"Gå inte i taket nu"

Jag får ett mail av en av mina bästa, skriver att hon är vilsen (tappat bort sina medresenärer) i världens sjunde största land till ytan och har ingen telefon att tillgå - eller hotellnycklar. Strax efter ber hon mig att inte gå i taket.Inte gå i taket? Såklart inte, klart jag behåller lugnet. Eller inte. Har SMS:at hennes färdkamrater och väntar febrilt på svar att de återfunnit varandra. Det är inte som att denna kvinna inte reder sig själv, men nog har jag gnagt ner naglarna maximalt ändå... Inte gå i taket, du är för rolig du. Det skulle du säga även om du fått ena armen avhuggen och hade pesten, men du ser alltid till att reda dig. Precis som jag alltid oroar mig. Nåde dig om du inte kommer hem kry och i ett stycke!
.
Simma lugnt.

Brudparet

Jag dör av kärleksrus! Underbara bilder på två människor som är vackra både utanpå och inuti. All lycka, återigen.
(BILDERNA KOMMER FRÅN MARCUS NYBERG)
DE OTROLIGT FINA BILDERNA KOMMER FRÅN MARCUS NYBERG. Finns fler på hans blogg!

Pirripirri

Har ett viktigt samtal att ringa imorgon. Det bubblar som sodastreamad oboy i magen, må det gå väl! Knyt era tummar för mig :)

bröllop 28/7

Grattis herr och fru Viik Svelander. All lycka i framtiden ! (bilder på brudparet kommer senare)
.

Äta jobba sova dö... Samma sak i alla tider!

"Äta, jobba sova, dö" hade någon som statusuppdatering på facet. Jag började direkt sjunga med till Gyllene tiders gamla dänga, fast till bakgrundsmusik av "money money money" eftersom det är dubbelt betalt såhär storhelger till ära. Annars har det blivit middag och minigolf med Edward och Moa två dagar i rad nu. Har tappat golfsvingen totalt, Edward däremot, måste ha tjuvtränat sedan förra året. Han har tagit hem båda matcherna! Stort grattis :)
.
I övrigt är det kaos, eller jag befinner mig just nu i lugnet före stormen. I augusti blir det åka av, hur ska det gå? Har inte så mycket annat val än att fixa det. Där med basta. Hoho.

Sofflockets bekännelser

Ibland önskar jag att jag hade en balans i kroppen, ett slags mellanläge. Men det finns inte. Nu har jag legat på sofflocket flera timmar under denna soliga dag (jag vet, må gud förbarma sig över mig). Sen när kvällsingen smyger sig på får jag energi och ska göra allt på samma gång. Helst slipa och måla om alla möbler samtidigt, städa det läskiga förrådet, planera inredningsdetaljer, röja vår war zone till lägenhet, studera, gå till gymmet. Ja, ni vet, allt som man borde göra de få dagar man är ledig. Observera dagar, inte kvällar och nätter. Inte jag! Jag ska göra allt, när det är otid och helst ha uttalat ett "imorgon" för mycket! Sån är jag.

Hepp hepp

Nog för att jag älskar att ha fullt upp, men vi får se om inte augusti framkallar ett nervöst sammanbrott hos fröken Karlsson. Det gäller att vara smart nu, tänka tänka. Mycket måsten, som verkligen inte går att skjuta upp. Som vi alla vet så är det som följande, att det vi aldrig gjorde kommer att bita oss i baken förr eller senare! Jag får anse mig biten, halvt uppäten. Dags att lägga i sexans växel :)

Byta körskola = bra val!

Idag har jag kört bil igen. Får väl se om jag hinner ta det förbannade körkortet innan jag fyller tjugo (i december, haha)! Men nu är jag åter i rullning, vilket förbättrar oddsen. Min nya körlärare heter Kjelle, en mycket trevlig gubbe som nog ska göra den här resan lättare. Rolig prick, lugn och pedagogisk. Nu blir det åka av =)

Eco white

Jag älskar den här tapeten! Den är i samma serie som den vi har i köket nu, en tapet vi är sugna att använda även i nya lägenheten. Men den här är i allra högsta grad intressant den också :)
Sugen på den här svartvita till sovrummet, som fondvägg. Annars blir det för mycket.

RIIIIIIIIIIIIIING

Min telefon har ringt tammefan hela dagen. Från före nio imorse. Jag har inte orkat svara till slut, ska det vara så himla svårt att få lite lugn och ro någon gång? Nu är hela dagen borta, jag är fortfarande trött och har inte fått något gjort. TOPPEN. 
.
Juste! Från ikväll kommer Tova att bo hos oss! :)

Förbannelse på rulle

Vilar det en förbannelse över mig att jag alltid får byta toalettrulle mån tro? Alltid när jag går och kissar tar det slut, och jag får byta. Är det så att Sebbe ser till att han inte tar sista varvet för att slippa eller har jag bara sån förbannad otur? Hm...

