Tappade greppet

Då har man fikat med pappsen. Han är min idol. Om jag blir hälften så bra som min pappa är jag stolt! Bara för att han är så bra köpte jag två skjortor på Dressman till honom, man ska ha uppskattning när man är värd det tycker jag.
.
Sen har jag varit på banken, fonden från Nordea är flyttad. Tog tre minuter, och det var gratis. Nu har jag alla konton och fonder hos Handelsbanken. Den bästa banken i Sverige, utan tvekan. Jag har även handlat present till min lilla kusin Gustaf, han fyller tretton och är inte så liten längre men i alla fall. En störtskön skjorta, verkligen klarblå. Och sen två par kalsoner, svintuffa. Vad Sebbe ska få tänker jag inte avslöja, men det har jag också köpt. Vet inte om han smyger in här ibland, så det är bäst att tiga. Det hände dock en sak när jag kommit hem. På sista steget i trapphuset, mindre än en meter från vår dörr tappar jag hans påse. PANG! En sak trillar ned mellan springerna och flyger hela vägen ned på bottenvåningen. Resten av påsen ekar det KRAAASCH om. Jag spottar och svär över min klantighet, och tänker att det är ute med mig. Det hade nästan varit roligare att vikt båtar av pengarna och slänga dem i sjön. Men bara nästan. Och vad ska jag göra nu? Han fyller ju år imorgon och måste ju få presenter! Som tur var hade bara en sak gått sönder, givetvis den dyraste. Med tanke på omständigheterna cyklade jag inte ner och köpte en ny, utan stannade inne och tänkte att det var nog bäst för alla. Torkade av allting, och slog in paketet. Det blir nog bra ändå, han får den där som gick sönder när vi går på stan sen och det var ju en sex saker förutom den. Bara knyta fingrarna och hoppas att han blir glad :)
.
Måste jag ju inflika med lite roliga saker från igår, humorn är på topp!
Vet ni hur man kan konstatera att man är för dåligt tränad?
Jo, man cyklar om en tant i 75-årsåldern med en viss stolthet - kom igen, cyklade ju i alla fall ikapp någon! (Ja, det hände mig på vägen hem från tåget).
.
Sebbe sa även en rolig sak igår.
Vet ni varför tjejer aldrig fiser?
För att de aldrig har munnen stängd så länge att de hinner bygga upp ett tryck.

Skön torsdag

Missar föreläsningen idag, för lagom till att jag borde cyklat till tåget fick jag attacknäsblod. Forsade som fyrisån! Obehagligt det där. Då jag bara hade ett seminare, så kändes det onödigt att ta nästa tåg. Kostar så pass mycket pengar, hade missat halva då eftersom de bara håller på i två timmar. Dessutom hade ju jag min redovisning igår, som gick toppen. Jag pratade i alla fall, och jag fick ett stort MYCKET BRA över hela min PM. Nöjd.
.
Får läsa här hemma istället, det går lika bra. Men först ska jag gå ned på byn! Sebbe fyller år imorgon, så jag ska köpa en present. Har "redan" mina aningar om vad :) Ska även träffa pappa på en fika, och ringa lite samtal. Men när jag kommer hem blir det konkurrensrätt inom EU, sug på den ni! Ikväll är det lyxfällan, det får man inte missa för allt i världen. Skön torsdag helt enkelt!
.
.
Alexandra Edquist, glöm för satan inte bort Sebbans födelsedag imorgon! :)

Sambotid <3

Haft värdefull tid med sambon nu på eftermiddagen. Bara rensa ut en massa känslor och tankar man samlat på sig. Lite nya rutiner ska arbetas in vad gäller hushållet, bland annat städdagar med efterföljande familjemöte. Känns bra! Nya tag. Dags att vända blad. PLING!

Vad är det frågan om?

Obekvämt beslut. Det är vad det är. Tvinga mig inte att ta det...

Kvällsverkstad...

Har börjat måla på bebisen utan namn, som jag tidigare kallat Elviras tavla. Lagt en ljus bakgrund, med inslag av vita blommor som nästan försvinner, samt det önskade motivet. Den är förändrad mot skissen, men jag tycker absolut att det här blir snyggare! Sen ville de att föräldrarnas namn skulle stå i hjärtat, jag skulle inte gjort det. Men vill de ha så, kommer jag att göra det såklart! Tror inte att det kommer att bli dåligt, absolut inte :) Men risken finns att man tappar "djupet" i hjärtat.
.
(Om ni undrar vad som hänt med Tildes skiss - bebisen som vilar på sina föräldrars händer - är den på gång. Har dock inte hunnit längre än att påbörja skissen på duken. Den är mer avancerad, och tar därför mer tid)

OTH is back

Unnar mig en liten paus, klar med fri rörlighet för tjänster nu vilket betyder en bock i kanten. Fortsättningen av One tree hill säsong 7 släpptes i USA i natt. Det kan man inte missa!

