Vem orkar hänga tvätten

Jag: åååh, jag har ju lagt i en tvättmaskin...
Mannen: Mhm...
Sätter mig upp och tar Mannens händer
Ser allvarlig ut (nåja, försöker)
Jag: Tager du Tvättmaskinen till din äkta maka?
Mannen mumlar något som låter som ett nej
Jag: You may hang the bride!
Jag skrattar så att soffan knakar
Mannen: ?

Är ni hjärndöda?

Alla som läser min blogg verkar vara helt utan åsikt, transparenta eller hjärndöda(?) För ytterst få har några som helst synpunkter på mina inlägg. Jag tänker inte komma med något fint försvarstal att jag skriver för min egen skull eller att jag struntar i era åsikter, sitter mest och funderar på varför man läser något varje dag om man inte ens kan skratta högt eller ge någon form av respons i kommentarsfältet.
.
Nihilarian undrar bara om...
1) Operera olika delar av kroppen groteskt stora
2) Bråka med andra bloggare
3) Låta bli att raka sig
4) Skriva värre än en fjortiz talar
5) Bli på tjocken
...skulle få fart på er?

Beverly Hills 90210

Man måste älska Beverly Hills 90210! Varje avsnitt är som en enda stor moralkaka. Är det inte Brenda så är det Donna eller David som har en hemlighet - ska de verkligen berätta? Eftersom det var så himla bra att ljuga alla andra avsnitt så är det givetvis bäst att inte säga något nu heller. Fast det är viktigt att berätta för alla utom den berörde, för till slut försäger sig någon. Och då blir det spännande! Men vet ni vad som händer? Jo, Brandon gör det rätta, han räddar hela situationen! Alla är nöjda och glada, förutom den som i hemlighet just blev kär i den andras flickvän - för artonde gången!
One big happy family

iiiimejl

Det är flera stycken jag känner som fått sina mailkonton hackade på senare tid! Fick ett mail för ett tag sedan som varnade för det, men jag tänkte "äsch, det där händer ju aldrig". Men det händer ju, hjälp! Därför gick jag in och fixade mina inställningar med telefonnummer för SMS samt annan mailadress som kan bekräfta återställande av lösenord. Gör det du också!


Massakrerat i Bregottfabriken

Jag älskar Bregott!
MEN mackorna ser ut som svårt skadade krigsoffer när man lappat till dem med smörkniven...
Konstaterar att mackorna inte ser ut såhär efter en omgång Bregott

Det här med att spara pengar...

...är väldigt svårt när man inte har någon inkomst!
.
.
Projekt att ro i land utan inbördes ordning:
1) Spara upp en stor bostadsbuffert <--- MAN VET ALDRIG VAD SOM HÄNDER SA CHARLIE
2) Utlandsresa med Ida 2011! <--- CHAMPAGNE FÖR SJÄLEN
3) Semester med Mannen sommaren 2011 <--- GOTT GOTTI GOTLAND = ROMANTISKT!
4) Frisörbesök, Klipp & färg <--- PRIORITERAT JUST NU
5) Skulle-vilja-ha-saker <--- FÖR SNÅL, HAHA


Tänk om jag var impulsiv, då skulle jag säkert redan ha klippt mig själv

Jogging

Andra gången jag var ute och sprang idag. Tog en vända som var nästan dubbelt så lång som sist. Förra gången vaknade kroppen mest, minnena om att den har muskler väcktes till liv och det upplevdes inte som speciellt jobbigt. Men idag, oj, det tog emot riktigt mycket stundtals. Konditionen idag är riktigt dålig, om inte obefintlig, och det bästa med det är att den bara kan bli bättre!

Ljuva kärleken

Elin: Kan jag gå ut såhär? Ser det bra ut? :)
Mannen: Om någon frågar säger jag bara att jag är din personliga assistent :)
Nihilarian tänker: Aa, men tack då, Mannen i mitt liv!

Silikon

Lagade nyss mina pärlörhängen med våtrumssilikon. Man tager vad man haver sa bagar'n!

allergi

...och nu mår jag illa och fryser så pass att jag måste pausa i plugget och lägga mig en stund igen. Allergisk mot tidiga mornar?

Hallelujah!

Det är en historisk morgon. Jag gick nämligen upp när klockan ringde!