Utflykt

Övningskört till Rimbo, förbi Finsta och över Stockholm hem. En redig runda! Svängde förbi Farmor och Farfar, de var pigga och alerta. Man stoppade i sig fika för tre personer, och drack ett par koppar kaffe. Någon som känner igen det? Något visst med de där far- och morföräldrarna - de göder en tills magen nästan blöder. Går inte för sig att säga nej, kommer inte på fråga :P
.
Jag var ganska trött idag. Det är jobbigt att gå på bröllop! Men så fint det var, jag är imponerad. Och vilken bröllopstårta! Sån vill jag ha - fast större! Hoho

H E M M A (Tänk er Lady Gaga som stavar allt)

Efter tre ljuva dagar i Dalahästens territorium känner jag att energinivån hamnat på en balanserad nivå igen. Underbart med en minisemester! Haft tre härliga barn runt benen. Mycket barnlek blev det, lite bebismys och snicksnack. Cissi och jag har haft lite egen tid, en långpromenad och sen en dag på stan idag. Vi passade på att besöka frisören, där Cissi färgade fransar och bryn och jag fick en vänlig själ att gå loss med sekatören på mitt barr. Super. Sen shoppade jag två par nya skor och en del fräscha klädesplagg,  ska se om jag kan få upp några bilder senare!
.
Det har med andra ord varit dunder, väl spenderade dagar. Men jag hade nog saknat sambon mer än jag trott, för när jag väl kom hem kändes det plötsligt som att jag varit borta i evigheter. Så nu ska jag krypa ner bredvid min arbetande kostymnisse till karl, hinner vi mysa lite innan han ska gå upp i ottan imorgon. Det är något visst med att ha någon att somna och vakna upp bredvid, bland det bästa jag vet i alla fall. Tacksam :)

Go-go-gone!

Supertidigt imorgon åker jag till Säter! Det ska bli dunder. Tre dagar i en helt annan miljö, och tro mig när jag säger att jag ska njuta av varenda minut på min lilla semester :) Kan inte skjuta upp att packa längre än tills ikväll efter jobbet, men om jag inte blir lambiten av latmasken så ska jag nog hinna innan jag kilar iväg (till mitt sista jobbpass på tre dagar! Hur ska det gå? Tre dagar utan Coopen, hoho)

Stryk

Nå? Idag har jag blivit väckt ur min sovmorgon. Så sen spenderade jag ungefär två och en halv timme till att sura. Rolig människa tänker ni, men jag blir läskigt produktiv när jag är på dåligt humör vilket inte alltid är jättedumt. Denne gång var det gardin och duk-skåpet som fick sig en örfil. Strukit och vikt ihop varenda tyglapp och lagt i en flyttlåda. Trodde aldrig att det skulle få plats, men det gjorde det. Aldrig skådat en soon to be tjugoåring ha så in i norden mycket hushållsprylar. Inte ens vissa fyrtioåringar har lika mycket homey touches som vi har. Märkligt att jag went svenska Hollywoodfruar och började blanda engelska och svenska. Hoho
.
.
Elin Montazami.. Vad tror ni?

Utmanad.

Michaela har utmanat mig att göra jordgubbs- eller hallonmuffins med tillhörande bär (lik morötterna) som dekorering. Jag antar den, givetvis. Undrar om hon tyckte att jag varit slö som bara gjorde några enkla fisludna morötter ;) Kan dock inte lova när det blir, måste ju äta upp de vi har först! Min mamma antydde dessutom idag att hon började bli lite orolig över mitt sockerbehov... Så jag kanske ska se till att jag gör dem då de är tillfälle att ta med till andra som kan äta! Hoho

Emmapemmafågelskrämma <3

CHANCE MADE US SISTERS, HEART MADE US FRIENDS
.
.
GRATTIS BÄSTA SYSTER!
Tjugoett år har gått sedan du för första gången såg dagens ljus. Du har hunnit med det mesta som en yngling ska och jag tror minsann att mossan sakta men säkert är redo att växa fram nu. Hoho. Trots att du börjar bli till åren är du den som alltid kommer att finnas där, och den som alltid funnits där. Både i lek och i allvar. I barndom och i vuxenlivet. Ha en bra födelsedag lilla gumman :)

morotskakemuffins

Har hört att jag gjorde de godaste muffinsen! Morötterna ser riktiga ut, helt läskigt. Sambon sa att det bara var en sak jag ska tänka på nästa gång, göra samma sak fast större. Haha. Men det ska jag, nästa gång blir det stora formar, mycket mer frosting och större sugarpastemorötter. Hoho :D

Ge mig Stockholm

Nu vill jag bara flytta härifrån. Jag längtar till Stockholm, till att ha en av mina bästa vänner nära och till en stad som är för stor för att folk ska bry sig. En stad som aldrig sover. Jag är färdig med Enköping sedan länge, och jag kommer inte sakna själva staden när vi avlägsnat oss. Antingen bor man på landet, eller så bor man i stan. Man bor inte i en stad på landet. Det passar i vilket fall inte mig, i det skede i livet jag befinner mig.