GRATTIS TILL SAMTLIGA

Men det är ingen vanlig dag idag, händer massor med viktiga saker!
.
Det är mamma och pappas bröllopsdag, 25 år blir det nu. Tycker i alla fall jag är häftigt. De flesta jag känner har skilda föräldrar sedan länge, även om det ibland är det absolut det bästa.
.
Sen fyller Linnea år, en gammal barndomsvän, som jag var med jämt när jag var liten. Vi var kaxiga, och lite ballare än de flesta. Gick dock över för varje år som passerade, tillslut var vi mest en i mängden. Haha. Stort grattis till henne, vi har bestämt att vi ska ses och grilla i sommar med våra respektive. Ser jag framemot!
.
Sist, men absolut inte minst, har vi min morfar. Om han hade levt så hade han fyllt 75 år idag, han blev bara 68 år men lever med oss allihop. Slagit en blick mot himlen och gratulerat honom. Men han är väl upptagen med att rycka änglarna i kjolen, som min mormor så fint hade uttryckt det. Skämt åsido, så var Han någon som gjorde skillnad här på jorden.

Vet int, hitt på nå

Tänk att vakna halv åtta, men du ska inte åka förrän vid elva. Det blir gott om tid över, och du läser lite kurslitteratur precis enligt planen. Men så somnar du, och vaknar när tåget precis lämnat perrongen där på andra sidan byn. Just det gjorde jag idag! Nu får jag läsa på egen hand hemma istället. Har mitt obligatoriska seminarium imorgon då jag ska redovisa min PM. Om jag hade naglar skulle jag bita på dem, fortfarande inte kommit över min skräck att tala inför andra människor. Egentligen korkat, jag som har så mycket bra att säga! Men om jag får frågan släpper jag hellre ut ett litet "vet inte" av någon märklig anledning. Vi får se hur det går.
.
Dessa blir mina planer för dagen istället:
Läsa klart om fri rörlighet av tjänster, läsa igenom allt inför min redovisning imorgon samt fortsätta i huvudboken för den här kursen som ska avverkas så snart som möjligt.
.
(om ni undrar vad dessa punkter som ständigt dyker upp har för funktion så är det för att blogg.se inte klarar av min webbläsare Google Chrome och missar styckeindelningen annars)
.

Om jag hade pengar...
1) Köpa körlektioner + teori på datorn
2) Gå till optikern (synundersökning + nya glajjor)
3) Gå till frisören (Eliminera dessa kluvna hårtoppar och gärna färga håret "light ash blonde")
Summa: ca. 8000kr (...nanananaaaa)
Man får göra en sak i taget helt enkelt, det tycker jag är tråkigt. Men pappa brukar säga: välkommen till resten av ditt liv. Haha

Visst blir man trött när...

...det står disk i diskhon, sopor innanför dörren, är en oreda i vardagsrummet och kläderna som hänger på tork du (till och med) bett om att få vikna fortfarande hänger på ställningen. Allt detta när din sambo är arbetslös och går hemma på dagarna. Och du pluggar juridik en timme bort i Stockholm, jobbar relativt andra studenter mycket (för att slippa låna pengar) samt redan drar det största lasset vad gäller hushållet. När man kommer hem kvart över fem har i alla fall jag, förutom det oavanstående, förväntat mig att middagen står på bordet (eller i alla fall är pågång). KOM IGEN ALLA KARLAR SOM KÄNNER SIG TRÄFFADE, TA LITE INITIATIV INNAN DIN KVINNA GÅR UNDER!

Europarätt - seminariet 1

Läser om fri rörlighet av varor och kapital. Seminariet börjar klockan ett, dock inte mitt område att redovisa så jag hoppas att man slipper yttra sig nästintill helt och hållet. Men den är intressant ändå, eu-rätten, skulle jag kunna tänka mig att jobba med faktiskt!

Off we go!

Vill inte att det ska bli måndag. Men det är bara att hålla i sig, för nu bär det av. Tenta på fredag nästa vecka, seminarier varje dag i veckan. Jobb i helgen. Dags att börja anstränga sig, dags att går från slö söndag tillbaka till verkligheten. Hörs!

Cassanda & Sebastians tavlor

Cassandra och Sebastians tavlor är nu klara! :)

Juridicum 365 dagar om året.

Juridicum på Stockholms universitet känner inte för att ge en lediga dagar i onödan minsann. På valborg har vi seminarium och på studenten har vi tentamen. Jullov kan man drömma om, likaså andra normalt lediga dagar på höst och vår. Men vi har ju ett sommaruppehåll! Och det ska man vara glad för. Tror dock inte att lärarna tar mer än någon veckas semester, utan arbetar med sina byråer eller håller i sommarkurser. Jag älskar arbetssamma människor, jag är en själv, men jag hoppas det aldrig går så långt att vi har föreläsning på julafton nästa år...
.
Inser att jag måste köpa ännu en bok med alla fördrag (sent ute, jag vet). Den kostar 543 kr, vilket jag inte planerat för alls. Och det kommer lite olägligt med tanke på att lite mer än fem tusen kommer behöva läggas på ytterligare körlektioner och teori nu. Men det är tur att man har en buffert, en buffert som kommer att fyllas på igen till sommaren sen förhoppningsvis.
.
Det är inte bara så att jag är en bok kort, jag har dessutom knappt läst något i den boken som ska läsas grundligt. Nästkommande vecka ska jag till Stockholm varje dag för att det är seminarier, ett som jag ska redovisa på bland annat, så då tänkte jag passa på att åka in tidigt och sitta där hela dagarna. Jag inbillar mig att jag kommer att hinna att läsa ut boken och förbereda mig till seminarierna, om jag även använder kvällarna. Veckan efter det är det tentaplugg, och då får jag lägga i ännu en växel. Sen är det bara korsa fingrarna, blunda och hoppas att det går vägen.
.
Njut av en härlig söndag!