Veckoslut

I lördags var vi på middag hos Moster. Kusinen hade lyckats hålla hemligheten att det skulle komma överraskningsbesök för att fira min Morbror som fyllde år i veckan! Inte dåligt, med tanke på att jag snart är tjugo och inte kan hålla en överraskningshemlighet mer än typ tio sekunder. Jag sprängs direkt, min hjärna får en sådan TRYCK-INTE-PÅ-KNAPPEN-JAG-MÅSTE-TRYCKA-PÅ-KNAPPEN-TVÅNGSTANKE. Denna gång visste jag inte att det var överraskning förrän vi klivit innanför dörren, vilket kanske var det absolut bästa med tanke på ovanstående.
.
Ikväll var vi på middag hos Sebbes plastsyster, vi bor ganska nära varandra nu nämligen! Jättemysig middag, och Cornelia (två år) visade mig hur man bygger tågbana. Riktigt bra arbetsledare, kanske kan hon starta ett företag som kan sätta lite tryck på SJ i framtiden? Pappa hennes har just köpt ett apotek, så det är inte omöjligt! Om hon inte blir prinsessa förstås, det kan man ju aldrig veta! Lilla William (3 månader) höll sig vaken under hela kvällen, tills han kan kuta runt arbetar han sig trött med att ge mamma tvättjänst. Mycket varierande arbete - du kan både dregla och kräkas för att komma långt!
Nihilarian avslutar veckan med ett osminkat egofoto av bästa kvalitet a la mobilkamera

No more ace to play

I never laid all my cards out
You just wanted to play
The king he waited on my doorsteps
While the joker and me went on our way

Att köra bil i Stockholm...

Innan du kör...
... Jag hittar nog!
När det börjar bli knivigt...
... Oj, fel körfält.
... "Min bil har inbyggd blinkers, men inte din uppenbarligen?"
... DÄR skulle vi ha svängt av.
När du återigen känner igen dig...
... Nu vet jag!
... Oj, jag glömde blinka.
Du börjar närma dig...
... Var ska jag parkera?
... Inte där i alla fall, det är för trångt.
... Inte där, då kommer jag in fel.
... Inte där, då kommer jag inte härifrån.
... DÄR! Ledigt på båda sidorna och framför. Perfekt!
... Oj, det blev lite snett. Äsch, så farligt är det nog inte.
Framme och kallsvettig.

TGIF

Har just lagat mat som jag ska möta upp Mannen med när han kommer från After Work. Och eftersom det inte är någonting bra på TV (helt sjukt, det är ju fredag!) så får vi roa oss med annat! Gud vill inte veta vad det skulle kunna vara, troligtvis inte ni heller. Men vi ska spela Alfapet. (prosit)

Här var det inbjudningar sa brevbäraren!

Lilla Tuva. har bjudit till dop!
!
Och stora Neija. har bjudit till ettårskalas!
(Undrar om de vuxna också får vara med på fiskdamm? Hoho)

Jag erkänner...

Jag har ett problem. Jag får epilepsi och panikattacker ibland när jag ser på teve. Det tycks uppstå i samband med reklampauserna. Men är det så konstigt när det finns en nynnande McDonaldsreklam och en Oreojingel som kan reta gallfeber på den mest sansade? Ibland går det så långt att jag för full halls står i duschen och brölar något om en frustrerad kaka som både ska slickas och doppas. Vem som helst skulle få panik av det.
Stupid cookie.

Krydda tillvaron!

Jag vill uppmana alla att sätta lite krydda på tillvaron idag. Det är inte svårt, gör något otippat för sig själv eller överraska någon i sin närhet. Gör vad som helst som innefattar det där lilla extra, stort eller litet. Hur kommer det sig att vi låter oss bli allt för rutinerade på rutiner? Att vi lägger mer energi på att beklaga oss, än på att vara lite kreativa?

