan sex det. Klockan är nu snart midnatt och jag dör av mättnad. Pust. Men det var supertrevligt och gott, som så många gånger förr tänker jag nu svära på att jag aldrig mer kommer behöva äta igen. Haha

Man älskar't

"Det gick ju inte så tokigt det där ändå" - Kjelle (körläraren), en vecka innan uppkörning.
.
Man vet inte om man ska skratta eller gråta, men jag tar det som att det kunde vara sämre, haha. Jag är mest nervös för nervositeten, blir jag för nervös så kommer jag att kugga. Stor svaghet jag har, hjärnan lägger av.
.
Önska mig lycka till :)

Late night update

Nu är hyllorna nedtagna överallt, blev inga större skador faktiskt. Hade förväntat mig stora hål, men det var pyttesmå som mättades av lite snickerspackel. Sen har jag tagit bort alla spikar i väggarna. Jag är en händig kvinna.
Förkylningen är värre, och jag har en känsla av att jag kommer vakna imorgon och känna mig som en michelingubbe i ansiktet. Men det är bra om det bryter ut nu, för då är jag pigg som en mört i helgen och nästa vecka! Blev en lugn dag idag, var effektiv på morgonkvisten men rundade av det med ett besök hos svärmor. Snäll svärmor som jag har så har hon hämtat vår bil, tvättat mina jobbkläder och låtit mig låna deras kopieringsmaskin. En kaffe på det så var man mer än nöjd. Sen gick jag till nästa ställe, mamma och pappa bjöd nämligen på mat. Somliga har det bra :) Om ni undrar var mannen är så är han i Stockholm och har börjat jobba, duktig han!

chaosville

Ingen vet vad som ska hända, men vi vet att det händer. Eller vi tror väl bara egentligen. Samtidigt som vi hoppas, och försöker börja i god tid. Härligt att augusti månad blir fullkomligt kaos, och att sommaren alldeles för tidigt gick av matchen och lämnade plats för hösten.
.
Kämpa rå!

RSS 2.0