Middag med blivande måg?

Varit hos mamma och pappa ute i Örsan och ätit en brakmiddag. Syrrans pojkvän skulle introduceras till familjen, och han verkade inte fullkomligt livrädd när han tackade för sig så jag tolkar det som att det gick bra. Det är nog en bra kille det där, men han måste ju visa vad han går för nu när han passerat "första intrycket"-fasen med en grön bock i kanten. Mätt och belåten efter heta räkor, inbakat kött och klyftpotatis med sallad samt ugnsgratinerad toscaövertäckt persika. För att inte glömma knäckglassen till det. Man känner att springturen imorgon gör sig påmind i form av ett lätt pannknack.
.
Mamma och pappa hade hittat mina gamla gosedjur i förrådet (de ska ju som bekant flytta). Nostalgi! Min apa Nicke med röda brallor och vita prickar samt en gul gumminapp i handen var den absoluta favoriten. Både då och nu. Sen den lila elefanten, sen igelkotten Pigge, sen Racernallen, sen... Ja, ni förstår. Men man kan ju omöjligt spara på allting, och jag kände att för varje djur jag plockade ut suckade Sebbe lite djupare i bakgrunden. Han tycker nämligen att jag fyllt vårat väldigt stora förråd lite väl snabbt sedan vi flyttade. Man måste helt enkelt göra ett urval. Så i sommar ska vi plocka i ordning i kartonger (ni vet, man går ner och river upp kartonger för att  hämta enbart det man ska ha) och sedan ställa in hyllor där nere så vi kan packa på höjden. Det kommer att bli kalas, för jag garanterar, det blir bara mer med åren...

Riskettan är inte onödig!

Många i min närhet har sagt att "riskettan" är totalt onödig, man får bara höra sånt man redan vet och den är enbart till för att mjölka pengar. Riskettan, eller riskutbildning 1 som den egentligen heter, är en kurs alla som ska ta körkort måste genomgå. Den handlar om risker, som till exempel alkohol, andra droger och trötthet i trafiken. Jag kom dit med inställningen att jag skulle pynta fyrahundra kronor för att lyssna med ena örat i tre timmar och däremellan få gratis kaffe och kaka. Det var ju så jag hade fått det beskrivet för mig. Men så var det inte, verkligen inte. Alla var aktiva i samtalet, vi fick gissa vad vi trodde i olika situationer. Ibland hade man rätt, ibland brutalt fel och en del saker visste man inte. Kanske hade hört något om det, men visste inte. Vet du att en lättöl på lunchen förmodligen gör att du inte kan sätta dig bakom ratten och gå fri från en poliskontroll på vägen tillbaka till jobbet? Inte?
.
Men du vet förstås att hastigheten är ett problem, alldeles för många kör för fort. Ändå handlar det om att inte behöva betala när man blir fotad av en vägkamera, inte om att hålla sig till hastighetsregler och slippa oroa sig. I Sverige har vi låga böter, folk tar det inte på allvar. Kom igen, till och med jag har kört för fort och jag har inte ens körkort! Men om du skulle åka på 15 000 kronor i böter om du körde för fort på vägen hem, skulle köra lika fort efter det? Och skulle du verkligen ringa polisen om du kompis körde full? Han kanske inte hade druckit så mycket ändå? Du kanske rent av åker med, och när ni far i väg så verkar det ju som att det går bra. Men frågan är om du vill leva med att olyckan har inträffat på grund av din dumhet, och dina onödiga risker. Frågan är om du skulle förlåta den som kört ihjäl ditt barn helt i onödan. Frågan är om du tycker dig vara så mycket mer värd än alla andra att du har råd att ta sådana risker. Det ska finnas utrymme för misstag i trafik, alla gör dem. Du blinkar försent, du läser av trafiken fel eller missar en utfart. Men det är skillnad på misstag och ren idioti... Ungefär 486 människoliv om året är skillnaden.

Riskettan i ottan

Mina damer och herrar! Klockan åtta klev jag uppe denna härliga lördagsmorgon. Jag somnade vid fyra (min sambo och hans kompis var inte så tysta  ute i vardagsrummet, men de hade roligt och det var huvudsaken). Nu ska jag iväg till riskettan och lyssna på hemska saker! Kommer jag någonsin vistas i eller kring en bil igen?
.
Tjing

Min farmor är mer klar i huvudet...