En lika men olika vänskap

En snygg kvinna med den ansvarslösa ungdomen bakom sig svävar runt på Stockholms gator. Man skulle kunna kalla henne en rastlös själ. En som söker lösningar, men har svar på allt. [...] 
Vi blev vänner, inte nära, men alldeles lagom avstånd för att vi båda fortfarande skulle få bejaka vår manliga okänsliga sida, där vi minsann var hårdare än asfalt.
Men så föll jag, och du fångade mig. Det blev ett stort hål i den asfalten som en gång var hård som renaste diamant. Du erbjöd mig en djupare vänskap där och då, men det visste vi ingenting om vid det laget. Du gjorde det, för att det är sådan du är. Det var ingenting speciellt med mig, det var bara din inställning. Min fasad föll, efter en bag-in-box och i höjden med ett toalettlock. Du behöll din ett tag till, jag vågar påstå att du håller på delar av den fortfarande. Det är en sak mellan dig och dig själv, den enda relation där du känner dig helt trygg, men som ibland är mer stormig än äktenskapet Brangelina. Och det är nog kanske det som gör dig till en sådan stark individ, din integritet. Du är inte hård som asfalt, men den som inte behöver veta annat kan få tro det. Av praktiska skäl.
Jag sa kanske aldrig tack, och den dag du behöver det ska du inte heller göra det. För det är inte vad som räknas, när dagarna är räknade. Jag hoppas att våra skratt ska förlänga våra liv, för alkoholen kommer definitivt inte göra det. Ses i mörkret, på Stockholms gator, där rastlösheten och präktigheten vandrar sida vid sida. Du och jag, i högklackat...
.
Ett utdrag ur texten "En lika men olika vänskap" som är jag skrivit till en mycket bra människa.

Run bitch, run

Jag var ute och sprang idag! Hörde jag applåder? Att jag skulle få en medalj? En pool? En miljon?! Nej, det är för mycket! Tack, tack, TACK! Jag trodde aldrig...Jag vill tacka alla som gjort detta möjligt, jag hade aldrig klarat mig utan ert enorma peppande... och till sist önskar jag världsfred. *gråter en skvätt*

Barnvaktstisdag

Byter blöja på första, byter blöja på andra. Ger den förberedda vällingen som nu har svalnat. Sitter och myser några minuter i soffan för att varva ner. Tar minsta kotten i famnen och ska precis lägga henne i sängen, BRAAAAAAAAK. Så var det bara att byta blöja igen. Men det tog sammanlagt en minut att natta båda barnen sen, kan omöjligt ha något att opponera på det.
Han har en påsklämma i håret, om någon undrar!

Soffhäng med Mannen igår

Jag tittar på TV.
Mannen spelar dator.
Jag reser mig upp och min rumpa tar i hela pärmen (som agerar musplatta) och sabbar Mannens spelande.
Mannen blänger på mig...
Elin: Vad? Det är inte mitt fel att jag är välsignad med ett arsle som Beyonces! Hoho

Dagens shopping


Lilla 3-stegskitet från Clinique - hoppas att det gör underverk
Örhängen - blingpluppar, ringar och vanliga pärlörhängen
Dream matte mousse foundation
Masterpiece Max Mascara
Ansiktsmask - en granatäpple & en hallon
MakeUpStore Concealer - ett kit med 3 olika färger, perfekt för allt som behöver täckas.

Ursäkta...

...har jag fått något i ansiktet?


Fika med Mickis

Två vänner som träffas efter två och ett halvt år, äter lunch och fikar, kräver ett stort tidspann. Det händer mycket, fast vi ibland känner att det inte händer någonting. Vi är vuxna nu, det var vi inte när vi lärde känna varandra. Mycket trevligt och mysigt på Café Gråmunken i gamla stan, fräsch mat och godbitar från ovan.
För 3.5 år sedan var vi mer vilda än tama, en oplanerad helg fanns inte på kartan. Någonsin.

Min valutvärdering

Jag vill gratulera Fredrik Reinfeldt och Moderaterna till denna framgång, ta vara på detta förtroende tillsammans med Alliansen och för Sverige framåt.
.
Jag vill poängtera
att statistiken säger att Sverigedemokraterna fått 5.7 % av rösterna i riksdagsvalet, något som är i enlighet med demokratin. Men som också är icke önskvärt av resterande 94%, det ger oss alla en bakläxa att fundera över hur vi ska ändra inställningen hos de som inte vill skapa ett Sverige för alla.
.
Jag vill understryka och djupt beklaga mig över att nästan var femte person inte gick och röstade. Alls. Ungefär 20 % av Sveriges befolkning tog inte sitt ansvar, för mig är det underkänt. Den ska skämmas som inte finner att det är tillräckligt viktigt att ta sitt ansvar för den verklighet vi lever i. Omprov.
.
Jag vill gå och lägga mig ikväll och se fram emot en helt normal tv-tablå i 3.5 år framöver (haha). Samtidigt säger jag tack för den valdebatt som förts, att vi i ljuset av yttrandefriheten vänligt men bestämt inte alls behöver vara överens. Om fyra år är det dags igen, då ska vi återigen välja hur Sverige ska styras.
.
Jag vill med tanke på ovanstående till sist uppmana alla att rösta i framtiden. Att inför varje val läsa på och därefter fatta ett beslut, ett beslut där du vet vad du röstar på och vad du röstar bort. Där du inte genom vana eller okunskap lägger den röst demokratin tilldelat dig.
Många röster väljer hur Sverige ska styras. Tog du ditt ansvar?