Shake n bake

Det är väldigt svårt att göra sugarpastemorötter utan gul karamellfärg. Har hört att man ska kolla att man verkligen har allt innan man börjar, men det gjorde jag ju inte såklart inte! Nu är i alla fall morotskakemuffinsen och cremecheesefrostingen klara. Meckar ihop och gör dekoren imorgon. Turligt att Emmas födelsedag inte är förrän på måndag. Har även bakat en äppelpaj, för det var det hon önskade. Det är var jag bidrar med till middagen den fjortonde, förutom mitt eminenta sällskap då såklart :) Bilder kommer imorgon. Hoho
.
Har även bestämt mig för att spela på lotto till lördag om en vecka, har valt ut nummer. Jag känner mig laddad. Är det dags för mig att bli miljonär nu mån tro? Jag känner det! Det är lite märkligt att man på riktigt hoppas varje gång, men jag tror att man behöver den spänningen ibland :)

Välkommen!


Nu är hon här! Välkommen till världen :)
Hon var 50cm lång och vägde 4160g
dsc00297 (MMS)
Bild tagen från Bellibell

Fredskalla

Bjöd in oss på middag hos mina föräldrar ikväll, sen när vi gick därifrån svängde vi förbi svärmor och drack kaffe. Fräcka vi är, som spenderar en hel kväll och låter "de gamla" serva oss! Hoho men skönt var det, och trevligt :) Fick en garderobsblomma av Sebbes mami, det är en sådan bra blomma som aldrig dör och knappt behöver någon uppmärksamhet. Jag älskar att ha grönsaker hemma! Det ser fräscht ut. Min plan är att det blir mycket växter i fönstren i nya lägenheten, gröna lättskötta och orkidéer - min favoritblomma! Det värsta är att jag inte har speciellt gröna fingrar, har till och med lyckats döda en sådan bambublomma från IKEA. Som är odödlig tänker du, uppenbarligen inte tänker jag. Får jobba på det där...
En av mina favoritblommor - alltid glad och ingen drama queen eller attention whore! Blir många sånna i nya boet, det vill jag lova. Jag övar på att hålla en vid liv just nu, det går bra hittills. Hoho

Spice up your life!

Axplock ur det förflutna, när en helg var ett helt liv och ett sommarlov en evighet.
1) Kajal & uppsatt hår med två stripor framhängade - men det var ingenting om du inte hade kläder från JC
2) Date-parfym. Inte den som luktade godast, utan den med finast namn och bild. Jag hade Alicia!
3) Brända skivor - så som absolute Kidz (nummer ett, nu är de uppe i 450. Märkligt) och systrarna Graaf.
4) Cykla - överallt och ingenstans. Utan hjälm, fast man inte fick. Hoho
5) Ringa på hemtelefon - "Hej det är Elin, är Linnea hemma? Aa, okej, hejdå!"
6) Maniskt se fram emot varje avsnitt av Skilda världar och Nya Tider -Vad skulle hända med Hugo och Anna? Skulle Sandra och Daniel få reda på att de var tvillingar? (Min lärare hade ett prat med mig och undrade om jag förstod att de jag såg i serierna inte var på riktigt. Han förstod inte att jag gillade drama, och hade egen TV)
7) Mjukisbyxor med ränder på sidorna, och knäppöppning. Är man cool så är man.
8) Stringtrosor. VARJE DAG, året runt. Nu förtiden har man blivit bekväm, och tycker inte att det behöver skava mellan skinkorna mer än när det är nödvändigt.
9) Skriva med bläck - Nonsensskriverier med tusen hjärtan på allt. Pennskrin, linjaler, händer, ansiktet...
10) En ny bästis varje dag - helst den du pratade skit om dagen före med din gamla bästis

Skönt

Drog ut till Mulle helt spontant igår på kvällen. Vi pratade tills klockan sex på morgonkvisten, det finns mycket att säga när en person man känt länge varit borta ett år. Sen är det härligt att få ta del av andras upplevelser, deras nya världsbild och utveckling! Det är inte så att tiden stått still här hemma, inte så, det har ju hänt väldigt mycket. Men det är något visst när man åker bort, det som händer hemma gör stor skillnad men ens omgivning upplever i stort sett samma saker. Jag märkte en klar skillnad i fröken Bodins sätt att föra sig, och vilka minnen hon tar med sig därifrån!
.
Idag har vi legat ute i blotta underkläder och känt av solen, hur skönt som helst! Jag kände att jag behövde komma ut på landet landet (Enköping är ju fortfarande landet som ni förstår), andas ren luft och faktiskt vara ute. Underbart. Ett par poäng extra på feelgoodkontot, kort sammanfattat.

Sängstomme

När vi flyttar har vi en sängstomme! Det är snyggt, och bra för bakomvarande vägg. Hittade en på blocket i samma serie som övriga sovrumsmöbler vi har. Blir görbra. Hämtar den i Stockholm imorgon, den får stå och vänta på oss i lägenheten tills vi flyttar in.
Åh! Hon hade skrivit fel pris i annonsen på Blocket. Det blev alltså inte fullt så billigt som vi hade tänkt oss, även om jag försökte pruta på mellanskillnaden till en början. Tyvärr har vi ju inte juridiken på vår sida. Det är nämligen så att eftersom en blocketannons inte riktas till en viss person så räknas det som ett utbud och inte ett anbud. Det vill säga att man inte är bunden av sitt meddelande. Hon kan alltså välja att sälja den till någon annan, eftersom det är vi som lämnar ett anbud när vi säger att vi vill köpa den och hon kan antingen acceptera eller avböja. Men vi ska köpa den ändå, nu har vi ju fixat släp och allt. En sängstomme som är cirka ett år gammal för 650kr anser jag ändock vara en rätt så bra deal, trots vår tighta budget just nu...