Idag har vi, jag och sambon, tvättat slut i tvättkorgen. Okej, jag erkänner, det är någon handduk kvar i botten men vi hann inte med allt innan tiden var ute. Jag har även diskat, och sprayat köket med rengöringsmedel. Skönt att kunna bocka av något på listan, det ser dock rätt bra ut här i kojan i övrigt så det var ingen panik på det viset :)
.
Ikväll har jag jobbat, håller på att lära mig kundtjänst. Jesper, som jag enbart verkar förvirra, gör sitt bästa för att jag ska slippa ringa honom tusen gånger när jag  sen ska stänga på egen hand. Haha. Hur som helst gick det ganska bra för oss, vi började i tid med att sortera och räkna. Men så blev det ändå stressigt där på slutet, jag vet inte var tiden tog vägen. Dessutom fick jag ropa ut att stormarknaden skulle stänga. Första gången skrattade han för att jag hade så mörk röst, andra gången koncentrerade jag mig bara på att jag skulle prata ljusare och inte på att man skulle höra vad jag sa. Seriöst, den hastigheten var inte att leka med! Skrev ned ALLT på ett papper, blev ett A4 (fram och baksida) med klotter. Lägger det på bänken för att jag ska få med det hem så jag kan renskriva det, och vad tror ni att jag gör? Jo, jag glömmer det givetvis! Himla typiskt mig alltså. Frågan är hur det går för mig att komma ihåg att ringa imorgon bitti så någon kan ta reda på det och kasta in det i mitt skåp. Hoppas verkligen att ingen slänger pappret... Har skrivit upp verkligen ALLT som Jesper sagt för att jag ska känna mig lite tryggare sen när jag ska göra det själv.
.
Nu är det godnatt! Klockan nio imorgon är det riskettan. Sen på kvällen är det middag med syrrans nya boyfriend. Spännande. Hur kommer han tackla min mamma? Det är frågan vi alla ställer oss. Det går nog bra, jag är ändå den värsta kritikern. Så det är mig han ska passa sig för egentligen.

Nowalies tavla färdig

Nu är Nowalies tavla färdig :)
-

Tildes skiss

Det här är en riktig utmaning! Emelie ville ha en sovande bebis, med en man och en kvinnas händer som håller den. Har inte hållit på så mycket med kroppsdelar/människor tidigare, och den här skissen tog en stund att göra. Nu ska den först upp på duken, och sen målas! Vi får se hur det går, jag får ta ett djupt andetag. Har kommit överens med Emelie om att jag inte skriver någon text förrän hon godkänt målningen, ifall hon inte blir nöjd. Jag håller tummarna! (Det här är ett exempel på en sån tavla som tar mycket tid)
.
Vad tycker ni om min första "riktiga" bebis?

"Elviras" skiss

Nr 3.  - Lite slarvigt gjord, men du förstår motivet.

Nr. 2 - Visar lite mer av handen i alla fall. Det är svårt att visa mycket av handen när den ska hålla i hjärtat.
Var det något i stil med vad du tänkt dig eller blir det till att göra ett nytt försök? :)
.
Ritade lite idag i skolan, därav kollegieblockspapper. Svårt med skuggorna då jag hade en hård stiftpenna dessutom. Men Michaela har beskrivit för mig hur hon önskar sin tavla, och det här är mitt förslag! Det ska stå 2010 efter 19 april, texten längst ned ska vara på samma rad och den mörka skuggan kommer på målningen att vara ljus då hon önskade enbart ljusa färger.

Frihet, om bara för en dag

Det är en skön känsla att lämna in en PM. Man har suttit upp till tre på natten på grund av det intelligenta beslutet att vänta med allt till sista dagen. Skrivit i flera timmar då koncentrationen trytit. Du har druckit kopiösa mängder kaffe som gör att man skakar när man vaknar morgonen efter med en lätt huvudvärk som om det var gallej på byn igår. Ingen har någon aning om den är godkänd, inte jag och inte den som bedömer, utan den ligger där i rättningsfacket utanför amanuensen rum och bara väntar. Oavsett är man ganska nöjd att man rott det hela i land, och skulle resultatet bli oönskat är det nästa veckas problem. Just nu, är man bara klar.

En PM ska in.

Det verkar som att jag älskar att utmana mig själv. Det är nu mindre än ett dygn tills PM:et ska vara inlämnat och jag har knappt börjat. Som vanligt. Av någon anledning väntar jag alltid till i sista sekunden vad gäller skolan. Det har jag alltid gjort, och det märkliga är att det är oftast då man presterar bäst. Blir mycket kaffe inatt om jag inte får fart på det här nu! Önska mig lycka till. Ska skriva om direkt effekt med utgångspunkt i Frankovichmålet. Och där tappade jag ett par läsare som inte har en aning om vad som rinner ur fingrarna på mig. Därför slutar jag mala på om vad det innebär och skriver ned det i min promemoria istället.