Röstat!

Var det bara jag som blev helt uppslukad av att gå och rösta? Tyckte att det kändes svincoolt. Stämningen var som på en fotbollsarena, fast tyst och mindre färgglatt. Hoho
-
Viktiga och oviktiga guldkorn från valet!
Bästa partiledare: moderaterna, oavsett vad man tycker så är det svårt att inte få förtroende för Fredrik Reinfeldt.
Bästa kampanjfilm: (C) centerpartiet !! <--osynlig länk
Bästa folklighet: Maria Wetterstrand, med ett språk alla förstår och ett utseende som vem som helst
Bästa rörligheten i nacken: Lars Ohly, de flesta av oss hade fått nackspärr av nickningarna - men inte han!
Bästa slips: Göran Hägglunds rosa kreation i slutdebatten
Bästa lyssnare: Jan Björklund, bemöter sin motståndare genom att återkoppla

Hårt liv, minsann

Ni vet när man varit sjuk och inte aktiverat sig sedan dinosaurierna dog, då blir vissa saker extra jobbiga...
...som att bli kissnödig, allvarligt, hur långt kan det vara till toaletten i en trea?
...som att klä på sig, att få på sig morgonrocken är ett projekt enbart för en mästare
...som att gå ut med soporna, seriöst, det var ju redan som halva stockholmsmaran till toan?
...som att sätta sig i soffan och inse att fjärrkontrollen ligger på andra sidan bordet

Mysigt

Sitter på rätt sida om fönstret och njuter av att det ösregnar.. Är det bara jag som blir lite tagen av stämningen när det vräker ner? :)

Pyspunka?

Alla som älskar att bli dissade räcker upp en hand! Ingen? Kunde väl tro det. Jag får pyspunka på mitt självförtroende här... Vore ju en flopp om alla utom jag själv tyckte att jag var briljant.

BARNVAKT

Eira: E de?
Elin: En häst!
Eira: AH! KO!
I rest my case.

My favorite mistake

Alla har vi något som vi helst vill glömma. Något vi vill gräva ner så djupt att vi hoppas att det får ligga där länge nog att förmultna, samtidigt som vi illvilligt ändå hoppas på att någon kanske börjar gräva just där en vacker dag. Det handlar inte om något vi ångrar, utan om något som ger oss en viss ångest. Det är absolut ingenting vi tänker på varje dag, men lite skrattretande vänder sig magen ut-och-in när vi i det mest avlägsna slår en tanke på det. Det är nästan så att vi vill plåga oss själva med det ibland, för paradoxalt nog kan vi inte låta bli att le när vi tänker tillbaka. Och det är helt förbjudet att le. Det är omoraliskt att behålla minnena. Trots att jag en gång uttalade just de orden. Behåll minnena.

Carpe Diem?

Ljuset faller på i takt med kroppens återuppståndelse
Den rika välbekanta rutin tjusigt rinner av
Svalget tillfredställt av tilltag i tankens förundran
Harmonisk panik överöser inte ens likgiltigheten
Det är doften av en ny morgon
av vardagens till synes ändå halvdana charm

SKOHYLLA?

Hemma hos oss har vi inte riktigt förstått meningen med skohyllan... Uppenbarligen...

BRIDEZILLA

Har jag sagt att ett av mina stora soffnöjen är att surfa runt och leta brudklänningar? Kolla in skor, handväskor, buketter, dukningar och inbjudningar? Jag är Internets Bridezilla, och jag ska inte ens gifta mig!
Klicka för att se nästa bild
Klicka för att se nästa bild
Klicka för att se nästa bild
Det ska vara volanger!