promenera mera

Promenerade med mannen idag efter maten, det var mysigt. Inget långt och vi stannade två timmar och fikade hos några vänner nere på byn innan vi gick hem. Men vi var åtminstone ute! Jag har en dröm att jag ska promenera en halvtimme om dagen, lufta både hjärnan och fläsket. Men jag är fuskarnas fuskare. Den mest odisciplinerade och bekväma godisråttan som någonsin skådats. Hur ska detta gå? Utmanar mig själv att klara det här under en veckas tid. Om jag känner mig själv fuskar jag redan imorgon! Det här blir spännande. Om det går bra kanske jag till och med utnyttjar mitt fina gymkort mot slutet av veckan. Kors i taket. Men jag ska inte lova för mycket. Jag och mannen har i alla fall konstaterat att det borde vara dags att göra något åt sambofettet nu. Helst igår, som med allt annat. Att man inte har tid att träna är ju bara snicksnack, för det har man. Pisk på stjärten! Alla som borde träna mer räcker upp en hand?

Min rastlös känner ingen gräns!

Fyra timmar har jag varit vaken första dagen på mitt sommarlov, och nu är jag rastlös. Nu när man kan sova en hel dag eller bara kolla på film fast solen skiner så är det inte lika lockande längre. Jag vill göra något, och det är nu! Kan inte åka någonstans eller göra något som kostar pengar eftersom man knappt fick något över denna månad (Tack och lov kommer lönen om en vecka) Så nu ska jag rensa garderoben har jag bestämt, det är gratis och bra för en rastlös själ. Den är överfylld, och det ligger saker precis överallt. I dubbelskåpen, i hurtsen och i lådan under sängen. Det finns mycket jag inte kan ha, och mycket jag aldrig använder. Ändå rensade jag ur flera stora kassar när vi flyttade hit för ett år sedan. Man samlar på sig. Jag handlar inte mycket längre, förr var man ju galen. Kunde inte gå på stan utan att köpa med något fint hem till garderoben. Enda skillnaden nu är väl att jag inte går på stan hela tiden, haha. Men nog hänger det med saker när jag väl är där, hoho. Hundra skor har jag också. Vi vill ha så lite som möjligt att flytta i augusti. Men mina skor får lov att få plats, ingen rensning där inte.

Sommarlov

Efter att jag sovit fjorton timmar igår natt så kände inte min kropp att den var speciellt trött förrän klockan var runt tre. Kollade på något märkligt tv-program för att trötta ut ögonen. Sen somnade jag och drömde världens mardröm, och vaknade i panik. Fick lite liv i mannen, så han la handen på mig för att vara sympatisk (eller så ville han bara ha tyst på mig). Somnade om i två minuter, sen ringde den arbetandes klocka och skar i mina trötta öron. Upp! Men det tar ungefär en halvtimme, så där låg jag vaken och var nervös att han inte skulle hinna till tåget. Som alltid. När dörren gick i lås var jag pigg, jag gick upp en vända men tänkte att jag inte hade någonting att göra uppe så dags första dagen på sommarlovet. Nu är klockan elva och jag trynar fortfarande, försöker vakna och njuter av sommarfeelingen Håkan H skänker mig. Det är ett bra liv, och oj vad jag har mycket jag skulle kunna göra idag. Men jag vet inte, vi får se vad jag tar mig för. Sommarlov, kallas det. Du ljuva skapelse.

Mulle är hemma i Svedala

På kvällsingen var vi ute på landet på kalas, och där träffade jag min kära barndomskamrat Mulle som har pallrat sig hem till Sverige efter ett år i Barcelona. Min hjärna upplevde aldrig att det var konstigt att se henne, jag blev inte ens sådär extra glad som jag hade förväntat mig.  Det kändes nämligen som hon aldrig ens varit borta när jag såg henne. Nästan som att jag räknade med att hon skulle befinna sig på plats, precis som förr! Men nu har jag smält det hela och känner att vi är i behov av en redig tjejkväll med lite rosé inom en snar framtid, har ju knappt pratat med kvinnan på ett år. Uppdatering är nödvändigt :)
.
Och nu undrar en del av er säkert varför i hela friden hon kallas Mulle? För hon heter ju Caroline. Men det var så att när vi var små kläckte hon ur sig "men asså... alla kan väl allemansrätten", och då kunde inte jag låta bli att skogsmulleförklara henne. För all framtid. Det var minsann långt ifrån alla som kunde allemansrätten, men lilla söta fröken Lantis kunde den minsann. Det slog mig nu att om hon skulle ha ett dejtingprogram på tv (var jag nu fick det ifrån) skulle det heta Mullejakten, fast det kanske inte blir allt för många tittare om man heter samma ska som en kompostpåse. Vad vet jag. Är bara glad att hon är hemma.
I övrigt har jag spenderat kvällen med penseln i handen. Har ju haft en tavla på gång nu i flera månader, den liggande bebisen, men jag blir aldrig nöjd. Och är fortfarande inte till freds med resultatet...