Bebistavlor

Har fått en hel del som visat intresse på mina skisser och de tavlor jag hunnit måla. Så himla roligt! Jag har ett par projekt, har påbörjat vissa och avslutat andra. Fick ett nytt idag!
.
Påbörjade projekt
Nowalie som är Sophies lilla sockertopp. Hennes tavla är som sagt påbörjad och ni kan klicka er till den i tidigare inlägg. Bara texten med namnet som ska dit, sen är den färdig!
.
Cassandra & Sebastian (2st) som ska få en hand- respektive fottavla med bakgrunderna lila och grön. Mamma Lollo är den som önskat motiven. Har redan skissat upp dem på duk, men målningen får hålla sig till tåls då jag arbetar med Nowalies fortfarande.
.
Har även en sådan tecknad bebis påbörjad, var sugen själv att se hur det skulle bli på duk. Blev superfin! Även den ligger upp i ett inlägg från tidigare. Där saknas bakgrund och ett eventuellt namn. Kanske någon som vill beställa den? Annars gör jag inte klart den förrän jag har avslutat beställningarna.
.
Ännu ej påbörjade projekt:
Tilde (i egenskap av sin mamma Emelie) som vill ha en mer avancerad tavla av en hel bebis. Jag ska försöka lösa det, inte målat det tidigare men allt går - det tar bara lite längre tid.
.
Michaela som vill ha en till hennes bästa väns knodd som ännu inte fått ett namn, en liten flicka. Hon hade en egen ide på hur den skulle se ut rent text och layoutmässigt och ska nu välja själva bildmotivet. Hon skulle träffa den lilla på sista april, men tyvärr tror jag inte att jag kommer att hinna tills dess. Det är andra före, och det tar ju ett par timmar för varje tavla. Men de kommer ju att ses fler gånger så jag hoppas att det känns okej ändå!
.
Avslutade projekt
Neijas båda tavlor. (Ser glest ut, men det är ju nytt det här med bebistavlorna!)
.
.
Är väldigt glad att jag får dela med mig av min hobby till er. Hoppas ni har överseende för det här med tiden, jag målar så ofta jag hinner! Älskar att ha fullt upp, och för er som inte vet det pluggar jag juristprogrammet i Stockholm och jobbar på lokala Coop Forum. Är det någon som har bråttom kan det givetvis gå att fixa om det finns möjlighet för det, jag är inte omöjlig. Tavlorna är en personliga och trivs hemma på väggen i barnrummet och det är en typ av present som alltid uppskattas vilket gör dem roliga att ge bort.
.
Är du intresserad? Kommentera i bloggen (lämna gärna mailadress) eller maila direkt till: elin.karlsson90@gmail.com.
.
Att tänka på:
1) Vilket motiv? Egna förslag är välkomna, annars finns exempelskisser längre ned.
2) Storlek på tavlan? 22x27 eller 33x24 är mina standard. Är motivet lite svårare rekommenderar jag den lite större. Och har du ett eget motiv som är ännu mer avancerat, kanske det är läge för mig att beställa hem ännu större duk! Tänk på att ett avancerat motiv tar längre tid.
3) Tid? Behöver du ha den till ett speciellt datum, hör av dig i tid!
4) a)Vilken bakgrundsfärg?
b) Typsnitt?
c) Egen text?
(Det går givetvis bra att ge mig fria händer eller peka ut specifika skisser från tidigare inlägg)
5) Pris? - Skiljer sig från tavla till tavla, en fråga att besvara när du skickat iväg ditt mail om intresse och vi arbetat fram ett motiv. Men eftersom detta är en hobby tar jag inte ut några stora summor, dock måste det givetvis täcka materialkostnaderna.

Körlektion from hell

Körlektionen idag gick åt helvete. Nu måste jag visa nästa gång att jag rockar på landsvägskörning. Första momentet som jag inte blev godkänd på efter endast en lektion, vilket betyder: hem och öva, öva, ÖVA! Man inser att man behöver redskap från körskolan, även om man har världens bästa pappa så finns det saker som är svåra att förmedla. Det är inte som att jag inte kört landsväg tidigare, dock är det inte lika lätt som man tror - så lätt som det är när man åker med pappa i en välbekant bil och körningen är (tycker man själv) kontrollerad. Nej, det ska vara exakt rätt placering för situationen, avsökning i god tid, fantasin ska flöda om vad som kan hända längs vägen, farten ska hållas och skyltar ska läsas samt tydas - detta ska givetvis göras i rätt ordning samtidigt som du ska kolla i bakspegeln var tredje sekund och gärna prata lite om vilket väder det är ute. Det ska liksom bara göras rätt, och rätt är det som krävs på uppkörningen. Har fullt förtroende för min lärare, han är skitbra. Men jag hatar att underprestera, då tappar jag koncentrationen. NYA TAG!

Svänger du höger här ju
Svänger du vänster här ju
Så går du ner på tvåan här ju
Har vi foten på bromsen här ju
Du behöver ha mer fokus här ju

Måleri målera

Började måla på Nowalies tavla idag. Ändrade färgerna lite från skissen, för jag insåg att det skulle bli mycket snyggare såhär när jag väl kommit igång. Hoppas att mamma Sophie håller med mig! Men som säkerhetsåtgärd väntar jag med att skriva till namnet tills hon svarat :) Jag tycker i alla fall att den blev superfin och skulle definitivt kunna hade den på väggen här hemma bara som den är!