Hihi

Sebbe har varit barnvakt åt Sötnosarna ikväll. Jag fick rycka in strax före läggdags och assistera blöjbyte. Så nu kan Mannen byta blöjor! Kan vara bra inför framtiden, vad vet man. Blev kvar här, eftersom de har både TV och Internet - vilket vi inte har ännu. Moster och Morbrors troll är underbara, somnar som två ljus när man vinkat godnatt och burit in dem i varsin säng. Ordning och reda :)

HERRÅ PÅ ETT TAG

Ikväll kopplas Internet ur. Vi har ju kört på det som fanns här. Nytt är beställt, men det kopplas in först om 2-4 veckor. Hur ska detta gå?

VILKEN HELG

RÖJ!
Hoffmaestro på ett fullsatt Grönan
Fridays Stureplan
Häftig biltvätt
Fest i Uppsala
Snygga skor
Syster leker rockstar och däckar innan elva
Fika hos söta Sanna med familj
Cheeseburgare
.
BÄÄ
Parkeringsböter
Parkeringsavgift
Onda skor
Tanter på cykel
Trängsel
Cheeseburgare

Språkpolisen

Märkte ni hur många gånger jag använde ordet där i förra inlägget? Ring språkpolisen! Han bor visserligen hos mig, jag kallar honom Mannen men han heter egentligen Konstapel Lötvik. Hoppas han inte kollar in bloggen och arresterar mig för olaga ord. Hoho
.
OM NI TRÄFFAR MANNEN (aka Konstapeln) SKA NI ALDRIG:
- Uttala ord fel
Det räcker med 0.1 sek fel betoning, eller att du tappar en tredjedels bokstav någonstans.
- Använda ett ord som betyder i stort sätt samma sak men bara nästan
Det duger nämligen inte, trots att man gör sig förstådd.
- Inte heller göra ljudeffekter som inte exakt stämmer överens med det ord man söker.
Då är man dömd att skrattas åt i all evighet.
- Jag rekommenderar dessutom att man inte använder sig av ordet typ. Någonsin.
Jag vet inte hur många gånger vi diskuterat om man kan säga att någon är typ den åldern, det vill säga typ 20 år. Jag påstår att man kan det. Du ser någon och säger att det var en person som var typ 20 trots att denne kanske var 19 ½! Mannen påstår det motsatta, i alla fall om det handlar om en viktig ålder, för om den bara är 19 får den ju inte göra vissa saker - som att gå på systemet. Själv tycker jag att det är irrelevant i frågan, såvida det inte hade betydelse i samtalsämnet om personen får göra hunden, katten och glassen sällskap eller inte.

INFALL

Åh vad jag helt plötsligt saknar COOP FORUM ENKÖPING! Herregud vad många roliga timmar jag hade där, inte minst i kundtjänst. Jag måste nog sätta fart med extrajobbsökandet snart, tror inte jag pallar med det här med att inte jobba. Man blir så lat, och man blir fattig. Två saker jag helt klart inte behöver ens lite av. Ägnar en fin tanke åt alla gamla kollegor, roliga människor det där. Jag trivdes verkligen som fisken i vattnet där...

Coop Boländerna, gamla utstyrseln. Det var roliga tider även där!

Ibland saknar jag gymnasiet...

...Ni kanske undrar varför?