Nationaldagen

Idag är självaste nationaldagen, vi har ingen flagga att hissa men vi är stolta svenskar ändå. Trots att vi inte skulle dö för vårt land, att vi är neutrala och har en kultur som knappt utmärker sig. Men det är väl därför det här landet är så fruktansvärt bra att leva i! Vi har alla årstider, en bra standard och ingen har något intresse att ta det ifrån oss. Surströmmingen får vi äta ifred, och supen får bränna i halsen utan tjafs. Det avlånga landet av kommunikation och utveckling, det perfekta landet för Svenssons där nationalsången har en lagom melodi som kan mimas på skolavslutningar landet runt då ingen vill ta ton och sticka ut. Tråkigt kan man tycka, men är det inte på det viset att när vi varit utomlands där allt är lite mer så längtar vi tillbaka till denna måtta? Det gör i alla fall jag, och nog är jag tacksam över allt vi har - hur mycket jag än gnäller om att vintrarna är för kalla.
Själv firade jag dagen med en lång sovmorgon, underbart att få sova tills man vaknar. Jag somnade runt nio igår och vaknade elva, utvilad. Ikväll är det kalas, och jag ska börja fixa mig redan. Lägga en ansiktsmask, ta en lång dusch och sen göra något roligt med håret. Ingen stress. Oåoåh vilken härlig dag :)

Frikort

Många par brukar skämta om frikort (även om det inte är något skämt, haha). Frikort är alltså den kändis man får ligga med om man får chansen, utan att det gör något. En svensk, och en utländsk får man ha. Sen är det nog. Sebbe skulle aldrig tveka på Megan Fox eller Linda Bengtzing. Så han har ju sina klara. Min svenska är utan diskussion Ola Svensson. Denne charmige sångbegåvade man som i alla fall jag skulle nypa i stjärten om jag fick chansen. Men en räcker ju inte! Det är dags att bestämma sig nu, för vem vet vem jag träffar på!

"En av de bästa dagarna i mitt liv" - eller inte!

Idag är det student för det flesta, och vilket gassigt väder de får njuta i! Alla har varit taggade ungefär sedan läsåret började, det har varit skivor och månaderna på slutet är ett blurr av panikplugg och alkohol. Studentens lyckliga da'r -kallas det.
.
Jag känner ingen som tar i år, och ska inte fira studenten, utan att jag gör sista tentan för terminen idag. Det blir vin hemma hos Ida ikväll, helt perfekt. Ingen av oss ser studenten som ett hjärtebarn. Vi hade det kallt (var väl i klass med normaltemperatur, för en februaridag) och det blev liksom inte så röj som vi hade tänkt oss. Nog skrek vi och gapade, nog hällde vi i oss och vi gjorde allt man skulle! Men det hände inte. De beror nog på att vi hade för höga förväntningar på den bästa dagen hittills i våra liv. Tror jag det. Och för oss tycks det bli så att när någon nämner studenten säger vi "Ja, det var kul. Men VALBORG, det var röj". För Valborg var röj, och det var ingen som hade förväntat sig något storslaget. Märkligt det där, som Ida hade sagt. Missförstå mig rätt nu, det var inte tråkigt, men studenten var bara inte en av mina bästa dagar hittills. Jag har haft sjukt många bättre och inte skäms jag för det!

hard work work

Mitt sommarschema på jobbet har anlänt! Ska jobba en del, men jag har satt upp mig som tillgänglig för ännu mer så jag hoppas det rullar in fler tider. Vi har inte råd med semester, så det är lika bra att försöka tjäna in lite extra kosing när man ändå inte har skolan att tänka på. Den 30 juli har jag mitt sista jobbpass i Enköping, en rolig och lärorik men kort tid blev det här på coopen. Nu håller jag alla tummar jag har för att jag har lite flyt och får jobb direkt inne i stan. Det skulle underlätta.
.
Flytten blir i augusti, ska börja styra upp detaljerna nu. Sebbe jobbar i veckorna. Jag har några resttentor att plugga till och skriva i slutet på den månaden. Eftersom det ska renoveras behöver vi hjälp av framför allt pappa, så det är mycket som ska klaffa och tas hänsyn till. Hade gärna åkt på semester till Turkiet eller Egypten i år, men det är till att inse att det går inte ihop sig. Och vi var trots allt i San Diego förra året, hallå jag är student och min sambo var arbetslös i 8 månader, kan inte ha råd med allt. Men ingen är gladare än jag att vi flyttar, att det kostar och att det blir saker att göra kvittar. Man får tänka på vad det kommer att föra med sig. Spara ihop pengar till att ligga på playan blir en prioritet så fort den ekonomiska biten är mer stabil :)
.
En fråga jag har att ta ställning till är körkortet. Borde helt klart ta det, helst igår. Men det kostar ju också en massa pengar!

1 dag, 1 h, 42 min.

Älskar när man flärpat böckerna, det ser snyggt och prydligt ut! Imorgon 18.01 är juridikens första år avklarat, det kommer inte att gå till historien och om jag blir känd så kommer mina gamla tentor letas upp. Begäras ut som allmän handling och journalisterna kommer gotta i sig i att jag som människa måste ätit äppelpaj istället för att studera. Så sant. Det är precis vad jag gör! Men jag kommer gladeligen be dem kolla på tentorna från senare år, där jag spikat varenda en. Nästa termin finns det inga ursäkter!