JOBBA JOBBA JO-OBBA

Det verkar som att alla ville handla idag, jag sprang runt som en illbatting och försökte få ordning i chark och mejeri. Men det är bra att det går bra, att det är snurr på verksamheten, för annars skulle jag ju inte ha ett jobb. Det är kul när det är lite stressigt också, men samtidigt vill man inte lämna saker och ting halvdant gjorda. Hann åtminstone det viktigaste innan jag gick hem, eller ja, stannade kvar en kvart extra.
.
Fick ett nytt schema idag, med dundertider! Ska stå mycket i kundtjänst, kommer att jobba mer och det var enbart en tid som jag måste byta bort för att det ligger en tenta den dagen. Perfekt! Sebbe kommer inte se röken av mig förrän i juli någongång, haha, först skola och jobb nu så det heter duga - sen jobb och körkort. Men det ska vara full rulle, då mår man som bäst.
.
Måste nog ringa CSN och fråga hur jag ska göra med lån & bidrag. Har inte använt ett öre av de pengar jag fått sen i augusti, och jag börjar bli lite nervös att jag kommer att tjäna för mycket denna termin för att ha lån och bidrag för heltidsstudier. Någon som vet hur mycket man får tjäna på vårterminen? Och vad som händer om man tjänar för mycket? Behöver jag betala mer än de jag har lånat (som en ränta typ) eller räcker det med att jag nävar över den orörda summan som det blivit totalt? Blir man återbetalningsskyldig på bidraget också? (det har jag använt). Deras hemsida är ju urusel...
Update: Hittade just på CSN:s hemsida att man får tjäna något på 55 000 eftersom vårterminen börjar vecka 3 på juridicum, och det borde jag klara. Skönt, slapp man oroa sig för det :)

Frågor & svar

Michaela:
Hejsan!
Guuud vad fina tavlor du gör! Jag är intresserad av att beställa en tavla av dig..har du någon mejladress jag kan nå dig på?
.
Svar: Vad roligt att du tycker det! :) Du kan nå mig på: elin.karlsson90@gmail.com. Sköt om dig, så hörs vi!

Hollywoodfruar

De bor i lyxvillor i Hollywood, är gifta med någon välbärgad man och blonderar håret. Den ena går inte utan läppstift, den andra lämnar aldrig sin fräckhet hemma. Det pratas skånska som varvas med engelska sayings. Deras största problem är vad de ska ge väninnan i present, eftersom hon har råd att köpa precis vad hon vill. Och tack vare uppståndelsen kring pantertanterna söker man efter en assistent, och får ännu mer publicitet. Man är så in i norden populär att man får sändningstid med eget program klockan tre på julafton i ett tapper försök att konkurrera med Kalle Anka. Det är ganska fränt, att så många fascineras av några svenskar på andra sidan havet. Själv sparar jag mina måndagskvällar, och alla andra kvällar de visar sig i bild. Inte för att vara den motstridiga som oavsett vad det gäller ska göra tvärtom, bara för att, utan för att jag inte funnit något intresse i saken. Inte heller vill jag låta som Markus Birro och säga att de är trasiga själar som livnär sig på skandaler och upptåg i en förvirrad värld. För jag tycker att de verkar ha ett underbart liv. Nej, jag vill bara att det ska bli torsdag och ännu ett avsnitt av lyxfällan där man kan gotta sig i andras bedrövelser och dumhet.

Renovera mera

NY DESIGN PÅ GÅNG! Vad tycks?

Bloggen behövde en rejäl tvagning! Men när man inte kan något om det här med webbdesign tar det ganska lång tidoch blir sällan helt bra då man ska försöka ta saken i egna händer. Jag har i alla fall lyckats göra grovjobbet, och jag är galet nöjd att vi slipper den gröna färgen. Den var aldrig min grej, hur vårigt det än var. Rosa, det är vad farfar laddar bössan med!

Gomorron gomorron hör fåglar sjunga glatt!!

Åh vad jag älskar att vara uppe tidigt, men jag hatar att gå upp ur sängen (därför går jag aldrig upp tidigt om jag inte måste). Så himla skönt när man haft en tid att passa, och sen kommer man hem igen vid åtta och har hela dagen framför sig :)
På torsdag ska jag lämna in ett PM om direkt effekt, börjar med andra ord bli dags att sätta fart med det (typ i förrgår). Chop chop! Laddar med kaffe, trots att det inte är bra för mina blekta tänder kan jag inte låta bli att unna mig ett par koppar ibland. Inte minst när solen gör sig påmind och dynorna är ute på balkongen.

Underbara start på dagen :)

Eddie borta - OTÄCKA BILDER

Svenska landslagets målvakt (Här i Redbull Salzburg tröja) Eddie Gustafsson bryter benet. Jag känner med honom, helvete vad ont det måste ha gjort. De tror att han är tillbaka om sex månader, helt sjukt, men vi får väl hoppas att han tar sig till att läka helt innan han snörar på sig fotbollspjucken igen.
VILL VARNA FÖR OTÄCK BILDER!

babyshower preparation

Snart kommer pappa och hämtar mig så ska vi åka till Coop och inhandla beståndsdelarna till presenten Mattan och Calle ska få när de har babyshower 8 maj. Jag vet inte om Mattan läser bloggen längre (gör du det?), så det är nog bäst om jag inte avslöjar vad det är för något ännu. Men jag tar bilder och lägger upp direkt när vi varit där! Pysselådran pulserar, så mycket kan jag avslöja :)
.
.
.
Det är lätt att behålla en bild av hur saker och ting var, det är svårt att erkänna att vad som längre inte är.

Färdig

Neijas andra tavla är färdig :) Dålig bild, vet inte vad som hände med ljuset. Men ungefär sådär ser den ut!


Nytt, fräscht!