SEX TIMMAR FRUNTIMMERSSTROS

Jag hämtade upp Ida strax efter tre. Okej, kvart över. Jag åkte kvart i för att jag skulle tanka, vilket alltså (för alla mattesnillen) tog en halvtimme. Varför? Först fick jag tanklocket på fel sida och kunde inte bara svida runt på den lilla macken utan fick åka runt kvarteret och vända. Ja, så var man på plats! Gick till tanklocket, insåg att det inte gick att öppna. Minns i bakhuvudet att det fanns en knapp i bilen, hittar den, trycker. Återvänder, snurrar upp locket och inser att jag inte vet vad jag ska ha för bensin. Ringer Mannen och säger "det var väl 98?" var på han svarar "95". Pjuh, det var samma pump fast på varsin sida. Här stannar jag upp fem sekunder och känner mig nöjd med min placering, som alltså var rätt. Men underbart är kort, och jag hittar inte var jag ska sätta i kortet (det fanns ju bara ett ställa, men var det verkligen rätt?). Jag ställer mig i dörrhålet på den bemannade macken och ber karl'n som jobbar där att hjälpa mig. Den stackars oerfarna dumdristiga nyblivna föraren av - som ni vet - kvinnligt kön drog på leendet och det nervösa skrattet. Han känner sig som en man, går ut och visar mig och jag häller på. Fyrahundra kronor fattigare, en kvart försenad och förnedrad av OK-personalen som jag vet skrattade gott på sin tre-fika gled jag iväg i den coola saaben... Mot Ida, så var vi tillbaka där vi började det här inlägget.
.
Vi drog till Kungens kurva. Hittade rätt på en gång (nästan) och började vandra runt på det största IKEA någonsin. Vi gick en vända, vi snackade och skrattade. Dividerade och diskuterade. Sen gick vi till fiket, förundrades över vettiga fikapriser, och återvände sedan på stråket mot kassorna. Säkert fem gånger vände vi när vi nästan kommit fram, vi hade ju glömt en sak - i början. Fram och tillbaka, fram och tillbaka, FRAM OCH TILLBAKA. Till slut kom vi ut, med varsin påse  och händerna fulla. Vi passerade Rusta, jysk och jula innan hemfärd. Sen åkte vi fel två gånger på vägen hem och jag blev lite nervös att någon skulle ringa polisen för att varna om troligtvis påverkad person i en mörkblå Saab. Men hur lätt är det att köra som nykläckt på en ny ort? Jag tycker att man borde få ha en skylt som heter "Jag har haft körkort under ett år, ha överseende". I alla fall jag. Haha. Det där med bilkörning har jag stor respekt för, jag är inte rädd när jag kör, men jag känner mig dum på något vis. Som känner för kunderna när man är första dagen på sitt nya jobb man inte alls vet hur man ska sköta. Men det kommer väl!
.
Dagen började inte så bra, men Ida gör alltid saker och ting lättare med sin blotta närvaro. Rolig tjej som får ännu roligare i en förvirrad kvinnas (alltså mitt) sällskap. Man får tacka :)

<3

Igår innan vi skulle lägga oss tog jag och Mannen varsin tidning, kröp upp jämte varandra och bara läste.
Myste i tystnad, och av närheten att ha varandra där vid sin sida.
Underbart.


PLANER

Idag har jag mest grävt fram golvet igen efter tapetseringen, påbörjat städningen. Imorgon är det dags att ta itu med tvätten. Sa jag att vi samlat på oss en tvättkorg och tre ikeakassar med smutstvätt sedan vi flyttade från Stenfalksgränd? Helt galet. Imorgon ska jag och Ida till IKEA och då ska jag köpa en torkställning så det finns plats att hänga allt. Det ska även inhandlas gardiner och kuddar till vardagsrummet. Tyvärr har min mobil gått sönder, så jag kommer inte att kunna lägga upp några bilder närmaste tiden eftersom minneskortet inte passar i den :(

MANGÅRDSVÄGEN PART VIII - KONTOR/GÄSTRUM BEBOELIGT

FÖRE- KONTOR/GÄSTRUM


EFTER
KVAR ATT GÖRA:
- Sätta upp tavlor
- Sätta upp en hylla
- Sätta upp gardinstång/gardiner
- Fixa fint med Homey Touches
- Organisera kontorsdelen, få upp tidskriftssamlare osv.

MANGÅRDSVÄGEN PART VII - SOVRUMMET BEBOELIGT

FÖRE - SOVRUMMET
EFTER


KVAR ATT GÖRA:
-Sätta upp gardinstång/gardiner
-Sätta upp rullgardin
-Byta klädsel på fåtöljen
-Måla sänggaveln och montera upp den
-Sätta in alla homey touches

MAN MÅSTE ÄLSKA LIVET!