Boost i bregottfabriken

Fick ett sms av mannen nyss: Jag är så jävla bra!
.
Det vet jag ju redan, men nog blir man varm i hjärtat ändå. Och uppenbarligen går det bra på jobbet :)

Otrohet

Då satt man på pottkanten igen då, med tankar för att brassa på ett riktigt långt inlägg till. En del hatar när man skriver långt, tänker att vem orkar läsa och letar febrilt efter bilder med en lagom lång bildtext. Men jag tycker själv det är givande att diskutera, att fundera och att förmedla, vilket gör att det känns helt naturligt att även göra det här på bloggen. Vad är det jag vill säga nu då? Jo, att jag har haft en lång konversation om otrohet med en mycket trevlig människa denna afton. Det började med att jag fick en förfrågan om hur jag ser på otrohet. Så, hur ser jag på otrohet?
.
Jag vill börja med att konstatera att otrohet är ett begrepp som uppfattas olika av olika personer. Men vi kan lämna det med att det på något sätt är ett övertramp. Härefter vill jag stryka under att saker händer, av dåliga och mindre dåliga skäl. Otrohet kan förekomma till följd av feghet, respektlöshet eller ett rent av vara ett misstag. Misstag är något vi alla gjort, stora och små. De flesta av oss förtjänar en chans till, kanske till och med två. Vad gäller otrohet är det ett ämne där man själv måste känna sin gräns, det finns inget formulär man kan fylla i för att se vad som är okej och inte - om ens något är okej. Det du tycker, det är rätt.
.
Min personliga uppfattning är att det är varje partners ansvar att visa respekt och hänsyn gentemot den andra. Det gör man inte om man står med fötterna i två läger för att det är mer bekvämt än att välja. Ärlighet är något relationer bygger på, vi kan omöjligt kontrollera vad den andre gör eller inte gör hela tiden. Du måste kunna anta att din partner talar sanning, tills du får anledning att ifrågasätta det. Det måste också finnas en grundtanke att den person du lever med, vill leva med dig. Och därmed också skulle avsluta er relation innan han eller hon vill påbörja en ny av olika anledningar.
.
Det är ett svårt ämne, för det finns väldigt många omständigheter i de enskilda fallet man bör ta hänsyn till. Och det är farligt att döma ut människor, som vid första anblick kan anses ha gjort ett par misstag för mycket. Men om man frågar mig om det går att komma över otrohet, är svaret ja. Den stora frågan är egentligen om man känner att det är värt det.

åååh

Varför är euroshoppers glass så god? Den innehåller säkerligen bara tillsatsämnen och alla börjar på E, orsakar cancer och är sämre för kroppen än en plusmeny på donken. Kanske gillar jag smaken av oäkta. Vad vet jag!

Hårt år gott folk? (Spårar ur med ännu ett långt inlägg)