Köpte lite nytt i torsdags för att friska upp tillvaron! Väskan, skorna och tröjan. Supernöjd, älskar färgerna :)

Ett in i helvete långt inlägg, helt enkelt.

Veckorna går fort, och helgerna ännu fortare...
I fredags var det en lång dag. Gick upp halv sex, åkte in och skrev min tenta (omtentan) som gick fullkomligt åt skogen. Jag blev väldigt besviken, svårighetsgraden var uppskruvad något enormt. Var flera stycken som lämnade in blankt och gick efter en halvtimme, men jag kände att jag lika bra kunde lämna in det lilla kluddet jag lyckades sno ihop under de tre timmar tentatiden var. Hade inget att förlora. Riktigt tungt var det, ännu en grej i baken. Med svansen mellan benen kom jag in på föreläsning nr 2 om konkurrens inom EU (första var när jag skrev tenta), och den var inte vad man hade varken lust eller ork till en fredag eftermiddag. Härdade ut för att sedan somna som en stock på tåget hem, vaknade när de ropade ut att Enköping var nästa stopp och cyklade som vinden hem. Hemma väntade mamma och pappa som var här för att de skulle hämta Tova, Sebbe hade varit hundvakt åt henne hela dagen. Så när de skulle åka tog de med mig och skjutsade mig till jobbet. Jobbade till 22.15.
.
Trött som en gnu kom jag hem till ett jävla kaos. Sebbe skulle dammsuga, torka soffbordet och ta bort sina kläder men det hade han skitit i. Jag orkar inte skrika och gapa, men visst är det irriterande. Jag både jobbar och pluggar, han är arbetslös och pluggar någon timme i veckan på komvux. Är det vettigt att jag ska behöva städa, plocka undan, planera mat och när/vad som ska handlas? Är det för mycket begärt att få lite hjälp? Det som stör mig mest är att det alltid finns undanflykter eller ursäkter, det är ju inte för min skull alla de här sakerna ska göras egentligen. Det ska bara se snyggt ut hemma, för att det ska vara trevligt att bo här, och vi bor ju båda här. Jag är dessutom allergisk mot damm och kvalster, vilket gör att det måste städas. Och han om någon borde ju vilja mitt bästa. Jag vill inte tjata, det är så himla tråkigt...
.
Vore skönt att få känna sig uppskattad, det gör jag om någon anstränger sig för att göra vardagen lättare och trevligare. Det krävs inte mycket, men det krävs att man lyfter ett finger.
.
Annars har vi varit på fest med tema White trash hos Johanna som fyller tjugo år idag, grattis! Det var riktigt trevligt, och vi snubblade innanför dörren hemma vid fyrasnåret. Jag gick upp mitt på dagen, pappa hämtade mig efter att ha slängt en massa saker på tippen. Vi åkte till farmor som ligger på sjukhus i Norrtälje, jag körde fram och tillbaka. Farmor var piggare nu, skämtade och kunde gå med rullatorn. Skönt att se :)
.
Nu ikväll har jag städat badrummet, en befrielse att gå lös med citek. Hatar när det är skitigt, det stör mig något så fruktansvärt. Men nu är det rent! Och lika så hallen. Ska göra ett ryck imorgon också, föreläsningarna är inställda vilket gör jag slipper åka till Stockholm. Kanske hinner jag springa ned och tvätta några maskiner?
.
Har målat en skiss till, Sophie var inte riktigt nöjd med den förra heller. Men nu var jag tydligen på rätt spår, vet dock inte om det betydde att hon ville ha den eller om det blir till att försöka göra en till. Svårt att veta vad hon är ute efter, känner att jag börjar få lite slut på ideér!

KÖRA BIL

Hur många saker skulle inte bli lättare om du bara hade ett körkort? Handla, åka och hälsa på folk som bor i fjärran och jag skulle kunna köra alla de gånger jag inte dricker och karln vill ta en öl. Tänk att något, som kompletta idioter och mindre dumma klarar av varje dag ska vara så himla svårt att ta tag i! Jag har redan gjort mer än halva utbildningen, dessutom kört halkan och snart även riskettan. Men har ett par punkter kvar på körskolan, känns ändå som att det är hur långt som helst kvar. Som att jag aldrig kommer att bli klar...
Men jag hade körlektion imorse, för första gången på ett och ett halvt år. Det var kul att komma igång igen! Har ju kört väldigt många mil hemma, men det är ju detaljerna som är nyckeln. Men nu ska bestämma mig för om jag vill köra upp genom körskolan eller om jag ska göra det privat. Kör jag upp via skolan kommer körläraren att grundligt gå igenom alla moment och inte släppa vidare mig förrän han anser att jag är färdig, samt att jag måste göra datorprov som ska vara klara en viss tid innan man kan boka uppkörning (detta alternativ kostar givetvis massor med pengar). Kör jag upp privat får jag plugga själv, och körläraren ger mig en mer överskådlig kunskap som jag sedan ska öva på hemma för att bli fullfjädrad. När jag känner mig redo  bokar jag själv teori- och körprov. Har hört att de som har uppkörningen är tuffare om man kör privat, är det någon mer som hört det? Vad tycker ni? Jag har inte speciellt mycket tid till övers, och jag köper hellre roligare saker för mina pengar. Finns dessutom stora möjligheter att köra med min pappa för han jobbar här i Enköping där jag bor.