Det var röj igår, kära återseenden och blött i strupen. När vi blir framåt 40 bast kommer vi att göra precis likadant. Lyssna på 90-talsmusik och dansa som aldrig förr till jag dansar aldrig nykter samtidigt som vi sjunger ut ordentligt och hatar när artisten sjunger fel (det händer oftare och oftare ju mer klockan tickar nämligen). Vi kommer att övertyga våra barn om att musiken är awesome, att när vi var unga hade man CD-skivor och hade tjocka TV-apparater. Färgschemat på väggarna runt omkring är 180 nyanser av kaffe latte, kom igen, det är snyggt! När vi nått luftgitarrstadiet, som vi vid det här laget har förträngt att våra ytterst pinsamma föräldrar gjorde för 25 år sedan, börjar minnet att tryta även på andra punkter. Till exempel känslan för när det är dags att gå och lägga sig och hög tid att sluta hälla. Ytterst oväsentliga ting helt enkelt. Ljudnivån börjar nu stiga ytterligare, gamla minnen poppar upp och plötsligt har du så många bästa vänner att du inte riktigt vet vem du älskar allra mest. Du är inte sen att tala om det för dem. Man tömmer allt som finns kvar innan någon vettig själ spottar upp den briljanta idén att det är dags att kantra. Till frukost (som aldrig äger rum före lunchtid) skyller man på att man är allergisk mot apelsinjuice medan man paradoxalt mumlar tyst för sig själv att det där med sprit är man alldeles för gammal för. Huvudvärken gör att du landar tungt i soffan bland flottiga skålar och börjar jobba dig fram till ett magknip. Nästa gång, då ska jag inte dricka så mycket, tänker man. Man kan faktiskt ha minst lika kul utan alkohol, har jag hört. Märklig nog har människan en gåva som kallas bortträngning, den gör att vi fortsätter festa och att vi skaffar fler än ett barn. Underbart, det är precis vad det är!

FERRE

Nu är jag belägen hos Mulle ute i skogen. Det är lantisfest ikväll, och jag älskar det! Man kan tjoa och tjimma hur mycket man vill, man kan sova över i ett av alla tusen hus och man kan bli lite fuller i goda vänners sällskap!
.
Helgens byggfirma har tagit ledigt nu. Vi hann: tapetsera sovrummet, hallen och köket! Bara sidoväggen och korridoren kvar. Sen ska det förstås målas lite varstans, sänggavlen och spaljén bland annat. Efter det är det bara städning och piffning som återstår! Galet nöjd. Nu hoppas vi bara att tapeterna sitter kvar när vi kommer hem, att vi inte får en så blöt kväll att det når 10 mil ;) Hoho
.
Sebbe älskar när jag säger ferre, chirre, dirre, gorre...osv... not. Got to love att retas!

MORN!

Nu har vi börjat skära våder till köket. Jag har gjort frukost, och det är dags att ladda med den innan vi fortsätter. Sebbe får sovmorgon en stund till, han är en trött man. Ska försöka få upp lite bilder innan vi drar ikväll, det fiesta för Mulle ute i Örsan. Hoho

MANGÅRDSVÄGEN PART VI - SOVRUMMET TAPETSERAT

Jaha! Då har pappan varit här halva dagen och vi har gjort klart sovrummet. Det är nu superfint på väggarna, tapeterna var lovely. Dock var det lite olika vit i fondväggen och i övriga rummet, men det var helt klart en sådan feng shui kombinerat med design utarbetad plan redan från början. Givetvis. Jag är nöjd, och jag kan också väldigt stolt skriva in i mitt CV att jag kan prata samtidigt som jag kladdar lim på (allt i närheten av) tapeterna. Och sedan även hålla i tapeten längs ned och meddela ovanstående om hur mycket tapet det är till övers där nere på botten. Jag har svårt att tänka mig att pappa hade klarat sig helt själv, såhär i efterhand. Förmodligen var det därför han kom på den briljanta idén att vidarebefordra mig till slipning av skarvarna i hallen, redan efter första väggen! Imorgon tar vi oss an kök och hall, hoppas vi hinner. Är som ett litet barn på julafton, en dregglande hund före middag, en datanörd när strömmen går igång efter strömavbrott, en godisjunkie på godisstoppen... Ja, ni fattar, jag vill ha resultatet. Nu. :)
.
.
Psst. Internet dummar sig - bara så att ni vet. = Inga bilder