Har det inte varit ett år med många uppbrott? Kändisar gör ju slut, och skiftar emellan, så man blir alldeles snurrig. Tror inte att det var någon större skillnad i statistiken där från tidigare år, ligger nog på en förhållandevis jämn nivå. Men jag tycker att det krisar för var och varannan man har i sin omgivning, och statusar på facebook ger hela tiden liv åt den snokande näsans skarpa luktsinne efter senaste skvallret. Vad ska vi skylla på? Den ekonomiska krisen, våren, slumpen...?
.
Den ekonomiska krisen resulterade säkerligen i många bebisar, har man inga pengar får man göra det roligaste man kan som är gratis. Jag klandrar inte, det är en bra idé. Krisar för människor samman. Men det kan vara värt det att slå ett slag för vad som händer sedan...
.
Nåja, för själva utbrytartrenden är det mer troligt att våren haft sin gång. Efter en snorkall vinter blir alla alldeles tokiga av nya idéer om hur man ska få det perfekta livet när solen tittar fram. Detta i takt med tron att man ska finna lyckan på annat håll växer och att den jobbiga vintern minsann inte ska få prägla ens dyrbara tid. Ja, jag vet inte. Men något sådant är nog inte helt ovanligt. Att man får ett behov att bryta sig loss från det gamla, från det grå och det kalla.
.
Jag och Sebbe har genomlidit vår två-årskris, den berömda prövningen. Några månader i en ständig kamp på både varsitt håll och tillsammans. Men det pinnar på här, så vi får väl se om det blir någon bebis i nästa ekonomiska låg konjunktur eller om våren lyckas rå på oss ett annat år. Haha. Just nu känner jag att alla möjligheter ligger framför mig, och jag tror Sebbe känner detsamma om sig. Det gynnar vår relation, att vi är två starka individer. I den här åldern måste man få stor plats för sin egen utveckling, för sina mål och sina planer. Det handlar om att hjälpas åt, att stå tillbaka ibland och att ta täten ibland.
.
Senaste månaderna med sjukdomar och arbetslöshet samt allt som det för med sig blev för oss helkalabalik. En totalomvändning. Jag var uppe i mitt, och skulle hinna allt hela tiden. Sebbe flöt runt som en amöba hemma, för gudarna ska veta att det tär på psyket att gå hemma. Man lägger av, och tappar kontakten med verkligheten. Själv hade jag plattan i mattan, tillslut körde jag mig själv i botten. Sebbe var redan där. Han hade ju tvingats ge upp allt vad aktiviteter och kostnader heter. Vi hade inget liv, vi bara var. På samma plats, men inte tillsammans. Fast vi var tillsammans.
.
Det är när man inte längre är ett team som det börjar knaka i fogarna, när man slutar prata, tvivlar och slutar engagera sig. Precis det gjorde vi. Den ene skulle reda upp sitt, och den andre sitt. Fast det var vår gemensamma soppa. Tro fasen det bränner i botten om man rör helt galet. Efter enträget slitande fick jag nog, både en och två gånger, så jag tömde ut det stackars lilla hjärtat som en pöl framför hans fötter. Det var tvunget att hända något, nu. Med arbete, med hushållet, med kommunikationen och med oss! Där ifrån gjorde vi ett avstamp, mot ljusare tider.
.
Vi har haft en del flyt, som vi varit mer än förtjänta av. Sebbe jobbar i stan, vi flyttar till stan, jag får ordning på skolan och framför allt är det trevligt att vara i varandras sällskap. Vi skrattar, vi busar och VI HJÄLPS ÅT. Nu har jag en man som tar disken, som kan tvätta och som tittar sig omkring efter vad som behöver göras. Detta efter en full arbetsdag. Det är det som kommer att få de "enkla" sakerna att fungera, de enkla sakerna som säkert är en stor del av anledningen till att många säger adieu. För det är sånt, som bara ska funka. Men allra viktigaste är ändå kommunikationen, med risk för att låta som en samtalsterapeut eller höra ekot av min mammas ljuva stämma. Prata.är.viktigt. Hur ska man annars veta? Förstå? Hjälpa till? En del som inte är självklar för alla, det är trots allt väldigt jobbigt att sätta ord på hur hjärtat och hjärnan resonerar. Tycker jag i alla fall. Avvägningen mellan resultat och anstränging är det som gör det värt det, för tänk vad mycket trevligare allt blir om man kan stötta varandra. Nu väntar fortsatt hårt arbete för vår del, för Rom byggdes ju inte på en dag och det vore lögn att säga att vi nu har en fläckfri relation!
.
Jag ägnar en tanke åt alla som gått skilda vägar. Oavsett vad som gick snett. Ger ett leende till de som håller ihop. Men jag hoppas och tror att denna vår gett de flesta av oss en skjuts i rätt riktning efter de prövningar som varit. Ta nu vara på denna ljuva sommartid vi har framför oss!
.
/E

Ops

Råkade beställa vuxenbiljetter på tåget till Säter, har hört att det var onödigt... Nåja, nu kommer jag iväg i alla fall :)

Late update.

Mannen sover i soffan, av stilen att döma så har han gjort det ett tag :) Jag borde också sova, men känner inte för det. Har nämligen gått runt och oroat mig för saker hela dagen, inte haft alla indianer i kanoten roende åt samma håll. Ibland har man sådana dagar också.

Ekonomi - varning för långt inlägg, men ta dig tid att läsa hela!