Tecknade bebistavlor!

Lite olika skisser på dessa "tecknade" bebisar. Tycker att de är helfräcka, vill ha en själv, men en liten detalj saknas... EN BEBIS! Om några år kanske... :)
Denna har ni sett förut...
Denna är målad på duk (bakgrundafärg och eventuellt bebisnamn ska givetvis läggas till).
Skiss (med penna och papper) utan färg, man kan ju få vilka färger man vill!
En skiss av en glad liten Sebastian!
En skiss på av en glad Emma!
Och Emma i svart/vit.

Ny skiss till Nowalie

Sophie klickade inte riktigt med den förra skissen som jag publicerade igår, och ville därför att jag skulle göra en lite tuffare fast ändå fin och rosa. Med den oerhört precisa beskrivningen (haha) kom detta upp i mitt huvud och blev mitt nya förslag. Kanske faller det i smaken bättre? :)
.

FLER LÄSARE, VÄLKOMNA!

Fått många fler läsare, välkomna in! Inte haft någon riktig snurr på bloggen på sistone, men nu ska det bli ordning här igen vill jag lova. De flesta gillar ju inte att läsa vad man äter till frukost, så det är ju tur att jag aldrig äter det (även fast man helt klart borde). Mina bloggvänner brukar ha frågestund och liknande, men jag utgår ifrån att folk tar sig för att frågar saker om det finns några frågetecken! Det är väl kanske skillnad när man har en blogg riktad till en viss grupp, eller bara skriver allmänt provocerande saker som folk bara måste läsa - fast de ljuger om det på fikarasten på jobbet och aldrig hört namn som Kissie eller någon annan som tjänar storkovan på att aldrig sluta förvåna folk. Men det kanske är just det vi behöver, i ett samhälle där allt är möjligt.

/E.Skiss till Nowalie

Första skissen till Sophie och Nowalie efter att jag fått in ett önskemål om hur hon ville att tavlan skulle se ut :) Blev skugga över halva bilden, men det är bara ljuset. Bakgrunden kommer sedan att bli väldigt ljusrosa, men jag orkade inte sitta och färglägga hela ifall Sophie inte alls är nöjd och tänk sig något helt annat :)

Behövde en vecka.

Det har gått en vecka, och jag tror inte att jag behöver mer tid för att inse att det är givande att inte sitta vid datorn mer än en liten stund i taget. Har följt en del bloggar under tiden, och kollat facebook någon enstaka gång. Det räcker. Har fullt schema nu, bara att sätta igång, och det blir faktiskt mer tid till annat när man inte fastnar framför skärmen hela tiden! Håller dessutom på att skissa på tavlor till bebisar, Alexandra har beställt en till Neija och hennes kompis  vars dotter heter Nowalie var eventuellt intresserad också. Gjort några förslag, sen får de komma med egna idéer också såklart. (Det här bilderna är ritade med pennor på vanligt papper, tavlorna kommer att målas med oljefärg på duk). De små texterna kommer att göras mer raka, och kanske i lite annorlunda typsnitt, har inte använt linjal på skisserna. Vad tror ni? :)

Tar en paus...

I detta virrvarr eftersökes klarhet.
.
Jag lämnar nu internetvärlden för en stund, bara det allra nödvändigaste kommer att nyttjas. För mycket tid spenderas framför datorn, för lite tid läggs på det som är viktigt. Jag måste hitta tillbaka till verkligheten, till mig själv, och till det som får mig att må bra. Kanske får jag inte ut någonting av det här, det kan vara ännu en dum idé men det får jag ju aldrig veta om jag inte testar.
.
Detta betyder att bloggen kommer åter 1/5.

Boringville

Var hos pappa i Örsan hela fredagen, mamma var i Stockholm och kollade på konståkning. Det var urmysigt, dessa föräldrar är bra att ha! Vid middagstid kom syster och Hanna, så då åt vi tjälknöl - det påskigaste jag fått i mig denna påsk (skandal!). Jag har inte känt av påsken så mycket, det blir ju vad man gör det till det där med traditioner. Men jag har haft annat på hjärnan, alldeles för mycket annat. Och motivationen har fått sig ett slag - igen.
.
Jobbade elva timmar igår, hade en timmes rast totalt och då satt jag ute på verandan med solen i ansiktet. Helt underbart. Den där solen ligger mig varmt om hjärtat, alla dagar, året runt.
.
I övrigt har det hänt alldeles för lite här... Jag måste nog ta en paus, stanna upp och fundera på vad jag håller på med.

Radiotjänst

Något som gör mig på gott humör är dessa tack. Det må svida att betala tv-avgiften, men om de kom till mig på jobbet och sjöng skulle jag med glädje kasta pengar till dem i resten av mitt liv...

Gaah

Fick underkänt på tentan...
...Men det var i alla fall en rolig kväll igår. Skulle mysa hos Ida i hennes nya lägenhet, men det blev krogen med hennes odefinierade och lite annat löst folk. Riktigt trevligt var det. Den där kvinnan är den enda som kan bota min ospontanitet, och som hon gör det! Inte varje dag man åker hem när alla andra åker till jobbet.

RSS 2.0