LCHF, anyone?

Jag funderar på hur jag ska ta tag i det här med den goda hälsan. Någon som har erfarenheter av LCHF?

Kommentarer
Postat av: Michaela

Jag har faktiskt ätit enligt LCHF i två veckor (imorgon).

Jag gör det inte för att gå ner i vikt utan för att få bort mitt enorma sockerbehov. Jag klarade inte en dag utan att småäta godis, choklad, ngn kaka eller liknande. Spelade ingen roll om jag verkligen tvingade mig själv att inte äta..det gick bara ngn dag innan jag började äta sötsaker igen. Och det var mkt varje dag verkligen!



Nu har jag ju "tur" som inte går upp i vikt så lätt. Men man MÅR inte så bra av att ha socker som bränsle i kroppen, jag mådde pyton och kände mig konstant seg och blev lättretad utan mitt socker.

Så jag valde att pröva äta enligt LCHF under en kort begränsad tid för att bli av med sockerbehovet(eftersom kolhydrater inehåller socker och LCHF tillåter ju ytterst få kolhydrater och inget rent socker..ja, du har väl säkert läst på).



Så nu har jag snart klarat två veckor (som var mitt mål). Första tre dagarna kände jag mig konstant bakfull, illamående, ont i huvudet mm. Jag var lättretad som få..inte ens hunden fick titta på mig =P Jag hade förmodligen sockerabstinens som fan ;)Men det gick, jag kunde hålla mig för jag var så otroligt mätt hela tiden av allt fett jag åt!!! Efter tre dagar släppte det jobbiga och sedan dess har jag knappt tänkt på sötsaker. Jag är alltid så mätt efter maten och mättnadskänslan håller i sig längre än annars. Jag äter också mindre portioner för att jag blir mättare fortare.



Oj..det blir en hel uppsats det här =P



Det enda jag saknar som faaan är bröd! Mackor!!! Och det gäller att jag har "godkända" saker förberedda så jag inte trillar dit och tar en macka eller chokladbit ("taskig" som sambon är så fick jag ju inte rensa ut allt sånt ;)

Men det går jättebra om man har annat att ta till, och låter man det inte gå för lång tid mellan måltiderna så blir man knappt inte sugen.



men...en gång var jag så otroligt sugen på något "gott" så jag höll på att dö, då åt jag lite vispad grädde med hallon, och så smälte jag två rutor mörk choklad i ett glas i micron(80%, det är ok) och hällde över som chokladsås. Kändes lite konstigt att äta grädde sådär, men jag har aldrig blivit så "nöjd" med bara en portion efterrätt förut. annars vill jag alltid ha mer, men nu var det stopp innan jag ens var klar! Så det finns goda saker man får äta om suget blir för stort :)



Nu gjorde jag ju inte det här ur viktminsknings-synpunkt, men jag hade gått ner 2kg när jag vägde mig igår (alltså på knappt 2 veckor), Nu ska jag börja äta kolhydrater imorgon igen. Men jag hoppas att jag efter det här har avvänjt min kropp med att äta sötsaker varje dag. Någon gång ibland räcker =P



Men jag tror LCHF är en diet som är rellativt lätt att hålla sig till, om man bara kommer in i det ordentligt. De jag vet som har prövat har gått ner i vikt (om man inte fuskar) och sötsuget försvinner! Lycka till om du väljer att pröva :)



shit, orkade du läsa allt det där ;)

2010-08-17 @ 17:46:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0