Läste en blogg nyss, som gjorde mig både glad och förbannad. Den handlade om en kvinna som är svårt skuldsatt, som vill belysa sitt problem och skriva om det öppet för att eventuellt kunna rädda någon från att hamna i hennes situation. Om man stoppar där låter det ju som en toppenbra blogg, som handlar om något så tabubelagt som pengar och skulder.
.
Men. Det finns oftast ett men, och nu kommer det, håll i er. Hon skriver om att människor är elaka, att de med pengar håller hårt i plånboken och vägrar dela med sig samt att samhällets indrivningsorgan är djävulens förlängda arm. Och på något märkligt sätt är det på det här viset alla andra som ständigt gör fel och lever för att jävlas med denne stackars utsatta människa.
.
Jag tror säkerligen att varje myndighet kan förbättra sitt arbete på olika områden, jag tror att människor kan bli mer ödmjuka och hjälpa varandra mer men jag tror inte att det största problemet finnes där.
.
Alla människor kan göra dumma val men alla kan också förändra sin situation, även om det må vara jobbigare för de som går omvägar. Oavsett varför dessa omvägar uppstår så är det ofta en kombination av flera andra ord på O: Otur. Okunskap. Olycka. Oansvarighet. Att hamna i en situation där man är mycket svårt skuldsatt är ingenting som händer över en dag oftast. Troligtvis ligger det en eller ett par faktorer bakom att man inte orkar ta sitt ansvar för sig själv, sin familj och samhället. Och det blir inte lättare ju längre tiden går, tvärtom. Som vi sett så många gånger på Lyxfällan, så blir man lamslagen. Man tror att hoppet är ute, det är kört.
.
Vad som skrämmer mig är att när den här personen beskriver inkassobolag som svin, och jämför delgivningsmän med SS-soldater är det många som hejar på och skriver kommentarer som att denne är klok som en bok. Samhället ska absolut stödja människor, och skyddsnätet för de som hamnar snett på ett eller annat vis ska vara omfattande enligt mig. Men det hindrar ju inte att dessa får krav på sig. Och samtidigt ställer jag mig ändå frågan hur dessa personer tänker att samhällsekonomin skulle gå runt om alla som inte kunde betala för sig skulle slippa? Kanske är det sådan tankeverksamhet och sådan inställning hos människor som gör att folk håller hårt i sina plånböcker, att de upplever att skattepengar går till bidrag och annat när de kunde gått till sjukvård och skola - för allas barn. För framtiden.
.
Jag har en bild av att föräldrar kan göra mycket för att lära sina barn bättre hur man hanterar en ekonomi. Att det handlar om planering och prioritering. Då kan Lisa med 20kr i veckopeng dra lärdom vid 7 års ålder att om hon köper godis på fredag och äter upp det så har hon ingenting kvar tills lördag. Och då får hon vara utan. Även om hennes syskon har godis, då den ena sparade hälften av sitt från fredagen och den andra sparade en tia så hon kunde köpa nytt. Något som är harmlöst, men som Lisa kommer lära sig av nu istället för när hon är 25år och inser att lönen inte uppgår i samma summa utgifterna - och har inte gjort det senaste sex åren. För skjuter mamma och pappa till pengar till Lisas godis, skjuter de säkerligen till när Lisa köpt något på avbetalning. Och har föräldrarna dessutom synsättet att det är synd om Lisa, som alltid är utan pengar, då kommer Lisa också ha det.
.
Det finns en klokt uttryck som lyder: Det är inte de stora inkomsterna, utan de små utgifterna.
Nog finns det saker både du och jag skulle kunna låta bli varje månad, och lägga de pengarna för att bygga upp ett sparkapital. En buffert, det är A och O. Då behöver man inte ligga sömnlös och oroa sig att något ska gå sönder, att man blir sjuk eller att ens partner blir arbetslös. För det mesta klarar man om man i bra tider, lägger undan för sämre tider!

Sluta prokrastinera NU

Min kompis Johanna hade läst världens mest aktuella artikel i tidning, detta måste föras vidare.
.
Skolelever och studenter är andra som ofta gjort det till vana. Att putsa fönster, bada katten eller rensa ur garderoben är typiskt för den som ska tentaläsa. Fler unga än äldre prokrastinerar och fler män än kvinnor. Vi skjuter oftare upp sånt som är trist, medan de roliga projekten går som en dans. Har grannen en blankare bil än du, kan orsaken vara att han/hon njuter av att putsa bilen, men inte du.
.
Man ska gå till frisören nästa månad, man ska börja träna när det blir lite lugnare, man ska ta körkort sen, man ska plugga om några timmar, man ska spara si och så mycket osv.
.
Precis detta gör jag just i denna sekund.Jag ska tvätta idag, igår planerade jag inköpslista och ikväll ska jag jobba. Varje gång tänker jag, men jag hinner. Tentan är ju inte förrän på fredag! Och det är visserligen sant. Har gjort så i hela mitt liv vad gäller skolarbeten, men senaste året när jag inte mått på topp har jag gjort det med allt. Att kolla mailen, facebook och bloggen får ta mer tid än nådigt samt är det första jag gör på morgon, när jag kommer hem och innan jag går och lägger mig. Så viktig är inte jag att något dödsallvarligt hänt som inte kan vänta, men likförbannat tror jag det. Sen det här med att komma upp på morgonen, det har blivit fullkomligt omöjligt om jag inte måste. I artikeln står det att sömn, stabilitet och motion motverkar prokrastinering (snajdigt ord!!), och det köper jag helt och hållet. Man behöver rutiner, struktur och en snurr på livet, i alla fall jag. Stor satsning på välmående i olika former, och det med början NU!
.
Har du något som du borde göra NU? Istället för att sitta här och läsa min (nåja) alldeles undebara blogg :)
Läs hela artikeln här!

Säter here I come?

Som jag skrivit tidigare så hade jag en barnflicka när jag var liten, Cissi. Vi har fortfarande bra kontakt men ses tyvärr bara några gånger om året. De bor i Säter, hon har tre barn själv nu och det har inte funnits tid för mig att ta mig dit speciellt ofta. Jag menar, jag kommer ju inte ens iväg till Uppsala längre! Men nu har jag, vad jag vet, tre dagar ledigt i juni. Om de är hemma, och allt klaffar kan jag åka dit då tänkte jag. Vore så himla roligt, blir som en minisemester vilket jag är i akut behov av. Gick in på SJ och kollade, lite roddig tur, men för 200kr är det värt det att böka. Har ju dåligt med cash för tillfället (eftersom Sebbelito behövt en hjälpande hand i ekonomin i och med arbetslösheten). Nu väntar jag på klartecken från dalmasarna så att jag kan boka! Och då är det bara åka sen, för de är inte avbokningsbara :)
.
Bild från när jag och Sebbe bilade till dem i Säter aug -08.
.
.
Undrar när hon och Mallen ska gå på Sex and the City 2. Spritter i kroppen när jag tänker på det, vill se den nu!

RSS 2.0