HÄNDIGA PARET OCH BÄSTA PAPPSEN

Halv nio började jag och Mannen slipa tapetkanter i sovrummet. Efter drygt en timme gav mannen upp, han var klar med sitt och varken hans luftvägar eller rygg pallade mer för kvällen. Helt förståeligt. Själv tog jag mig an borden. Ni vet när man känner sådär att ska man göra't så är det NU? Så jag började skrapa och slipa. Skrapa och slipa. SKRAAAAAPA och SLIIIIIPA. Klockan tolv var jag klar, med slipdamm överallt. Till och med på tänderna. Men det är rätt skönt att vara färdig med den delen för att imorgon kasta sig på nästa. Jag drömde om slutresultatet, hur himla bra det kommer att bli när det är helt klart. Ändra fram till klockan elva hade jag en jourassistent i form av Mannen som kom med verktyg när jag behövde dem. Händiga paret, det är vi det.
.
Imorgon kommer pappa, då ska vi lära oss att tapetsera. Det ska bli kul! Apropå pappa så hittade jag en bok som hette "Hemliga Läxan" som vi hade i årskurs 2 i grundskolan när jag höll på i förrådet. Där hade jag skrivit följande om min kära pappa (uppgiften var att man skulle be en av sina föräldrar berätta om sin skoltid). Bland annat detta var vad jag åstadkom:

"Pappa är så gammal så pappa gick i skolan på lördagar och hade en sträng fröken, en fröken som lärde pappa!"

Jadu gamle pappa, jag tvivlar på att hon lärde dig att tapetsera. Tror inte heller att hon lärde dig så mycket annat heller, men jag vet en sak. Att du i mina ögon alltid kommer att ses som kunskapens källa, den där människan som kan och vet allt utan att skryta med det. Vad skulle jag göra utan pappa? Om någon frågar mig hur jag vill bli när jag blir stor, vill jag till stora delar bli som du. Lilla pappsen <3

Home sweet home

Mannen har tagit med sig fel smartcase med alla mina kort i så jag kommer ingenstans idag.

YOU HEARD ME!

Förrådet är klart! Jag har satt propplösare i vasken i köket, börjat försöka tvätta taket i vardagsrummet (kramp i armarna, javisst!) och nu ska jag ta mig an golvet. Är trött på att bli helt svart om fossingarna! Sen ska jag sabba ordningen på golvet i förrådet och ställa in lite saker tillfälligt där tills sovrummet blir klart :) Undrar hur jag ska få bort rostfläckarna på golvet i hallen... Några tips?
.
(I förrådet ska jag också sätta etiketter på lådorna, så jag vet exakt var jag har sakerna. Men det får bli när jag har köpt etiketter och en vettig penna!). Bilder kommer.

DAGENS VISA

Jag vågar nästan påstå att förrådet blir klart imorgon, inte mycket kvar nu!
.
Förresten! Kört bil helt själv idag, det gick bra. Känner att jag nog kan få kläm på att köra här också utan att vara rädd och darra som ett asplöv i sinnet :) Kompleteringshandlade lite, sen hämtade jag Mannen på station. Vi lagade schnitzel och potatismos. Mannen bankade kött och panerade medan jag kokade och stötte potatisen, bra arbetsfördelning! Sen tog jag disken, medan Mannen gick in i sovrummet och började slipa ned tapetkanterna. Borden fick vi inte bort trots att vi sprayade den med vatten, så vi kommer att behöva slipa den också... hmpf...
.
Annars gick vi ned med äppelpaj och vaniljsås till Andreas och Malin, satt där och pratade till halv tolv. Klockan sprang iväg, som den alltid gör i deras sällskap. De har varit så duktiga hemma där också ska ni veta, sedan vi flyttade hit (gäller att ta åt sig äran, haha). De har nämligen tapetserat en fondvägg, målat deras korridor, klippt gräset på kolonilotten, tagit upp grönsaker och kastat massor med skräp. Med två små runt benen! Bedrift :)

ONTET

Jag skickade ett meddelande till Mannen när jag vaknade klockan elva. Var uppenbarligen helt slut eftersom jag sov så länge, och jag hade ont överallt. Skrev att jag nog måste sova en liten stund till, och sen ta det lite lugnare ifall jag börjar bli sjuk (som alla andra). Fick svar tillbaka, något i stil med, men hallå? Du har burit tusen saker, städat som en gnu och fixat med lägenheten i en vecka! Det hade jag inte tänkt på! Så nu unnar jag mig någon timme i soffan framför House. Ska nog åka och köpa propplösare till diskhon, och lite annat, men jag kommer ju aldrig iväg. Är lite skrajsen för det här med bilkörningen här i stan tror jag... Men ska nog ta tjuren vid hornen på eftermiddagen :)

RSS 2.0